Skip to main content

Chile

Chile har vokst seg til et velstående land, og regnes som regionen mest stabile, tryggeste og minst korrupte. Sett deg på sykkelsetet og opplev det chilenske liv på nært hold. Velkommen til sagnomsuste Santiago. Til det gjestfrie folket. Til en stjernehimmel så klar at den kan ta pusten fra deg. Til vinen. Til gleden. Til Olivenopplevelsen. Følg med!


 

► Les også vårt blogginnlegg, om; Gode utsikter for post-pandemi turisme i Chile

► Les også vårt blogginnlegg, om; Vår mann i Santiago - Intervju med Hector Pizarro

Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY

Flyreisen er inkludert i prisen. Vi flyr med KLM tur/retur Oslo - Santiago de Chile.
Oliven Reiser tilbyr å booke tilslutningsbillett fra en annen avreise-/ankomstflyplass enn Oslo mot gebyr.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

FLY: 

 

15.03.2023   OSL SCL AMS + tek. stop 17.00 10.10+1 KL701
28.03.2023   SCL OSL Tekn. stop + AMS 10.10 13.40+1 KL702

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Prisen inkluderer:

 

 • Fly tur/retur Oslo – Santiago de Chile
 • 11 overnattinger
 • 7 middager med vin
 • 9 lunsjer / pikniker
 • Sykkelguide
 • Norsktalende syklende reiseleder
 • Følgebil
 • 1 innenriks flyvning
 • All transfer
 • Vinsmaking
 • Inngang / omvisning iht. program

 

kr 2000,- i enkeltromstillegg

Pris for leie av elsykkel kr 3 000,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Våre sykler i Chile

Ønsker du en sykkel som oppfyller en rekke krav og som er lett å kontrollere i forskjellige miljøer, er hybridmodellen det perfekte valget. Ordet "hybrid" sier alt, ettersom dette formatet kombinerer egenskapene til landeveissykler og terrengsykler. Det hevede styret og en veldig behagelig ramme betyr at syklisten må sitte oppreist og oppnår god sikt foran. I tillegg til dette er en behagelig sal og dekk med den presise bredden "off-road". Som navnet tilsier, er hybrider en sammensmeltning mellom terrengsykkelen og landeveissykkelen, som kombinerer motstanden til en terrengsykkel med hastigheten på en vei.

Vi benytter oss av kanadiske Kona Dew City-sykler i 2020. Aluminiumsrammen, sterke hjul og Shimano gir- og ratt gir den mye pålitelighet. Den har v-bremser, 21 hastigheter og 28-tommer felger. Vi har dem i fire størrelser (S, M, L og XL), som vi tildeler i henhold til høyden til våre kunder.

Oxford FreeWay elektriske sykler - 2020 serie. Med en 250W elektrisk pedalassistert motor og et flyttbart batteri med celler fra det anerkjente LG-merket for lang levetid og ytelse, blir FreeWay et etterlengtet tillegg til sykkelparken vår. FreeWay har fem nivåer av elektrisk assistanse og 7 gir, takket være Shimano Altus 7v bakoverføring. Den er også utstyrt med mekaniske skivebremser med en 160 mm rotor og en 80 mm låsbar fjæring.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Chile, er det bare å spørre oss.

Covid info

Innreise til Chile – informasjon som gjelder utenlandske statsborgere som ikke er bosatt i Chile, dvs. turister, f.o.m. 1. november 2021:

https://www.chile.travel/en/traveltochileplan/

1. For å slippe karantene må turisten være vaksinert, og vaksinen godkjennes på forhånd, her: https://mevacuno.gob.cl/

Tjenesten er tilgjengelig på flere språk.

Samtlige Covid-19 vaksiner brukt i Norge er gyldige i Chile.

2. Den reisende må registrere diverse informasjon (flight, setenummer, avreisested, adresse i Chile, kontaktinfo, osv) på denne nettsiden:

https://www.c19.cl/ De delene vi har kontroll over (adresse i Chile, kontaktinfo) vil kundene få beskjed om i forveien på reisebeviset.

3. Ha gyldig reiseforsikring som dekker medisinske kostnader for minst USD 30.000.  Dette er ikke noe problem for norske forsikringsstandarder. Se f.eks. https://www.if.no/privat/forsikring/reise/reiseforsikring   hvor det står: Hver enkelt må sjekke hva slags regler som gjelder for sin forsikring.

«Blir du akutt og uventet syk, eller utsatt for en ulykke på reise, dekker forsikringen behandlingsutgifter, legebesøk, og sykehusopphold uten beløpsgrense. Forsikringen dekker også forhåndsgodkjent hjemtransport fra utlandet, uten sumbegrensning eller egenandel. Du kan også få kompensasjon for tapte feriedager.

 

Dagsprogram

 • Våren 2020 begynte vi å sykle i poesiens land. I det blomstrende landet i Sør-Amerika får du de ruvende vulkaner i Andesfjellene og Stillehavets klare vann. Mystiske Månedalen i nord til Patagonias isbreer i sør. Verdens tørreste ørken til vakre, frodige daler, som er hjem for noen av verdens beste viner.

 • Dag 1: Avreise Oslo

  Avreise Oslo Gardermoen kl.

 • Dag 2: Norge - Santiago de Chile

  Ankomst Santiago de Chile og transfer til hotellet, sentralt i Providencia distriktet. Providencia er et av Santiagos kulturelle og gastronomiske høydepunkter, spesielt bydelene Italia og Bellavista. Dikteren Pablo Neruda bodde på Bellavista, et steinkast fra Parque Metropolitano, en av Latin Amerikas største urbane parker. Lunsj på restaurant i gåavstand fra hotellet. Etter lunsj sightseeing med buss, 3 timer. Hviletid før middag.

  Overnatting på Hotel Pullman Santiago El Bosque

 • Dag 3: Santiago de Chile – Padre Hurtado – Pirque. 38 km.

  Transfer ut av Santiago, sørover, til Padre Hurtado (42 km). Syklingen begynner i det rurale Chile, med Andesfjellene som bakteppe. Vi er i den fruktbare Maipo-dalen, hvor mye av den chilenske vinproduksjonen finner sted. Etter lunsj med empanadas og andre lokale spesialiteter sykler vi i vakker natur til vingården Haras de Pirque for vinsmak. Vi bor på Refugio Rural Majadas Spa. Middag, en tradisjonell “asado” i hotellets lune og frodige hage-med basseng.

  Overnatting på Hotel Refugio Rural Majadas Spa

 • Dag 4: Pirque – El Melocoton – San Alfonso. 40 km.

  Fra Pirque sykler vi østover langs Maipo-elva til byen San Jose de Maipo, nærmere Andesfjellene. Denne klassiske landsbyen ligger i et område som er kjent for sine mange friluftsaktiviteter som rafting i elva, turgåing, trekking, fjellklatring og naturligvis sykling. I Melocoton besøker vi en gammel jernbanestasjon og museet der. Så piknik ved elva før vi sykler videre til hotell Cascada de las Animas nær San Alfonso.

  Overnatting på Hotel Cascada de las Animas

 • Dag 5: San Alfonso – Santa Cruz – Larmahue. 45 km.

  Kl. 8. Transfer sørvest, til byen Santa Cruz (209 km) og Chiles kvalitetsvindal La Colchagua, hvor vi blir i to netter. Vi begynner å sykle etter transfer, ca kl. 11, i yrende grønt landskap, sykkelvennlig terreng og gjennom steder hvor tiden har stått stille i mange år. Et eksempel på dette er Azudas de Larmahue, et gammelt vanningssystem fra det 18. århundre, bestående av 40 vannmøller. Lunsj på hyggelig familiested. Vi bor på Hotel Vendimia Parador, en familiedrevet herregård rett utenfor Santa Cruz.

  Overnatting på Hotel Vendimia Parador

 • Dag 6: Santa Cruz – Lolol – Ranguil. 50 km.

  I dag fortsetter vi på sykkelen i bølgende landskap dypere inn i Colchagua-dalen. Underveis til Lolol besøker vi Viña Santa Cruz, en vingård som stolt hevder å være “100% soldrevet”. I pittoreske Lolol – som er et nasjonalt monument i Chile – får vi se en typisk folklore-oppvisning og smaker lokale spesialiteter.

  Overnatting på Hotel Vendimia Parador

 • Dag 7: Ranguil – Valparaiso – Viña del Mar

  Sykkelfri dag. Kl 8. Transfer 3 timer til Valparaiso (223 km). Stopp underveis. Fottur i den flotte havnebyen, som er kjent for sine veggmalerier, mosaikker og kabelbanene – som står på Unescos verdensarvsliste. Besøk til Pablo Nerudas museum. Vi spiser lunsj på Cerro Concepcion, en av åsene over Valparaiso, med enestående utsikt over havnen. Kort transfer til nabobyen Viña del Mar (som ordrett oversatt betyr «vingården ved havet»). Hotell ved stranda og ettermiddagsbad i Stillehavet. Viña del Mar er en velpleiet og ryddig by med kolonial bakgrunn. En stor kontrast til den uttrykksfulle Valparaiso. Med sine flotte avenyer med palmetrær, palasser og parker er Vina del Mar også kjent som «Ciudad Jardin» (Hagebyen).

  Overnatting på Hotel Pullman San Martin

 • Dag 8: Viña del Mar – Los Vilos – Vicuña

  Sykkelfri dag. Fri morgen i Viña del Mar. Tid for strand før avreise rett nordover og inn i et annet type Chile. Avreise kl. 12 til Vicuña i Elqui-dalen (482 km). Turen gjøres med buss. Underveis besøker vi et lite fiskersamfunn, hvor ekteparet Marcela og Octavio lager lunsj for oss med dagens fangst. Et gledens måltid, hvorpå det soves godt etterpå! Vi ankommer Vicuña ca. Kl. 19. Middag på Hotel El Terral, hvor vi bor i to netter.

  Overnatting på Hotel El Terral

 • Dag 9: Vicuña – El Tambo – Puclaro – Vicuña 38 km.

  Vicuña er inngangen til Elqui-dalen, et fantastisk område med imponerende natur. Enorme fjell i kontrast med de intenst grønne markene og de krystallklare elvene. Den chilenske poeten og Nobelprisvinner Gabriela Mistral ble født i Vicuña i 1889. På vår første sykkeldag i regionen beveger vi oss vestover, til Puclaro-dammen, via landsbyen El Tambo. Lunsj på en sjarmerende liten restaurant i landsbyen; under druerankene i bakgården til innehaversken Claudia. Freden og fryden råder her, og det enkle blir det beste.

  Overnatting på Hotel El Terral

 • Dag 10: Vicuña – Diaguitas. 30 km.

  Vi sykler på rolige småveier i grønt og vakkert landskap i den lavere delen av Elqui-dalen. Dette er sentrum for produksjon av druebrennvinet pisco i Chile. Piscosmaking og omvisning på ABA destilleriet. Lunsj hos vennlige Hugo og Paola i landsbyen Peralillo. Eventuelt et bad i bassenget før mat og vin? Dernest et besøk på rosinfarmen på nabogården hvor Muscatdrua er råstoffet, før vi sykler tilbake til Vicuña for transfer til Alcohuaz, øverst i dalen. Vi bor på Refugios La Frontera og Casona Distante. Her bor vi i to netter, i og nær villmark og formidable fjellformasjoner. I Elqui, som har 340 skyfrie dager og netter i året kan du se satellitter med det blotte øyet på nattehimmelen. Vi får en innføring i astronomisk observasjon på det lokale observatoriet ved hotellet.

  Overnatting på Hotel Refugios de la Frontera

  og Hotel Casona Distante

 • Dag 11: Alcohuaz – Paihuano. 34 km.

  Vi sykler for det meste nedoverbakke denne dagen (1250 meter høydeforskjell), fra toppen av dalen til elven Rio Claro i Paihuano, langs sjarmerende landsbyer som Horcon, Pisco Elqui og Montegrande. Et vannhull og liten vandring i Pisco Elqui hører med. Montegrande med sin vakre kirke og monumentet over Gabriela Mistral bier vi ved. Midtveis besøker vi vingården Cavas de Valle. Vingården ligger 1.080 meter over havet, noe som gjør den til et av Chile høyest liggende anlegg for vinproduksjon.

  Nedenfor Paihuano spiser vi lunsj på gården til et ungt entusiastisk ektepar som driver med økologisk fruktproduksjon. Igjen under druerankene og en uforbeholden stillhet. Vi avslutter 4 døgn i dalen og fjellet med stil i Alcohuaz; Lokalmat, bål og musikk ved elva, der hvor veien ender og det neste er gigantiske Andesfjella.

  Overnatting på Hotel Refugios La Frontera

  og Hotel Casona Distante

 • Dag 12: Alcohuaz – Santiago de Chile

  Avreise til Santiago om morgenen med Latam Airlines (1 times flytur). Fri ettermiddag. Hector står til disposisjon for guidet gåtur i byen sin, for de som ønsker videre utdyping av spesifikke temaer belyst i løpet av turen. Felles avskjedsmiddag i privat hage.

  Overnatting Hotel Pullman Santiago El Bosque

 • Dag 13: Santiago de Chile – Oslo

  Avreise Santiago kl ... med ankomst Oslo dagen etter.

 • Dag 14: Oslo

  Ankomst Oslo

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

November 2022

1/11ChileChile 01.11-14.11.2022
Turen er bekreftet
844 900,-Bestill

Mars 2023

15/3ChileChile 15.03-28.03.2023Mer enn 840 900,-Bestill

November 2023

5/11ChileChile 05.11-19.11.2023Mer enn 8Pris kommer
Kontakt oss