Skip to main content

Brasil

Med stor fryd ønsker vi våre kunder igjen velkommen til Brasil - landet vi har arrangert sykkelturer til siden 2007. Og sammen med vår bunnsolide partner har vi klokkertro på at Rio, Niteroi og Costa do Sol også kan friste Oliven-folket på sein høst- og vinterstid i 2023.

Her får du ei kystrute med stadige små omveier innaskjærs, for hver ettermiddag å rulle ut til deilige hoteller nær strandkanten og middag i solnedgang. 

Vi tar deg gjennom bynær regnskog, langs Ipanema- og Copacabana-strendene. Du ferdes på sykkelstier rundt frodige laguner, inntar piknik-og tavernalunsjer på små strender, i irrgrønne hager og idylliske bukter.

Du forserer små interessante, levende lokalsamfunn og uberørte fiskerlandsbyer, for så å avslutte med de to siste nettene i velpleide og smellvakre Buzios.

Hele opplevelsen innen delstaten Rio de Janeiro, sammen med gode lokale sykkelvenner, bossa nova-rytmer, caipirinha, havet, smilet og vennligheten.

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer: 

Fly tur/retur Oslo – Rio De Janeiro
11 overnattinger
6 middager 
7 lunsjer
Sykkelguide
Sykler
Bagasjetransfer
Norsktalende syklende reiseleder
Følgebil
All transfer
Ferje billetter
Frukt og vann på sykkeldagene
Inngang / omvisning iht. program

 

-Man må ha med egen hjelm
-Drikke til måltidene er ikke inkludert

 

Enkeltromstillegg kr 6300,- 

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Transport og fly

FLY: 

Avreise Norge 29.02 .2024 kl. 06.20 med flightnr AF442, mellomlanding i Paris.

Ankomst Rio De Janerio 29.02.2024 kl. 18.15

Avreise Rio De Janeiro 12.03.2024 kl. 20.40 med flightnr AF443 mellomlanding i Paris.

Ankomst Norge 13.03.2024 kl. 16.45.


 

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo- Rio de Janeiro

  Avreise fra Gardermoen 

 • Dag 2: Rio de Janeiro

  Ankomst tidlig morgen, transfer til hotellet ved Ipanema-stranden for innlosjering og frokost. Guidet tur til Kristusstatuen på Corcovado, bydelen Santa Teresa og downtown Rio. Ettermiddag fri til å nyte Ipanema strand m.m. Middag på typisk churrascaria i bossanovabydelen Ipanema.

 • Dag 3: Rio de Janeiro

  Morgen og formiddag fri for strand og byvandring. Samlet ettermiddagsvandring/trikken til bohemenes Lapa-distrikt og Selaron- trappene (escaderia Saleron); det fargerike kunststykket som hyller det brasilianske folket, fotballen, kulturen og mangfoldet med sine 2000 fargerike marmorfliser. På Legendariske Rio Scenarium samles vi for tapas, musikk og genuin brasiliansk stemning i denne tradisjonsrike bar-restauranten. Buss til hotellet.

 • Dag 4: Nasjonalparken – Botaniske hage

  Først buss til Sukkertoppen (Pao de Acucar) for imponerende bilde av Ríos topografi. Så til Tijuca nasjonalpark, byens regnskog, for piknik. Her venter sykkelen og herfra ruller vi gjennom parken ned til botansisk hage (Jardin Botanico) og lagunen (Lagoa) og videre på sykkelstier inn til hotellet. Oliven-Guiden arrangerer felles middag, alternativt middag på egen hånd.

 • Dag 5: Rio – Niteroi – Itaipu, 46 km.

  Sykler fra hotellet langs strandpromenaden Ipanema og Copacabana til Botafoga, videre langs havet gjennom bydelen Flamengo (bylaget som spiller på Maracana stadion) til ferjeleiet, for 20 minutters ferjetur over Guanabara-bukta til Niteroi. Så på sykkelen langs Niemeyer-leden, besøk i arkitektens MAC museum og videre til Santa Cruz-borgen for piknik. På sykkelveier til populære Piratininga-lagunen for utforsking av den nye byparken rundt lagunen, kombinert med et hyggelig vannhull og hverdagshistorier om området Niteroi. Ikke så reint få nordmenn innen oljeindustrien har jobbet her. Derfra videre til Itaipu og inn til hotell tett på en liten fiskerlandsby. Kveldsmåltidet setter vi opp på stranda med levende bossanova-musikk og lokale retter.

 • Dag 6: Itaipu langs havet, 20 km.

  Vi starter dagen med en drøy times padletur i stødige tradisjonelle Hawaikanoer
  (utriggerkano stabilisert med utrigger), noen få km ut til vesle Ilha do Pai (fars øy) for et lite morgenbad. Landkjenning igjen for sykkel gjennom landsbyer i Niteroi fram til Quilombo, hvor lokale ildsjeler og etterkommere etter slaver serverer oss Feijoada til lun sambamusikk. Videre langs Darwin veien (caminho de Darwin), som strekker seg 74 km mellom Niteroi og Marica, hvor Darwin i 1832 foretok en av sine mange vitenskapelige reiser i Brasil. Vi avslutter på stranda i Itaipuacu for bad og forfriskninger, før kort transfer tilbake til hotellet.

 • Dag 7: Itaipu – Marica – Ponta Negra, 50 km.

  Idag utforsker vi Marica, laguner og jordbruksområdene nær havet og lagunene. Marica by/ kommune, 40 km fra Rio er et svært interessant prosjekt. Den kalles Brasils røde by. Byen blei også et forbilde under pandemien.  Siden 2013 har ordfører og politikere gjennom det såkalte Mumbuca prosjektet - med sin egen valuta (NRK Urix oktober-20)- satset stort på velferdstiltak, bekjempelse av fattigdom og korrupsjon, sosiale prosjekter og økologisk produksjon, og gjennom dette skapt et uvanlig velfungerende lokalsamfunn hvor innbyggerne fremviser stor lojalitet og tillit til politikere. «Produser og konsumer lokalt» er slagordet. Politisk går dette under navnet «Solidarisk økonomi». Dette får vi en innføring i underveis.

  Innen dagen er omme, har vi rullet langs fire vakre laguneområder gjennom flere små og større tettsteder/småbyer og strender. Lunsjen tar vi i Aracatiba -lagunen, på lokal restaurant.

  Vi ender opp i vesle Nilo Pecanha, ute på tippen av Ponta Negra. Her overnatter vi på en liten høyde over stranda og havet.

 • Dag 8: Ponta Negra – Saquarema, 25 km.

  Vi drøyer en ekstra time før sykkelstart idag. De første km går innaskjærs langs Caminho de Darwin. Som tidligere dager i enkelt sykkellandskap på rolige veier. Ut på landet, inn gjennom tettstedet Jacone og ned til havet for pikniklunsj i en have ved strandklippene. Derfra fortsetter vi nær tettsteder og havet langs Jacone-strendene, Barra Nova kysten og holder oss på sykkelstiene mellom havet til høyre og  Saquarema-lagunene til venstre,aldri i beit for hyggelige stopp. Vi ruller inn til bydelen Itauna i bykommunen Saquarema og til hotell Maasai direkte på ei strand du bare drømmer om. Dette er storveis. Strandbarene/ restaurantene er opplagte spisesteder ettermiddag/ kveld på egen hånd.

 • Dag 9: Saquarema

  Vi starter dagen med litt sykkel + strandvandring for å nå Lagoa Vermelha; den røde lagune ved Praia Seca. En hypersalt lagune, som i århundrer har blitt anvendt til terapeutiske formål. Her flyter du som en kork. Saltet skyller vi av i Atlanteren 300 meter unna.

  Lunsjtid tilbake ved hotellstranda for strandliv og dertilhørende egne valg.

  De som eventuelt vil sykle mer, kan en av guidene ta med på en utflukt inn fra kysten og gjennom tettsteder og bydeler i kommunen Saquarema (75000 innbyggere). 

  Kveldsmåltidet tar vi i solnedgangen samlet på hotellets terrasse.

 • Dag 10: Saquarema – Araruama, 35 km.

  Først langs strendene i Itaipu før vi drar innlands i småkupert terreng langs Cajuiero veien. Gjennom regionalparken Costa do Sol og hovedveien ned til Salinas, et gedigent saltprosjekt ved bredden av Araruama-lagunen. Vi er fortsatt i staten Rio de Janeiro, regionen dos Lagos. Her ligger en av verdens største hypersalte laguner. Denne er 40 km lang og 13 km bred. Syklende langs stiene ved utvinningsområdene gir oss en god innføring i hvordan salt framstilles i store mengder. Utelunsjen inntar vi på en lokal restaurant ved stranda. Deretter krysser vi den vestlige og smaleste delen av bukta med bybåten fra Pier de Praia Seca til båthavna i Araruama for siste sykkeletappe til bystranda Praia Dos Amores og Hotel Algodao da Praia, som ligger i en frodig skråning rett over sjøkanten.

 • Dag 11: Araruama – Buzios, 32 km.

  Kort busstur langs nordkysten av lagunen, til São Pedro da Aldeia, en popular liten sommerby for seilere, kitere og surfere. Europeiske jesuitter grunnla byen på 1500 tallet. Vi sykler inn i smågater, langs strendene og sykkelstiene opp til fiskemarkedet i byen, en liten opplevelse i seg selv. Så tar vi gårdsveier opp til den gamle gården Campos Novos Darwin, hvor det rigges opp pikniklunsj i hagen mens vi får en historisk omvisning på gården.

  Herfra en times busstur til Buzios for de to siste nettene her, på Pousada Corsario Buzios.

  Fredelig og perfekt beliggenhet ved praia dos Ossos-stranda, kort gåtur inn til sentrum. 

  Vesle Buzios er opprinnelig en gammel fiskerlandsby, hvor indianere, portugisere, pirater og slavehandlere har rådd grunnen tidligere. Idag bor det 35000 mennesker ute på denne smale idylliske landtunga. Den er absolutt den mest populære badebyen på Costa do Sol, med sine tyvetalls uvanlig vakre strender, i all sin naturskjønnhet, sitt restauranttilbud og sitt kveldsliv. Dens sjarm forsterkes stort gjennom sin vennlige og vakre gjennomførte kun 2-etasjers arkitektur, forsterket av bruken av vakkert tremateriale.
   

  Som de fleste andre småbyer ville gjort spiller byen på sin tidlige turisthistorie; ikke minst på Brigitte Bardots fascinasjon for stedet på 60-tallet, foreviget med skulptur, strandpromenade og kino. Bardot-promenaden fra sentrum og ut til en av halvøyas vakreste strender er storslått. Hennes kjærlighetserklæring til den vesle fiskerlandsbyen skulle vise seg å få uante positive følger for stedet. 

 • Dag 12: Buzio. Dag på egen hånd.

  Alt ligger til rette for strandliv, naturparkbesøk, snorkling og dykking. Syklene og Oliven-sykkelguide er tilgjengelig for de som måtte ønske det.

  Felles avslutningsmiddag.

 • Dag 13: Morgen og formiddag i Buzios.

  Transfer til flyplassen i Rio.

 • Dag 14: Ankomst Norge.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Februar 2024

29/2BrasilBrasil 29.02-13.03.2024
Turen er bekreftet
245 700,-Bestill

November 2024

16/11BrasilBrasil 16.11-29.2024Mer enn 8Pris kommer
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien