Skip to main content

Hvite Landsbyer - Andalucia

Spektakulære Ronda åpner sykkelløypa vår i spennende Andalucia. Byene og beliggenheten er et kapittel for seg selv på denne turen; gjennom små hvite perler av forgangen arkitektur og konfliktfylt historie fra den unike arabiske arven som beriket området 800-1300 år siden. Opplev det gode, enkle og rike livet i denne uvanlig vakre delen av Spania. 

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
► Les også vårt blogginnlegg; Andalucia - der kunne jeg bodd, der
Fulltekstsøk

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

2023
 

16.09.2023   OSL   AGP 13.40 17.45 DY1804
23.09.2023   AGP   OSL 11.20 15.20 DY1801

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

7 overnattinger på hotell med frokost
Fly t/r Oslo - Malaga
Transfer til og fra flyplass
5 middager med vin/vann
6 lunsjer med vin/vann
Besøk i Bodega Jan Petterson
Følgebil
Bagasjetransport
Syklende guider
Sykkel m/utstyr

Enkeltromstillegg kr 3 000,-
Elsykkel kr 1 700,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Transfer til Ronda, en gammel by beliggende på kanten av dramatiske klippeformasjoner. Om flytidene tillater det, kan vi vandre rundt i byen og ta inn over oss impulsene fra epoke etter epoke i historien. Middag på restaurant.

 • Dag 2: Ronda–Benaoján–Ronda, 18/35 km

  Vi sykler i utkanten av Ronda for å nyte den fantastiske utsikten og det helt spesielle landskapet her. Underveis besøker vi ruiner etter arabisk bad fra 1300–tallet, et av de best bevarte i Spania. Perfekt sted for en pikniklunsj. På ettermiddagen har dere tid på egen hånd til å utforske Ronda. Middag på restaurant.

 • Dag 3: Ronda–Olvera, 35 km

  Først til flotte, kritthvite Setenil; en av de mest spektakulære landsbyene i Andalucia med sine intime, trange gater og lokale barer. Lunsj på tapasrestaurant. Videre langs elva Trejo til Olvera med sine hvitkalkede hus oppover fjellsida mot det mauriske slottet fra 1200–tallet. 

 • Dag 4: Olvera–Montellano, 48 km

  Før vi forlater Olvera besøker vi kirken og slottet beliggende på en høyde over byen. Videre sykler vi langs den gamle jernbanetraséen som ble sykkelvei siden toget aldri kom til Olvera.

  Dette er en av de første såkalte grønne veiene (Via Verde) i Spania. Turen går gjennom vakkert naturreservat. Lunsj før vi drar videre langs elva Guadalete fram til landsbyen Montellano. 

 • Dag 5: Montellano –Arcos de la Frontera, 50 km

  På smale veier gjennom nydelige fruktbare åkre, bomullsplantasjer og vinmarker med stopp for en kaffe i Villamartin. Videre til Arcos de la Frontera, en av de typiske hvite landsbyene i Andalucia. Byen ligger på en klippe høyt over elva Guadalete, med det mauriske slottet fra 1500–tallet tronende på toppen. Utsikten herfra er overveldende! Piknik underveis.

 • Dag 6: Arcos de la Frontera–Jerez–Puerto de Santa Maria, 26 km

  Med buss til Jeréz hvor vi besøker en norsk vinprodusent; Jan Pettersens bodega Rey Fernando de Castilla. Etter lunsj og smaksprøver sykler vi ut til havet og legendariske Puerto de Santa Maria, hvor blant annet Columbus fikk sin første båt bygget. Middag på egen hånd. Muligheter til å oppleve en Flamencokonsert (ikke inkludert).

 • Dag 7: Santa María–Santa Maria, 24 km

  Langs havet i Cadiz–bukta til en bortgjemt sandstrand. Pikniklunsj. Deretter kan de som vil ta ferje til spennende Cadiz, eller utforske Puerto de Santa Maria.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost på hotellet og transfer med buss til flyplassen i Malaga.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien