Skip to main content

Chile

Chile har vokst seg til et velstående land, og regnes som regionen mest stabile, tryggeste og minst korrupte. Sett deg på sykkelsetet og opplev det chilenske liv på nært hold. Velkommen til sagnomsuste Santiago. Til det gjestfrie folket. Til en stjernehimmel så klar at den kan ta pusten fra deg. Til vinen. Til gleden. Til Olivenopplevelsen. Følg med!


 

► Les også vårt blogginnlegg, om; Gode utsikter for post-pandemi turisme i Chile

► Les også vårt blogginnlegg, om; Vår mann i Santiago - Intervju med Hector Pizarro

Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY

Flyreisen er inkludert i prisen. Vi flyr med KLM tur/retur Oslo - Santiago de Chile.
Oliven Reiser tilbyr å booke tilslutningsbillett fra en annen avreise-/ankomstflyplass enn Oslo mot gebyr.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

FLY: 

 

15.03.2023   OSL SCL AMS + tek. stop 17.00 10.10+1 KL701
28.03.2023   SCL OSL Tekn. stop + AMS 10.10 13.40+1 KL702

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Prisen inkluderer:

 • Fly tur/retur Oslo – Santiago de Chile
 • 11 overnattinger
 • 8 middager med vin
 • 11 lunsjer / pikniker
 • Sykkelguide
 • Norsktalende syklende reiseleder
 • Følgebil
 • 2 innenriks flyvninger
 • All transfer
 • Vinsmaking
 • Inngang / omvisning iht. program

 

kr 5 000,- i enkeltromstillegg

Pris for leie av elsykkel kr 3 000,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Våre sykler i Chile

Ønsker du en sykkel som oppfyller en rekke krav og som er lett å kontrollere i forskjellige miljøer, er hybridmodellen det perfekte valget. Ordet "hybrid" sier alt, ettersom dette formatet kombinerer egenskapene til landeveissykler og terrengsykler. Det hevede styret og en veldig behagelig ramme betyr at syklisten må sitte oppreist og oppnår god sikt foran. I tillegg til dette er en behagelig sal og dekk med den presise bredden "off-road". Som navnet tilsier, er hybrider en sammensmeltning mellom terrengsykkelen og landeveissykkelen, som kombinerer motstanden til en terrengsykkel med hastigheten på en vei.

Vi benytter oss av kanadiske Kona Dew City-sykler i 2020. Aluminiumsrammen, sterke hjul og Shimano gir- og ratt gir den mye pålitelighet. Den har v-bremser, 21 hastigheter og 28-tommer felger. Vi har dem i fire størrelser (S, M, L og XL), som vi tildeler i henhold til høyden til våre kunder.

Oxford FreeWay elektriske sykler - 2020 serie. Med en 250W elektrisk pedalassistert motor og et flyttbart batteri med celler fra det anerkjente LG-merket for lang levetid og ytelse, blir FreeWay et etterlengtet tillegg til sykkelparken vår. FreeWay har fem nivåer av elektrisk assistanse og 7 gir, takket være Shimano Altus 7v bakoverføring. Den er også utstyrt med mekaniske skivebremser med en 160 mm rotor og en 80 mm låsbar fjæring.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Chile, er det bare å spørre oss.

Dagsprogram

 • Våren 2020 begynte vi å sykle i poesiens land. I det blomstrende landet i Sør-Amerika får du de ruvende vulkaner i Andesfjellene og Stillehavets klare vann. Mystiske Månedalen i nord til Patagonias isbreer i sør. Verdens tørreste ørken til vakre, frodige daler, som er hjem for noen av verdens beste viner.

 • Dag 1: Avreise Oslo

  Avreise fra Oslo Gardermoen. Se nøyaktig tid under Transport og fly.

 • Dag 2: Norge - Santiago de Chile

  Ankomst Santiago de Chile. Sightseeing i det historiske sentrum og presidentpalasset La Moneda. Lunsj på restaurant i Barrio Italia, et område med lave bygninger, mange gourmet restauranter og lokale håndverkere og designere. Transfer til hotellet i Las Condes distriktet. Las Condes er ikke bare Santiagos ambassade og finansstrøk, men også et av Santiagos kulturelle og gastronomiske høydepunkter. I Las Condes finner vi Parque Metropolitano, en av Latin Amerikas største urbane parker. Hviletid før middag i nærheten av hotellet.
  Overnatting på Hotel Pullman Santiago El Bosque

  (L)

 • Dag 3: Santiago de Chile – El Recurso – Pirque. 38 km.

  Transfer sørover ut av Santiago til El Recurso (42 km). Syklingen begynner i det rurale Chile, med Andesfjellene som bakteppe. Vi er i den fruktbare Maipo-dalen, hvor mye av den chilenske vinproduksjonen finner sted. Etter lunsj med den lokale spesialiteten empanadas sykler vi videre i vakker natur. Tid for et bad på hotellets svømmebasseng før middag. 
  Overnatting på Hotel Calma de Rita.

  (L/M)

 • Dag 4: Pirque – El Melocoton – San Alfonso 40 km

  Fra Pirque sykler vi østover langs Maipo-elva til landsbyen San Alfonso, nærmere Andesfjellene. Denne klassiske landsbyen ligger i et område som er kjent for sine mange friluftsaktiviteter som rafting i elva, turgåing, trekking, fjellklatring og naturligvis sykling. Underveis besøker vi en nedlagt jernbanestasjon, med gammelt lokomotiv og museum. Så piknik før vi sykler videre til hotellet nær San Alfonso og rett ved elva.  Hector prøver seg som vert for vinsmaking og forteller om regionens unike vindyrking.
  Overnatting på Hotel Cascada de las Animas

  (L/M)

 • Dag 5: San Alfonso – Larmahue – Santa Cruz 60 km

  Kl. 8 starter transfer retning sørvest til byen Santa Cruz (185 km) og Chiles kvalitetsvindal Colchagua. Her blir vi to netter. Vi begynner å sykle ved 11 tiden i et yrende grønt landskap, sykkelvennlig terreng og gjennom steder hvor tiden har stått stille i mange år. Et eksempel på dette er Azudas de Larmahue, et gammelt vanningssystem fra det 18. århundre, bestående av 40 vannmøller. Lunsj på hyggelig familierestaurant. Vi besøker Jaime Cea, en mikroskala vinbonde som kun produserer 3000 flasker vin pr. år. Vi får smake på denne vinen og tar med noen flasker til morgendagens "asado" på hotellet.  Overnatting på Hotel El Molino 

  (L)

 • Dag 6: Santa Cruz – Lolol – Ranguil 54 km.

  I dag fortsetter vi på sykkelen i bølgende landskap dypere inn i Colchagua-dalen. Underveis til Lolol besøker vi Viña Araucano Lurton, en vingård som ikke bare driver med organisk vinproduksjon, men også forteller stolt om deres biodynamiske filosofi, som betyr bl.a. å ikke ta fra naturen mer enn man gir. Vi får en privat omvisning og naturligvis vinsmaking og piknik i praktfulle omgivelser. Vi sykler videre til Lolol – som er et nasjonalt monument i Chile, og Ranguil. Det lokale Oliven-teamet lager "asado" på hotellet. 
  Overnatting på Hotel El Molino

  (L/M)

 • Dag 7: Lolol – Bucalemu 43 km

  I dag sykler vi nordvest gjennom nydelig landskap. Rekkene med vinstokker, så typiske i Colchagua dalen, blir det færre og færre av, i det Stillehavet nærmer seg. Vi kjenner det i luften også. I det vi kommer til kysten oppdager vi at Stillehavet ikke er så stille likevel, når vi ser det brusende havet og bølgene i Bucalemu. Vi bor på hotellet i nabobyen Pichilemu, som er et av de topprangerte surfesteder i hele verden.
  Overnatting på Hotel 8almar     

  (L)   

 • Dag 8: Santa Cruz – Valparaiso – Viña del Mar

  Sykkelfri dag. Vi stater kl 8 med transfer 3 timer til Valparaiso (225 km). Fottur i den flotte havnebyen, som er kjent for sine veggmalerier, mosaikker og kabelbaner – som står på Unescos verdensarvliste. Besøk på Pablo Nerudas museum. Vi spiser lunsj på Cerro Alegre, "den glade åsen", med enestående utsikt over havnen i Valparaiso. Kort transfer til nabobyen Viña del Mar (som ordrett oversatt betyr «vingården ved havet»). Hotell ved stranda og ettermiddagsbad i Stillehavet. Viña del Mar er en velpleiet og ryddig by med kolonial bakgrunn. En stor kontrast til den uttrykksfulle Valparaiso. Med sine flotte avenyer med palmetrær, palasser og parker er Vina del Mar også kjent som «Ciudad Jardin» (Hagebyen).
  Overnatting på Hotel Pullman San Martin

  (M)

 • Dag 9: Viña del Mar – Vicuña – El Tambo – Puclaro – Vicuña 32 km

  Tidlig transfer til flyplassen i Santiago for flytur nordover, til La Serena og inn i en annen type Chile. Vicuña er inngangen til Elqui-dalen, et fantastisk område med imponerende natur. Enorme fjell i kontrast til de intenst grønne markene og de krystallklare elvene. Den chilenske poeten og Nobelprisvinner Gabriela Mistral ble født i Vicuña i 1889. På vår første sykkeldag i regionen beveger vi oss vestover, til Puclaro-dammen, via landsbyen El Tambo. Vi skifter på hotellet i Vicuña og begynner å sykle tidlig ettermiddag. Piknik på stranda i Gualliguaica.
  Middag og overnatting på Hotel El Terral, hvor vi bor i to netter.

  (L/M)

 • Dag 10: Vicuña – Diaguitas 30 km

  Vi sykler på rolige småveier i grønt og vakkert landskap i den lavere delen av Elqui-dalen. Dette er sentrum for produksjon av druebrennvinet pisco i Chile. Piscosmaking og omvisning på ABA destilleriet. Lunsj hos vennlige Hugo og Paola i landsbyen Peralillo. Eventuelt et bad i bassenget før mat og vin? Dernest et besøk på nabogården hvor de driver med småskala produksjon av frukt og grønnsaker, før vi sykler tilbake til Vicuña.
  Overnatting på Hotel Terral.

  (L)

 • Dag 11: Alcohuaz – Paihuano 34 km

  Vi sykler for det meste nedoverbakke denne dagen (1250 meter høydeforskjell), fra toppen av dalen til elven Rio Claro i Paihuano, langs sjarmerende landsbyer som Horcon, Pisco Elqui og Montegrande. Vi er nær villmark og formidable fjellformasjoner. Montegrande med sin vakre kirke og monumentet over Gabriela Mistral bier vi ved. Midtveis besøker vi vingården Cavas de Valle. Vingården ligger 1.080 meter over havet, noe som gjør den til et av Chile høyest liggende anlegg for vinproduksjon. I Elqui, som har 340 skyfrie dager og netter i året kan du se satellitter med det blotte øyet på nattehimmelen. Vi får en innføring i astronomisk observasjon.

  Vi avslutter 3 døgn i dalen og fjellet med stil i Pisco Elqui; lokalmat og musikk, der hvor veien ender og det neste er gigantiske Andesfjella.
  Overnatting på Hotel El Tesoro del Elqui

  (L/M)

 • Dag 12: Pisco Elqui – Santiago de Chile

  Avreise til Santiago kl. 13  (1 times flytur). Hviletid før felles avskjedsmiddag i privat hage.
  Overnatting Hotel Pullman Santiago El Bosque

  (M)

 • Dag 13: Santiago de Chile – Oslo

  Avreise fra Santiago med ankomst Oslo dagen etter.
   

 • Dag 14: Oslo

  Ankomst Oslo


  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Mars 2023

15/3ChileChile 15.03-28.03.2023
Turen er full
På forespørsel40 900,-På forespørsel

November 2023

5/11ChileChile 05.11-19.11.2023Mer enn 844 900,-Bestill
Kontakt oss