Skip to main content

Chile

Chile har vokst seg til et velstående land, og regnes som regionen mest stabile, tryggeste og minst korrupte. Sett deg på sykkelsetet og opplev det chilenske liv på nært hold. Velkommen til sagnomsuste Santiago. Til det gjestfrie folket. Til en stjernehimmel så klar at den kan ta pusten fra deg. Til vinen. Til gleden. Til Olivenopplevelsen. Følg med!


 

► Les også vårt blogginnlegg, om; Gode utsikter for post-pandemi turisme i Chile

► Les også vårt blogginnlegg, om; Vår mann i Santiago - Intervju med Hector Pizarro

Fulltekstsøk

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger fra Chile

Hei dere i Olivenreiser – først og fremst – dette ble en fantastisk reise, en ekte Olivenreise med alle de ingredienser som hører til. Lokale småskalabedrifter, «landeveier», mye historie, god historierforteller (Hector) – superteam på turen (team Chile – Hector, Fabian, Pablo og Deniz). Hjelp og støtte, trygghet, MASSE god mat (alt for mye), en fantastisk gruppe.

Helheten ble overveldende, vi sitter ennå her hjemme i Ålesund og kjenner på opplevelsene.

I tillegg – vi ble tatt så godt i mot over alt, folk var så blide og det ble lett til at vi tok rundt hverandre og klemte. Vi opplevde et veldig gjestfritt folk. Det var akkurat som om vi fikk venner for livet.

-Toril- 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Heia Marit!😊

Her kommer et referat fra Chileturen!

Med en  lang reise tros alt til en «ny» verdensdel sør for ekvator ,gav det mer smak !

For det første  hadde vi ei kjempefin gruppe med en utmerket reiseleder Hector nede i Santiago som møtte oss på flyplassen.

EN topp mann som snakket flytende norsk, kun av og til sviktet mikrofonen i bussen, men han hadde høy god stemme som alle helt bak i bussen oppfattet.

Variert opplegg med buss innover dalene østover mot Andesfjellene som ble tørrere jo lenger østover vi kjørte med buss for så videre sykling.

Elvene var jo helt tomme for vann nær kysten etter 11 år med nedbørs tørke.

Hector forklarte på en god måte hvorfor det var så frodig med vindyrking langt inne i dalførene p.g.a. tåken som var der på natten og utover dagene.

Et fantastisk skue med kun tørre dalsider og med kun  kaktus i kontrast med knallgrønne vindyrking  nede på flatene i dalbunnen.

 

Ellers kan nevnes med gode overnattings steder/hotell. Kanskje litt sparsomt med frokost på enkelte overnattingsteder.

Lunsjene var bra, men vi fikk for det meste kun servert rødvin og ikke hvitvin!! Og noen av deltakerne son ikke drakk vin, men som foretrakk en øl ,måtte betale denne selv??

Så et lite – ang. museumsbesøket den ene dagen som var valgt på en MANDAG, da er alle museer vanligvis stengte.

Finn en annen ukedag, tips!!

Sum sumarum av 6 stjernekast velger jeg å kalle turen for meget vellykket. fra meg 5,5 STJERNER 😊

- Erling -

----------------------------------------------------------------------------------------------

Hei Marit,

Chileturen var i tillegg til å være sykkeltur… en «opptur» og glede fra start til slutt. Opplegget var profesjonelt og godt lagt opp. Hector og hans team ( etter hvert kalt «gutta boys») gjorde en utrolig god jobb med alt fra trafikksikkerhet, sykkelreparasjoner til trivsel og mat underveis. Hotellene var trivelige, folk vennlige. God mat og enda bedre vin, hele veien. Gruppa vår på 14 personer var utrolig fin. Passe stor. Vi hadde mye humor underveis . Lenge siden jeg har ledd så mye 😅.

Jeg skulle bare ønske at turen varte ett par tre dager til, med tanke på en såpass lang reise dit.

Ett par småting vedrørende renhold og innsjekk ved ett av hotellene ble kommunisert til Héctor underveis.

Ønsker meg nye turer i Sør- Amerika med Héctor. Uruguay, Paraguay…..osv.

 

Hils alle og god advent, jul og alt som er!

-Kari- 

----------------------------------------------------------------------------------------

Ros: -Turen hadde en logistikk som var godt forberedt og gjennomført. At ikke alt kunne gjennomføres var utenfor Hectors  kontroll.

- Hector var flink til å se alle. Han var tålmodig når noen maste. Blid og proff på alle måter.

- De lokale hjelpene var blide og serviceinnstilte. Lagde delikate og gode lunsjer.

- Syklene var teknisk  i orden og fungerte bra

Ris: - Tempoet første dagene var høyere enn jeg kan huske fra andre turer. Det ble vanskelig å stoppe for bilder. Dette bedret seg etter at vi sa fra.

- Personlig setter jeg mer pris på de små lokale overnattingsstedene  enn de fine hotellene i byene.

- Tre vingårdsbesøk er i det meste laget. Savnet litt spredning av innholdet. Godt med vin, men noe kjedelig etter hvert å smake , lukte osv.

Savnet mer om hverdagslivet.

Men alt i alt en flott tur takket være konseptet dere legger dere på. Spent på neste tur!

 

-Sverre-

------------------------------------------------------------------------------------------

Først og fremst, enda en flott tur fra Oliven, ikke minst takket være Hector. At vi mistet en dag, og programmet måtte justeres tilsvarende, er ene og alene Air France'S skyld.

Disse endringene bidro likevel til at vi gikk glipp av noen av programpostene, som folklore med lokal mat i Lolol og besøk hos grønnsaksbonde nest siste sykkeldag. 

Været var godt og varmt de 4-5 første dagene, med temperaturer rundt 30°C, men den dagen vi dro til Valparaiso, falt temperaturen til godt under 20°C, med tåke, yr og litt sur vind. Bra vi slapp å sykle den dagen. Etter transfer nordover kom solen stort sett tilbake, men med mye, og ganske sur, vind. 

Jeg hadde nok med meg litt for lite varme klær, og tror ikke jeg var alene om det. Tror derfor det kan være lurt å ta med en setning om at været i Chile på denne tiden kan variere noe. Jeg burde i alke fall hatt med meg noen lange tights å sykle i. 

De dagene vi hadde transfer før vi begynte å sykle, ble det veldig sen lunsj. Da hjelper det godt med en banan, som vi fikk noen, men ikke alle ganger. 

Til slutt: jeg er "kartoman", dvs. jeg ville gjerne hatt noenlunde detaljerte kart tilsendt på forhånd. Hector forsøkte med s/hv utskrifter av første dags etappe, men det funket ikke, så han droppet det videre. 

Sist men ikke minst: gode hoteller, gode sykler (elsyklene var splitter nye), super guiding v. Hector, men begge "gutta boys", Fabian og Fernando, var blide og hjelpsomme hele veien. 

-Maj-

----------------------------------------------------------------------------------

 

Transport og fly

FLY

Flyreisen er inkludert i prisen. Vi flyr med KLM tur/retur Oslo - Santiago de Chile.
Oliven Reiser tilbyr å booke tilslutningsbillett fra en annen avreise-/ankomstflyplass enn Oslo mot gebyr.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

FLY 2024: 

 

20.11.2024 avreise Norge   OSL SCL PAR 1720 0945+1 AF406
03.12.2024 ankomst Norge   SCL OSL AMS 1240 1615+1 KL702

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

 

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Santiago de Chile
 • 11 overnattinger
 • 7 middager
 • 9 lunsjer / pikniker
 • Gode sykler
 • Sykkelguide
 • Norsktalende syklende reiseleder
 • Følgebil
 • 1 innenriks flyvninger
 • All transfer
 • 4 Vinsmaking
 • Inngang / omvisning iht. program

 

Drikke til måltidene er ikke inkludert, unntatt på piknikene og grill 
middagen dag 6 og avslutningsmiddagen

kr 7 800,- i enkeltromstillegg

Pris for leie av elsykkel kr 3 500,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Våre sykler i Chile

Ønsker du en sykkel som oppfyller en rekke krav og som er lett å kontrollere i forskjellige miljøer, er hybridmodellen det perfekte valget. Ordet "hybrid" sier alt, ettersom dette formatet kombinerer egenskapene til landeveissykler og terrengsykler. Det hevede styret og en veldig behagelig ramme betyr at syklisten må sitte oppreist og oppnår god sikt foran. I tillegg til dette er en behagelig sal og dekk med den presise bredden "off-road". Som navnet tilsier, er hybrider en sammensmeltning mellom terrengsykkelen og landeveissykkelen, som kombinerer motstanden til en terrengsykkel med hastigheten på en vei.

Vi benytter oss av kanadiske Kona Dew City-sykler i 2020. Aluminiumsrammen, sterke hjul og Shimano gir- og ratt gir den mye pålitelighet. Den har v-bremser, 21 hastigheter og 28-tommer felger. Vi har dem i fire størrelser (S, M, L og XL), som vi tildeler i henhold til høyden til våre kunder.

Oxford FreeWay elektriske sykler - 2020 serie. Med en 250W elektrisk pedalassistert motor og et flyttbart batteri med celler fra det anerkjente LG-merket for lang levetid og ytelse, blir FreeWay et etterlengtet tillegg til sykkelparken vår. FreeWay har fem nivåer av elektrisk assistanse og 7 gir, takket være Shimano Altus 7v bakoverføring. Den er også utstyrt med mekaniske skivebremser med en 160 mm rotor og en 80 mm låsbar fjæring.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Chile, er det bare å spørre oss.

Dagsprogram

 • Våren 2020 begynte vi å sykle i poesiens land. I det blomstrende landet i Sør-Amerika får du de ruvende vulkaner i Andesfjellene og Stillehavets klare vann. Mystiske Månedalen i nord til Patagonias isbreer i sør. Verdens tørreste ørken til vakre, frodige daler, som er hjem for noen av verdens beste viner.

 • Dag 1: Avreise Oslo

  Avreise fra Oslo Gardermoen. Se nøyaktig tid under Transport og fly.

 • Dag 2: Norge - Santiago de Chile

  Ankomst Santiago de Chile. Sightseeing i det historiske sentrum og presidentpalasset La Moneda. Lunsj på restaurant i Barrio Italia, et område med lave bygninger, mange gourmet restauranter og lokale håndverkere og designere. Transfer til hotellet i Las Condes distriktet. Las Condes er ikke bare Santiagos ambassade og finansstrøk, men også et av Santiagos kulturelle og gastronomiske høydepunkter. I Las Condes finner vi Parque Metropolitano, en av Latin Amerikas største urbane parker. Hviletid før middag i nærheten av hotellet.
  Overnatting på DoubleTree by Hilton Hotel Santiago - Vitacura.

  (L)

 • Dag 3: Santiago de Chile – El Recurso – Pirque. 38 km.

  Transfer sørover ut av Santiago til El Recurso (42 km). Syklingen begynner i det rurale Chile, med Andesfjellene som bakteppe. Vi er i den fruktbare Maipo-dalen, hvor mye av den chilenske vinproduksjonen finner sted. Etter lunsj med den lokale spesialiteten empanadas sykler vi videre i vakker natur. Tid for et bad på hotellets svømmebasseng før middag. 
  Overnatting på Hotel Calma de Rita.

  (L/M)

 • Dag 4: Pirque – El Melocoton – San Alfonso 40 km

  Fra Pirque sykler vi østover langs Maipo-elva til landsbyen San Alfonso, nærmere Andesfjellene. Denne klassiske landsbyen ligger i et område som er kjent for sine mange friluftsaktiviteter som rafting i elva, turgåing, trekking, fjellklatring og naturligvis sykling. Underveis besøker vi en nedlagt jernbanestasjon, med gammelt lokomotiv og museum. Så piknik før vi sykler videre til hotellet nær San Alfonso og rett ved elva.  Hector prøver seg som vert for vinsmaking og forteller om regionens unike vindyrking.
  Overnatting på Hotel Cascada de las Animas

  (L/M)

 • Dag 5: San Alfonso – Larmahue – Santa Cruz 60 km

  Kl. 8 starter transfer retning sørvest til byen Santa Cruz (185 km) og Chiles kvalitetsvindal Colchagua. Her blir vi to netter. Vi begynner å sykle ved 11 tiden i et yrende grønt landskap, sykkelvennlig terreng og gjennom steder hvor tiden har stått stille i mange år. Et eksempel på dette er Azudas de Larmahue, et gammelt vanningssystem fra det 18. århundre, bestående av 40 vannmøller. Lunsj på hyggelig familierestaurant. Vi besøker Jaime Cea, en mikroskala vinbonde som kun produserer 3000 flasker vin pr. år. Vi får smake på denne vinen og tar med noen flasker til morgendagens "asado" på hotellet.  Overnatting på Hotel El Molino 

  (L)

 • Dag 6: Santa Cruz – Lolol – Ranguil 54 km.

  I dag fortsetter vi på sykkelen i bølgende landskap dypere inn i Colchagua-dalen. Underveis til Lolol besøker vi Viña Araucano Lurton, en vingård som ikke bare driver med organisk vinproduksjon, men også forteller stolt om deres biodynamiske filosofi, som betyr bl.a. å ikke ta fra naturen mer enn man gir. Vi får en privat omvisning og naturligvis vinsmaking og piknik i praktfulle omgivelser. Vi sykler videre til Lolol – som er et nasjonalt monument i Chile, og Ranguil. Det lokale Oliven-teamet lager "asado" på hotellet. 
  Overnatting på Hotel El Molino

  (L/M)

 • Dag 7: Lolol – Bucalemu 43 km

  I dag sykler vi nordvest gjennom nydelig landskap. Rekkene med vinstokker, så typiske i Colchagua dalen, blir det færre og færre av, i det Stillehavet nærmer seg. Vi kjenner det i luften også. I det vi kommer til kysten oppdager vi at Stillehavet ikke er så stille likevel, når vi ser det brusende havet og bølgene i Bucalemu. Vi bor på hotellet i nabobyen Pichilemu, som er et av de topprangerte surfesteder i hele verden.
  Overnatting på Hotel 8almar     

  (L)   

 • Dag 8: Santa Cruz – Valparaiso – Viña del Mar

  Sykkelfri dag. Vi stater kl 8 med transfer 3 timer til Valparaiso (225 km). Fottur i den flotte havnebyen, som er kjent for sine veggmalerier, mosaikker og kabelbaner – som står på Unescos verdensarvliste. Besøk på Pablo Nerudas museum. Vi spiser lunsj på Cerro Alegre, "den glade åsen", med enestående utsikt over havnen i Valparaiso. Kort transfer til nabobyen Viña del Mar (som ordrett oversatt betyr «vingården ved havet»). Hotell ved stranda og ettermiddagsbad i Stillehavet. Viña del Mar er en velpleiet og ryddig by med kolonial bakgrunn. En stor kontrast til den uttrykksfulle Valparaiso. Med sine flotte avenyer med palmetrær, palasser og parker er Vina del Mar også kjent som «Ciudad Jardin» (Hagebyen).
  Overnatting på Hotel Pullman San Martin

  (M)

 • Dag 9: Viña del Mar-Vicuña(m/buss ca 5t) – Vicuña - El Tambo - Vicuña 28 km

  I dag reiser vi nordover med buss til Vicuña, og inn i en annen type Chile. Bussturen fra Hotel Pullman San Martin i Viña del Mar til Hotel El Terral i Vicuña er på 480 kilometer (ca. 5 timer). De første to timene går turen gjennom innlandet. Etter hvert som vi kjører nordover, svinger imidlertid veien parallelt med kystlinjen, noe som gir en flott utsikt over Stillehavet. Før vi svinger østover fra kysten og inn i Elqui-dalen, tar vi en pause for å spise lunsj i Guanaqueros, et lite sted ved stranden. Vi strekker på beina og nyter et måltid med fersk sjømat. Etter lunsjen går turen videre mot Vicuña, der syklene venter på oss for en herlig ettermiddagstur. 
  Vicuña er inngangen til Elqui-dalen, et fantastisk område med imponerende natur. Enorme fjell i kontrast til de intenst grønne markene og de krystallklare elvene. Den chilenske poeten og Nobelprisvinner Gabriela Mistral ble født i Vicuña i 1889. Vi skifter til sykkeltøy på hotellet i Vicuña og starter ettermiddagsturen vår. Vi sykler vestover, mot Puclaro-dammen, via landsbyen El Tambo. Frukt og drikke ved elven før vi sykler tilbake til hotellet. Middag og overnatting på Hotel El Terral, hvor vi bor i to netter.

  (L/M)

 • Dag 10: Vicuña – Diaguitas 30 km

  Vi sykler på rolige småveier i grønt og vakkert landskap i den lavere delen av Elqui-dalen. Dette er sentrum for produksjon av druebrennvinet pisco i Chile. Piscosmaking og omvisning på ABA destilleriet. Lunsj hos vennlige Hugo og Paola i landsbyen Peralillo. Eventuelt et bad i bassenget før mat og vin? Dernest et besøk på nabogården hvor de driver med småskala produksjon av frukt og grønnsaker, før vi sykler tilbake til Vicuña.
  Overnatting på Hotel Terral.

  (L)

 • Dag 11: Alcohuaz – Paihuano 34 km

  Vi sykler for det meste nedoverbakke denne dagen (1250 meter høydeforskjell), fra toppen av dalen til elven Rio Claro i Paihuano, langs sjarmerende landsbyer som Horcon, Pisco Elqui og Montegrande. Vi er nær villmark og formidable fjellformasjoner. Montegrande med sin vakre kirke og monumentet over Gabriela Mistral bier vi ved. Midtveis besøker vi vingården Cavas de Valle. Vingården ligger 1.080 meter over havet, noe som gjør den til et av Chile høyest liggende anlegg for vinproduksjon. I Elqui, som har 340 skyfrie dager og netter i året kan du se satellitter med det blotte øyet på nattehimmelen. Vi får en innføring i astronomisk observasjon.

  Vi avslutter 3 døgn i dalen og fjellet med stil i Pisco Elqui; lokalmat og musikk, der hvor veien ender og det neste er gigantiske Andesfjella.
  Overnatting på Hotel El Tesoro del Elqui

  (L/M)

 • Dag 12: Pisco Elqui – Santiago de Chile

  Avreise til Santiago kl. 13  (1 times flytur). Hviletid før felles avskjedsmiddag i privat hage.
  Overnatting DoubleTree by Hilton Hotel Santiago - Vitacura.

  (M)

 • Dag 13: Santiago de Chile – Oslo

  Avreise fra Santiago med ankomst Oslo dagen etter.
   

 • Dag 14: Oslo

  Ankomst Oslo


  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

November 2024

20/11ChileChile 20.11-03.12.2024
Turen er bekreftet
149 900,-Bestill

April 2025

10/4ChileChile 10.04-23.04.2025 (Påske)848 400,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien