Skip to main content

Portugal Slott & Vinrute på egen hånd

På sykkel i områdene øst for Evora, i Alto Alentejo, mot spanskegrensa. Dette er tradisjonelt svært fruktbare områder og områder med et variert kulturlandskap.

Vakre korktrærlunder som vitner om et produkt helt tilbake til romertida. Romerne var jo i dette område allerede 200 år før Kristus.

Vin og olivenolje er fortsatt varemerke i dette området. Spesielt det siste tiåret har de virkelig videreforedlet vindrua si. Ikke reint få av vingårdene rundt Borba og Villa Vicosa finner du representert i polhyllene i dag. Bruk dagene og måltidene til å teste ut den gode olivenoljen de lager.  Navnet Alentejo er arabisk og betyr ”på den andre sida av Tejo»

Fulltekstsøk

Priser

Priser 2024:

Fra 2 personer er pris per person i dobbeltrom kr 17 800,-
Fra 4 personer er pris per person i dobbeltrom kr 15 600,-

Turen inkluderer:

 • Overnatting m/frokost på små hyggelige hotell
  eller slott/kloster/palasser omgjort til hoteller. 
 • Bagasjetransport mellom hotellene 
 • Leie av sykkel med vesker 
 • Rutebeskrivelse og kart 
 • Liten gave 

Tillegg for start på annen dag enn lørdag kr 1 100,- pr person.
Enkeltromstillegg kr 4 600,-
Tillegg for leie av el-sykkel kr 1 500,- 

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:
Vi anbefaler fly tur/retur Lisboa (LIS)
Sjekk bl.a. TAP, Norwegian, KLM, Lufthansa.
 

TRANSPORT:
Fra flyplassen i Lisboa er det ca 1 time og 10 min til Arraiolos.

Til flyplassen fra siste hotellet i Estremoz er det ca 1 time og 45min.
Privat transfer fra/til flyplassen kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste.

Dagsprogram

 • Dag 1: Lisboa - Arraiolos

  Ankomst Lisboa og transfer på egenhånd til Arraiolos sør for Evora

 • Dag 2: Arraiolos – Evora, 42 km

  Dagen starter med å sykle gjennom landsbyen Arraiolos, kjent for sine kaker, tepper og rike historiske sentrum.  En tur opp i det kjente slottet og nyter utsikten. Dere kjenner også på det langsomme og bedagelige landsbylivet i Arraiolos. På rolige og idylliske veier nordover og mulig å besøke Fita Preta Vingård, som ligger i en bygning fra middelalderen. Et annet alternativ er å besøke en farm hvor det produseres te, honning og olivenolje. Videre på sykkel i landlig landskap til vi kommer til Aldeia da Terra. Deretter videre til Evora.

 • Dag 3: Evora – Evora, 45 km

  Rundtur i og rundt Evora, og besøk på noen av de viktigste megalittiske monumenter i regionen. Landskapet er nydelig med masse korktrær. Dere kan besøke de berømte megalittene i Zambugeiro (Europas største), og de romerske ruinene i Tourega.

 • Dag 4: Degebe dalen, 50/57 km

  Denne dagen sykler dere mye i dalen hvor elven Degebe renner.
  Gjennom olivenlunder til landsbyen Nossa kan dere stoppe på den lokale baren.  Deretter passerer dere Valongoslottet.  Når dere kommer til Reguengos de Monsaraz er det tid til vinsmaking på en svært autentisk vingård hvor de ennå oppbevarer noe av vinen i leirkrukker.

 • Dag 5: Reguengos – Monsaraz, 35 km

  På sykkel til den berømte keramikklandsbyen S. Pedro do Corval. Dere ser dreierne i arbeid og damene som dekorerer keramikken med stødig hand.  Videre til byen Monsaraz med sin borg nærmest hogd inn i fjellet. Herfra har dere nydelig utsikt over sjøen Alqueva, den største kunstige innsjøen i Europa.

 • Dag 6: Monsaraz - Vila Vicosa. Marmor ruta, 50 km

  I dag sykler dere til ”Marmor land”, men først besøker dere den imponerende kirken i Nossa og en liten sjarmerende hvit landsby, også kalt blomsterbyen Terena.  Så til månelignende landskap i Bencatelområdet hvor de utvant marmor for å bygge de to fantastiske stedene Estremoz og Borba. Kildene strides om hvorvidt også romerne fraktet marmor herfra til Roma under antikken.

 • Dag 7: Vila Vicosa – Estremoz – Vinruta, 35 km

  Dere kan starte dagen med å besøke Ducal palasset i Vila Vicosa. Så til Borba. Stopp gjerne på en typisk «tasquinha» for et glass hjemmelaget vin. 

  Dagens mål er Estremoz, byen har et flott historisk sentrum med mange smale idylliske gater. Estremoz er spesielt kjent for de mange bygningene i hvit marmor fra lokale steinbrudd, allerede godt kjent i middelalderen. Estremoz er også viktig som senter for keramikk, treskjæring og lærarbeid selv om jordbruk fortsatt er hovednæringen.

 • Dag 8: Estremoz – Lisboa

  Frokost på hotellet og avreise til Lisboa på egen hånd.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien