Skip to main content

Brasil

Her får du ei kystrute med stadige små omveier innaskjærs, for hver ettermiddag å rulle ut til deilige hoteller nær strandkanten og middag i solnedgang.

Vi tar deg gjennom bynær regnskog, langs Ipanema- og Copacabana-strendene. Du ferdes på sykkelstier rundt frodige laguner, inntar piknik- og tavernalunsjer på små strender, i irrgrønne hager og idylliske bukter.

Du forserer små interessante, levende lokalsamfunn og uberørte fiskerlandsbyer, for så å avslutte med de tre siste nettene i velpleide og smellvakre Buzios.

Hele opplevelsen innen delstaten Rio de Janeiro, sammen med gode lokale sykkelvenner, bossa nova-rytmer, caipirinha, havet, smilet og vennligheten.

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer: 

Fly tur/retur Oslo – Rio De Janeiro
11 overnattinger
6 middager 
7 lunsjer
Sykkelguide
Sykler
Bagasjetransfer
Norsktalende syklende reiseleder
Følgebil
All transfer
Ferje billetter
Frukt og vann på sykkeldagene
Inngang / omvisning iht. program

 

-Man må ha med egen hjelm
-Drikke til måltidene er ikke inkludert

 

Enkeltromstillegg kr 6300,- 

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Transport og fly

FLY: 

Avreise Norge 16.11.2024 kl. 06.20 med flightnr AF484, mellomlanding i Paris.

Ankomst Rio De Janerio 16.11 kl. 18.10

Avreise Rio De Janeiro 28.11.2024 kl. 20.30 med flightnr AF485 mellomlanding i Paris.

Ankomst Norge 29.11.2024 kl. 16.45.


 

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo- Rio de Janeiro

  Avreise fra Gardermoen og ankomst Rio de Janeiro. Transfer til hotellet og velkomstmiddag på en typisk churrascaria i bossa nova-bydelen Ipanema.

 • Dag 2: Rio de Janeiro

  Om morgenen drar vi ut med vår lokale guide for en halvdagstur med lunsj der vi besøker Sukkertoppen med taubane og en spasertur i det nye havneområdet for å utforske det gamle Rio og "lille Afrika"-ruten. Vi blir kjent med hvor de første favelaene i Rio og byens mest berømte rytme, sambaen, oppsto. Lunsj på en typisk lokal restaurant.

  Ettermiddagen fri - vi foreslår å beundre Rios vakreste solnedgang, på Arpoador/Ipanema-stranden.

  Om kvelden kjører vi til den bohemske bydelen Lapa for å oppleve det pulserende "carioca"-nattelivet med billetter inkludert til en av verdens ti beste barer, den legendariske Rio Scenarium. Avslutningsvis buss tilbake til hotellet.

 • Dag 3: Rio de Janeiro

  Om morgenen besøker vi bydelen Santa Teresa, med sine steinlagte gater, herskapshus i forskjellige stiler og Selaron-trappen; det fargerike kunstverket som hyller det brasilianske folket, fotballen, kulturen og mangfoldet med sine 2000 fargerike marmorfliser.

  Vi fortsetter til en piknik-lunsj i Tijuca nasjonalpark, hvor vi tar vår første sykkeltur langs parkveiene til Keiserens utsikt og Chinesa-utsikt, sykler ned til Lagoa-bydelen  og deretter til hotellet.

  Fri kveld - Oliven-guiden organiserer en felles middag. Vi foreslår å spise middag og bli kjent med Bar Vinicius, hvor poeten ble inspirert til å skape en av verdens mest berømte sanger, "Piken fra Ipanema".

 • Dag 4: Rio - Niteroi - Itaipu, 46 km

  Vi sykler fra hotellet langs strandpromenaden Ipanema og Copacabana til Botafogo, videre langs havet gjennom bydelen Flamengo (bylaget som spiller på Maracana stadion) til ferjeleiet, for 20 minutters ferjetur over Guanabara-bukta til Niteroi. Så på sykkelen langs Niemeyer-leden, besøk i arkitektens MAC museum og videre til Santa Cruz-borgen for piknik. På sykkelveier til populære Piratininga-lagunen for utforsking av den nye byparken rundt lagunen, kombinert med et hyggelig vannhull og hverdagshistorier om området Niteroi. Ikke så reint få nordmenn innen oljeindustrien har jobbet her. Derfra videre til Itaipu og inn til hotell tett på en liten fiskerlandsby. Middag på egen hånd.

 • Dag 5: Itaipu langs havet, 20 km

  Vi starter dagen med en drøy times padletur i stødige tradisjonelle Hawaikanoer (utriggerkano stabilisert med utrigger), noen få km ut til vesle llha do Pai (fars øy) for et lite morgenbad. Lunsj på egen hånd. Om ettermiddagen vandrer vi langs stiene i Serra de Tiririca statsparken for å nyte den fantastiske utsikten over havstrendene og Rios landskap.

  Ved solnedgang setter vi i gang en Luau-fest med typiske brasilianske tapas, caipirinhas og en trio lokale musikere fra BEM-prosjektet som vil underholde med det beste innen bossa nova og andre brasilianske rytmer

 • Dag 6: Itaipu - Marica - Ponta Negra, 50 km

  Idag utforsker vi Marica, laguner og jordbruksområdene nær havet og lagunene. Marica by/ kommune, 40 km fra Rio er et svært interessant prosjekt. Den kalles Brasils røde by. Byen blei også et forbilde under pandemien. Siden 2013 har

  ordfører og politikere gjennom det såkalte Mumbuca prosjektet - med sin egen valuta (NRK Urix oktober-20)- satset stort på velferdstiltak, bekjempelse av fattigdom og korrupsjon, sosiale prosjekter og økologisk produksjon, og gjennom dette skapt et uvanlig velfungerende lokalsamfunn hvor innbyggerne fremviser stor lojalitet og tillit til politikere. «Produser og konsumer lokalt» er slagordet. Politisk går dette under navnet «Solidarisk økonomi». Dette får vi en innføring i underveis.

   

  Om morgenen setter vi av sted for å sykle langs Darwin-veien gjennom parken til Itaocaia-gården - hvor Darwin beskrev sin reise langs denne ruten i 1832, besøker det historiske Darwin-stedet og fortsetter gjennom byområdene og turer på stranden til Restinga de Maricá - et unikt og beskyttet økosystem med sanddyner og typisk vegetasjon mellom havet og lagunene. Lunsj i fiskerlandsbyen Zaccarias og videre med sykkel for å bli kjent med noen av byens sosiale prosjekter, til vi ankommer vårt hotell i Ponta Negra.

  Kvelden fri på hotellet for å slappe av og nyte den utsøkte gastronomien på dette lille hotellet.

 • Dag 7: Marica/Ponta Negra - Saquarema, 41 km

  Om morgenen sykler vi i 18 km i byområdet Ponta Negra, fiskersamfunn og små produsenter på ruten til Espraiado - et rustikt samfunn i et område med atlantisk skog, hvor vi besøker et naturreservat og spiser lunsj (typisk grillmat) ved Espraiado-fossen. Vi slapper av og bader.

  Etter lunsj kjører vi med minibuss til Sacristia-grotten og Jaconé-stranden. Besøk til de historiske stedene langs Darwin-ruten. Om ettermiddagen sykler vi 23 km langs strendene Jaconé og Saquarema til hotellet vårt.

  Kvelden fri, guiden vil anbefale noen matboder eller restauranter for middag.

 • Dag 8: Saquarema, 20 km

  Vi begynner dagen med litt sykling for å utforske den store Saquarema-lagunen og dens lokalsamfunn + avslapning ved havet.

   

  Lunsjtid tilbake ved hotellstranda for strandliv og dertilhørende egne valg.

  De som eventuelt vil sykle mer, kan en av guidene ta med på en utflukt inn fra kysten og gjennom tettsteder og bydeler i kommunen Saquarema (75 000 innbyggere).

  Om kvelden middag på en av matbodene på Itaunas-stranden (inkludert).

 • Dag 9: Saquarema - Araruama, 35 km

  Først langs strendene i Itaunas før vi drar innlands i småkupert terreng langs Cajuiero veien. Gjennom regionalparken Costa do Sol og hovedveien ned til Salinas, et gedigent saltprosjekt ved bredden av Araruama-lagunen. Vi er fortsatt i staten Rio de Janeiro, regionen Dos Lagos. Her ligger en av verdens største hypersalte laguner. Denne er 40 km lang og 13 km bred. Syklende langs stiene ved utvinningsområdene gir oss en god innføring i hvordan salt framstilles i store mengder. Utelunsjen inntar vi på en lokal restaurant ved stranda. Deretter krysser vi den vestlige og smaleste delen av bukta med bybåten fra Praia Seca bryggen til båthavna i Araruama for siste sykkeletappe til bystranda Praia Dos Amores og Hotel Algodao da Praia, som ligger i en frodig skråning rett over sjøkanten.

  Middag på hotellets terrasse.

 • Dag 10: Araruama - Buzios, 32 km

  Kort busstur langs nordkysten av lagunen, til Sao Pedro da Aldeia, en popular liten sommerby for seilere, kitere og surfere. Europeiske jesuitter grunnla byen på 1500 tallet. Vi sykler inn i smågater, langs strendene og sykkelstiene opp til fiskemarkedet i byen, en liten opplevelse i seg selv. Så tar vi gårdsveier opp til den gamle gården Campos Novos Darwin, hvor det rigges opp pikniklunsj i hagen mens vi får en historisk omvisning på gården.

  Herfra en times busstur til Buzios for de tre siste nettene her, på Pousada Corsario Buzios.

  Fredelig og perfekt beliggenhet ved praia dos Ossos-stranda, kort gåtur inn til sentrum.

  Vesle Buzios er opprinnelig en gammel fiskerlandsby, hvor indianere, portugisere, pirater og slavehandlere har rådd grunnen tidligere. Idag bor det 35000 mennesker ute på denne smale idylliske landtunga. Den er absolutt den mest populære badebyen på Costa do Sol, med sine tyvetalls uvanlig vakre strender, i all sin naturskjønnhet, sitt restauranttilbud og sitt kveldsliv. Dens sjarm forsterkes stort gjennom sin vennlige og vakre gjennomførte kun 2-etasjers arkitektur, forsterket av bruken av vakkert tremateriale.

  Som de fleste andre småbyer ville gjort spiller byen på sin tidlige turisthistorie; ikke minst på Brigitte Bardots fascinasjon for stedet på 60-tallet, foreviget med skulptur, strandpromenade og kino. Bardot-promenaden fra sentrum og ut til en av halvøyas vakreste strender er storslått. Hennes kjærlighetserklæring til den vesle fiskerlandsbyen skulle vise seg å få uante positive følger for stedet.

 • Dag 11: Buzios.

  Om morgenen tar vi på en hyggelig privat båttur for å utforske de beste strendene i Armação de Buzios. Lunsj på egen hånd - guiden anbefaler steder. Fri kveld.

 • Dag 12: Buzio. Dag på egen hånd.

  Alt ligger til rette for strandliv, naturparkbesøk, snorkling og dykking. Syklene og Oliven-sykkelguide er tilgjengelig for de som måtte ønske det.

  Felles avslutningsmiddag.

 • Dag 13: Morgen og formiddag i Buzios.

  Transfer til flyplassen i Rio.

 • Dag 14: Ankomst Norge.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

November 2024

16/11BrasilBrasil 16.11-29.11.2024Mer enn 847 300,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien