Skip to main content

Moseldalen fra Luxemburg

Langs den snirklete Moselelven ligger idylliske landsbyer som perler på en snor og vinranker så langt øyet kan se. Ypperlig riesling! Området er kanskje Tysklands mest kjente og populære reisemål og spesielt flott tilrettelagt for syklister. 

Fulltekstsøk

Priser

2024

Kr 13 700,- per person fra 2 personer 06.04-19.04/12.10-19.10
Kr 14 500,- per person fra 2 personer 08.06-16.08/28.09-11.10
Kr 14 900,- per person fra 2 personer 20.04-07.06/17.08-27.09

Kr 4 300,- enkeltromstillegg
Kr 2 100,- leie elsykkel

Prisen inkluderer:
7 overnattinger m/frokost på gode hoteller (3* og 4*)
21 gir hybridsykler m/utstyr
Bagasjetransport fra hotell til hotell
Rutebeskrivelse, kartbok (engelsk), GPS-filer
Telefonassistanse

Ikke inkludert
Fly
Transfer
Turistskatt
Sykkelhjelm

Ankomstdag: Valgfri.
Turen kan sykles fra 06.04 til 19.10.2023

Forslag til forlengelse av oppholdet:
Vi kommer gjerne med forslag og tilbud om du ønsker å bli en ekstra dag i Luxembourg, Trier eller Koblenz.

Om dere ønsker en vinsmaking underveis, kommer vi gjerne med et tilbud.

 

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens pris. 

FLY:
Vi anbefaler å fly til Luxembourg (LUX) og tilbake fra Frankfurt (FRA) Sjekk bl.a. Luxair, Lufthansa, KLM.
 

TRANSPORT:
Det er enkelt med tog fra Koblenz til Frankfurt (1 time)

Løypekategori

Dette er en enkel rute. Første dag har noen bakker ellers er terrenget flatt og lettsyklet. Det er godt tilrettelagt for syklister.

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • For å gi dere en enda mer variert tur, velger vi å starte sykkelturen i Luxembourg. Det er få byer som er så kjent som hovedstaden Luxembourg, men samtidig ukjent for de fleste storbyturister. I dag nyter Luxembourg by tilværelsen som Europas midtpunkt og er full av sjarm. I Luxembourg kan du lese byens historie i terrenget. Gamlebyen i dalbunnen har velbevarte middelalderhus, mens borgen har forsvart byen mot angrep gjennom alle tider. På toppen troner dagens finansbygninger.

 • Dag 1: Ankomst Luxemburg

  Vi anbefaler tidlig ankomst, kun 30 min fra flyplassen Luxembourg Airport. Gamlebyen i Luxembourg er ført opp på UNESCOs verdensarvliste. Ingen andre steder harmoniserer moderne bygninger så naturlig med gamle ruiner fra tidligere slott og klostre. Tallrike teatre og museer vil inspirere alle som er interessert i kultur.

 • Dag 2: Luxembourg – Remich/omegn ca. 45 km

  Syklene står klare på hotellet og du sykler lett ut av storbyen langs elven Alzette. Det vakre landskapet og de små landsbyene kompenserer for noen stigninger som må mestres i dag. Ditt reisemål, Remich, som også kalles Mosels perle, utstråler middelhavsatmosfære, og langs Moselpromenaden kan du smake på de beste vinene fra Luxembourg.

 • Dag 3: Remich/omegn – Trier ca. 40 km

  Her markerer elven Mosel grensen mellom Tyskland og Luxembourg. På begge sider av elven er det panoramautsikt til vingårder og skråninger med vinmarker. Denne fantastiske utsikten vil følge deg helt frem til Koblenz. Via byen Konz hvor elven Saar renner ut i Mosel, sykler du inn i Trier, Tysklands eldste by. Her kan du oppleve og forstå 2000 års historie på nært hold. Et fint sted å starte en rusletur i gamlebyen, er ved den gamle byporten fra romertiden, Porta Nigra.

 • Dag 4: Trier – Piesport ca 50 km

  Skulle du ha et snev av interesse for historie, så benytt muligheten til en guidet bytur. Trier er oppført på UNESCOs verdensarvliste på grunn av fortidsminner fra både romertiden og middelalderen. Følgende bygg er på listen: Romertidens Porta Nigra, Amfiteater, Barbarathermen, Kaiserthermen, Konstantinbasilika, Römerbrücke, Igeler Säule, samt middelalderens Dom og Liebfrauenkirche. Også museet i barndomshjemmet til Karl Marx kan være verdt et besøk. Så fortsetter du sykkelturen langs vakre Mosel. Et stykke følger du vinveien hvor du kan lese om lokale druesorter. Rett før Piesport sykler du gjennom Tysklands eldste vinby, Neumagen-Dhron. Der ble det berømte romerske vinskipet funnet. En spasertur gjennom den fredelige landsbyen med dens vakre vingårder og gamle møller anbefales. Overnatting i den kjente vinlandsbyen Piesport.

 • Dag 5: Piesport – Traben-Trarbach ca 40 km

  Snart kommer du til Bernkastel-Kues, et klassisk stopp med stor vinturisme. Mange smug og fargerike bindingsverkshus imponerer. Uansett bør du smake på den velkjente og sagnomsuste vinen "Bernkasteler Doctor". En båttur kan by på vakker utsikt over de omkringliggende vingårdene (ikke inkludert). Resten av sykkelturen tar deg gjennom vinregionen "Kröver Nacktarsch" før du ankommer Traben-Trarbach. Dette er en av Tysklands mange dobbeltbyer og er forent med bru over Mosel. Etter bybranner er byen bygd opp igjen og byr på mange arkitektoniske mesterverk i jugendstil.

 • Dag 6: Traben-Trarbach – Cochem ca 55 km

  På begge sider av Mosel ligger vingårdene på rekke og rad. En stopp i Enkirch med sine vakre bindingsverkshus anbefales. "Zeller Schwarze Katz" er et kjent vindistrikt som du passerer. Et siste stopp i eventyrlig Beilstein og snart sykler du inn i Cochem, enda en sjarmerende middelalderby med slottet som troner på toppen av åsen.

 • Dag 7: Cochem – Koblenz ca. 50 km

  Middelalderborgen Eltz, utvilsomt et av de vakreste og best bevarte slottene i Tyskland, er verdt en avstikker. Tilbake på Mosel-sykkelstien kommer du innom flere sjarmerende vinlandsbyer før du når Koblenz. Sentrum ligger ved sammenløpet av elven Mosel og Rhinen og er ideelt for en spasertur gjennom byen. Det er mye å oppdage i Koblenz som allerede i 1992 nylig feiret sitt 2000 års jubileum.

 • Dag 8: Avreise eller forlengelse

  Om du ønsker en ekstra natt i Koblenz, kommer vi gjerne med forslag.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien