Skip to main content

Sykkelweekend Toscana Montepulciano

- med guide

Sykkelferien går gjennom kupert og bølgete landskap i hjertet av vinmarker, olivenlunder, små ukjente landsbyer og usedvanlig naturskjønne omgivelser.

Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY:

På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Roma (FCO).
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:

Transport fra/til flyplassen er inkludert om dere møter opp til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.

Priser

Prise for turen kommer

Prisen inkluderer:

 • Transfer fra/til flyplass (Roma)
 • 3 netter på Agroturisme Nobile i Montepulciano eller tilsvarende med frokost
 • 3 middager med vin /vann
 • Vinsmaking
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Engelsktalende Olivenguide

Ikke inkludert

 • Flyreisen
 • Lunsj / piknik

 

Kr 2 200,- i enkeltromstillegg

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Vi bor rett under praktfulle Montepulciano i Syd-Toscana. To sykkelruter i enestående vakkert landskap; Val D’Orcia dalen, San Quirico, Pienza og Petroio.

 • Dag 1: Montepulciano

  Ankomst Roma eller Firenze og transfer med minibuss til Montepulciano og til ”Agroturismo Nobile”.

 • Dag 2: Montepulciano – Monticchiello – Quirico – Pienza – Montepulciano 45 km

  Frokost og justering av sykler før dere starter på dagens etappe. Fra Montepulciano sykler dere over d’Orcia dalens høyder. Piknik i S.Quirico. Dere stopper i Pienza, fødestedet til Aeneas Silvius Piccolomini år 1405, som senere ble Pave Pius II. Pave Pius hadde gitt Bernardo Rossellino i oppdrag å bygge Doumo, det omkring liggende torget og palasset. I 1996 ble Pienza vernet av UNESCO for sin flotte renessanse arkitektur. I 2004 ble hele dalen inkludert i Unescos kulturlanskapsvern. Middag på Agriturismo Nobile.

 • Dag 3: Montepulciano – Trequanda – Montepulciano 42 km

  Fra Montepulciano gjennom den vakre d’Orcia dalen som ligger i hjertet av vindistriktet Brunello. Lunsj kan dere ha på vingård i Trequanda, her kan dere smake på ost, olje og vin. (Kr 310 pr person) Videre gjennom fantastisk toscansk landskap med nydelig panorama utsikt. Tilbake i Montepulciano nyter vi et godt italiensk måltid med lokal vin på hotellet.

 • Dag 4: Montepulciano

  Frokost på Nobile og transfer til flyplassen.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien