Skip to main content

Sri Lanka

Vi tar dere med utenfor turistveiene og møter lokalbefolkningen. Ayubowan! Denne perleformede øya forhekser oss med sine endeløse palmekledde strender, rike og eksotiske dyreliv, svale te-plantasjer, smaksrik mat og vennlige mennesker som ønsker deg velkommen. Sri Lanka byr også på en gammel kulturarv som har overlevd århundrer.

Fulltekstsøk

Transport og fly

Flytidene våre:

01.11 - 14.11.2024:
01.11.2024    OSLO      DUBAI           1410    2355    EK160
02.11.2024    DUBAI    COLOMBO   0240   0825    EK650

14.11.2024    COLOMBO    DUBAI    0255    0555    EK649
14.11.2024    DUBAI    OSLO              0735    1200    EK159

16.02 - 01.03.2025:
16.02.2025    OSLO      DUBAI           1410    2355    EK160
17.02.2025    DUBAI    COLOMBO   0240   0825    EK650

01.03.2025   COLOMBO    DUBAI    0255    0555    EK649
01.03.2025   DUBAI    OSLO              0735    1200    EK159

 

 

 

 

 

 

 

 

               
               

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo – Colombo
 • Transport til og fra flyplassen
 • 11 overnattinger på gode hoteller (se i programmet)
 • Helpensjon – alle måltider er inkludert fra lunsj på ankomstdagen til                 middag på avreisedagen, utenom 1 lunsj
 • Norsk Olivenguide og lokale guider
 • Innganger/omvisninger som i program
 • All busstransport og følgebuss (sykkeltransport) som i program

Enkeltromstillegg 2024 kr 7 900,-
Pris for leie av El-sykkel 2024 kr 3 000,- 

Enkeltromstillegg 2025 kr 11 000,-
Pris for leie av El-sykkel 2025 kr 3 000,-

Turistvisum  USD 50 pr. person

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Vi tar dere med utenfor turistveiene og møter lokalbefolkningen. Ayubowan! Denne perleformede øya forhekser oss med sine endeløse palmekledde strender, rike og eksotiske dyreliv, svale te-plantasjer, smaksrik mat og vennlige mennesker som ønsker deg velkommen. Sri Lanka byr også på en gammel kulturarv som har overlevd århundrer.

 • Dag 1: Oslo – Colombo

  Avreise fra Oslo, ankomst Colombo dagen etter.

 • Dag 2: Colombo – Negombo

  Ankomst Colombo og møte med vår singalesiske guide. Transfer til Negombo 30 min. nord for flyplassen. Havet og katamaranene danner bakteppet i denne byen som er selve hjertet av Sri Lankas fiskeindustri. Litt mat, hvile og strandtur før guidet besøk på fiskemarkedet, det nederlandske fortet og den katolske kirken. (L/M)

  Overnatting på Jetwing Sea Hotel (4*) i Negombo eller lignende

 • Dag 3: Negombo — Dandagamuwa — Kurunegala — Dambulla — Amaya Lake, ca 40km

  Vi sykler langs kysten på landsbyveier til Dandagamuwa. Herfra med buss til Kurenegala for lunsj. Videre til Dambulla hvor vi besøker Dambulla Cave tempel. Grotteklosteret har buddhistiske veggmalerier som dekker 2100 kvadratmeter og her befinner det seg ca. 200 buddha statuer. Oppført på UNESCOs verdensarvliste. (F/L/M)

  Overnatting på Amaya Lake Hotel (4*) som ligger vakkert til like ved innsjøen.

 • Dag 4: Amaya Lake — Sigiriya — Amaya Lake, ca 23km

  Tidlig start og på sykkel langs landlige idyll til Sigiriya for å bestige det hellige fjellet. Fortet er bygd av Kong Kashyapa (477-495 AD). «The Lion Rock» stiger 200 meter over jungelen, og palassruinene på toppen er fantastiske. Den storslåtte utsikten over jungelen rundt gjør inntrykk. Det mystiske Løvefjellet er i dag Sri Lankas mest attraktive turistmål, og et av 8 steder fra Sri Lanka på UNESCOS verdensarvliste. Vi tar buss tilbake for å spise lunsj hos en familie og nyter lokale spesialiteter. Tilbake til Amaya Lake Hotel. (F/L/M)

  På ettermiddagen kan dere være med på en jeepsafari i Minneriya nasjonalpark, kjent for sine store elefantflokker (ikke inkludert)

 • Dag 5: Amaya Lake — Hunas Falls, 33 km

  Vi sykler gjennom landsbyer, naturområder og på rolige veier langs kanaler. Ved ankomst hovedvei setter vi oss i bussen for transfer til Sirilak Spice Garden. Her blir vi guidet gjennom urte- og krydderhagen og får en liten opplæring i hva de enkelte urtene kan benyttes til. Etter lunsj transfer til hotellet i Hunas Falls, det regnes som et av de mest naturskjønne områdene i landet. (F/L/M)

  Overnatting på Hotel Simpsons Forest og tid til å nyte bassenget i flotte omgivelser.

 • Dag 6: Hunas Falls — Simpson Trail — Kandy, 25km

  Vi starter dagen med en fottur. Simpsonskogen ligger i Hunasgiriya-fjellkjeden. Turen tar oss gjennom teplantasjer og viser oss et rikt dyreliv og vakker natur. Vi sykler inn til hotellet i Kandy som er øyas buddhistiske hovedstad og omgitt av grønn jungel og flotte teplantasjer. Etter lunsj på hotellet, har vi tid på egen hånd til å bli kjent med byen eller nyte hotellets bassengområde. Like ved Kandy Lake finner vi et av buddhistenes viktigste templer, Temple of the Tooth (en av de 8 på verdensarvlisten), hvor Buddhas tann ligger godt oppbevart i et gullbur. Vi går samlet for å besøke tempelet. Middag og en øl er på den lokale restauranten, kjent som «The Pub» midt i byen. Bussen kjører oss tilbake til hotellet. Overnatting på Hotel Thilanka, eller lignende (F/L/M)

 • Dag 7: Kandy — Nuwara Eliya (ingen sykling)

  Etter frokost tid kan det være litt tid til litt shopping før bussen kjører oss til Peradeniya togstasjon. På togturen til Nanuoya som tar ca. 4 timer, kan vi nyte den spektakulære utsikten og medbragt niste. Vel fremme venter bussen på oss og vi kjører til Nuwara Eliya. Byen kalles også for «Little England» og fortsatt kan du finne igjen mye fra den engelske kolonitiden. Klimaet er kjøligere her og vi befinner oss 1889 moh. Byen er den høyest beliggende på Sri Lanka. Overnatting på St. Andrews Hotel i sjarmerende Tudor-stil og som har historie helt tilbake til 1875, eller lignende (F/L/M)

 • Dag 8: Nuwara Eliya — Ella, 60km

  Vi befinner oss nå i hjertet av Sri Lankas teproduksjon. Her opp i høyden dyrkes det som sies å være Sri Lankas aller beste te. Vi starter dagen med omvisning i en tefabrikk og kan smake på svært eksklusiv te. Sykkeldagen starter nedover mot Welimede og Ella. Lunsj på lokal restaurant før vi ankommer hotellet Heavens Edge med vakker utsikt. På veien dit besøker vi først et lite Hindu tempel for velsignelse av en hinduprest. Overnatting på Heaven’s Edge eller lignende (F/L/M)

 • Dag 9: Ella — Yala, 50km

  Vi starter med herlig nedoverbakke og fantastisk utsikt. På rolige veier og i bølgete landskap får vi et innblikk i landsbylivet. Vi stopper på en lokal kafe før transfer til Yala. Her sjekker vi inn på Hotel Cinnamon Wild og nyter en deilig lunsj. Vi tilbringer ettermiddagen ved hotellet bassengområde med spektakulær utsikt mot nasjonalparken. Mulig med jeepsafari (ikke inkludert). Hvis vi er heldige, kan vi se både elefant, krokodille, villsvin og apekatter på nært hold. Middag og overnatting på hotell Cinnamon Wild eller lignende (F/L/M)

 • Dag 10: Yala — Galle, 45km

  Kort transfer ca 3km for sykkelstart. I dag sykler vi i Bundale nasjonalpark med et rikt dyreliv. Vi avslutter sykkeldagen med lunsj og smak på lokale spesialiteter i Hambantota. Transfer til vårt flotte hotell ved Galle som ligger rett ved stranden. Her skal vi bo de siste tre nettene. Overnatting på Hotel Radisson Blu eller lignende. (F/L/M

 • Dag 11: Galle —Ahangama —Galle, 25km

  Siste sykkeldag går langs kysten til den lille, rolige byen Habaraduwa, kjent for sine idylliske strender. På sykkelturen kommer vi forbi både te, ris og kanelplantasjer. Vi stopper på en plantasje for lære mer om kanelplanten og dens helsebringende effekter. Underveis sykler vi innom flere landsbyer slik at vi kan se dagliglivet her i den sørlige delen av landet. Nær Ahangama nyter lunsj på en strandrestaurant. Vi tar avskjed med de fleste av våre entusiastiske sykkelguider.

  Sykkeldagene er over og vi kan nyte resten av dagen ved bassenget eller barbeint langs den vakre stranden. (F/L/M)

 • Dag 12: Galle

  I dag kan vi nyte en rolig feriedag. Kanskje en tur i spa-avdelingen eller med tuk-tuk inn til Galle for å oppleve byens livlige gateliv. Gode muligheter for shopping. Lunsj på egen hånd. Ut på ettermiddagen samles vi til guidet tur i den gamle kolonibyen Galle (UNESCOs verdensarvliste). Den vakre havnebyen ble grunnlagt av portugiserne på slutten av 1500-tallet. Arkitekturen fra årene som nederlandsk og britisk koloni er bevart, og det historiske Galle Fort er fylt av koselige små butikker, gallerier, kafeer og hoteller. Middag på hotellet.

  (F/M)

 • Dag 13: Galle — Colombo

  Vi forlater ferieparadiset ved kl 13tiden, da tar bussen oss til Colombo. Hovedstaden har fremdeles den gamle sjarmen intakt og er en spennende blanding av nytt og gammelt. Eksotisk vegetasjon og vakre bygg fra den britiske kolonitiden, side om side med moskeer, kirker, Buddha-statuer og hindutempler gjør inntrykk. Vår lokale guide viser oss rundt i byen og de viktigste severdighetene. Vi samles til siste felles middag på Galle Face Hotel, et ærverdig 5* hotell med utsikt over det indiske hav. Bussen kjører oss til flyplassen for avreise til Norge utpå natten. (F/L/M)

 • Dag 14: Colombo – Oslo

  Ankomst Norge tidlig ettermiddag.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

November 2024

1/11Sri LankaSri Lanka 01.11-14.11.2024Mer enn 849 500,-Bestill

Februar 2025

16/2Sri LankaSri Lanka 16.02-01.03.2025
Turen er bekreftet
Mer enn 851 900,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien