Skip to main content

Katalonia

Pyreneene til Costa Brava

Fra en sykkelfri start i Barcelona, går veien videre langs enkel rute; fra høye fjell ned til hav og strand. Gjennom variert landskap som skog, åkre, rismarker og sumpområder. Langs elven Ter med sine mange interessante arkitektoniske perler, gamle industrielle bosettinger, bruer, dammer, sluser og kanaler. Ripoll og San Joan de les Abadesses kjent for sine gamle romerske kloster. Girona og de jødiske kvartaler og historiske sentrum. De siste dagene nyter vi på kysten med flotte strender og lune, deilige viker. 

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer: 

7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
Transfer fra og til flyplass
6 middager med vin/vann
6 piknik/lunsj med vin/vann
Vinsmaking
Sykkel med utstyr
Følgebil
Bagasjetransport
Syklende guider

Enkeltromstillegg kr 3 800,-
Pris for leie av El-sykkel kr 1 800,-

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

19.07.2023   OSL BCN   07.00 10.25 SK4621
26.07.2023   BCN OSL   11.15 14.40 SK4622

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel til moderat rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Barcelona

  Ankomst Barcelona, hvor vi møter den lokale guiden Anna. Transfer til Barcelona hvor vi sjekker inn på hotellet. Middag på hotellet og orientering om ukas sykkeltur

 • Dag 2: Barcelona – Set Cases – Ripoll, 35 km

  Frokost på hotellet før vi kjører til Set Cases. Lunsj i denne hyggelige byen før vi setter oss på sykkelen for en behagelig start nedover mot den hyggelige byen Camprodon, her tar vi en titt på den flotte broen over elven Ter. Videre følger vi «den grønne veien» og ruller videre til Ripoll på gamle jernbanetraseer som er gjort om til sykkelstier. Her finner vi bl.a. det flotte Benedictinerklosteret Santa Maria de Ripoll. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Ripoll – Olot, 39 km

  Vi starter dagen med 12 kilometer på «den grønne veien» til Sant Joan de les Abadesses. I den gamle bydelen kan vi besøke et gammelt romansk kloster. Videre sykler vi til Garrotxa’s vulkanske landskap med det beste eksempelet på vulkansk landskap på den Iberiske halvøy. Mer enn 40 vulkanske soner og over 20 lavastrømmer. Fjellandskapet, solen og klimaet gir stor variasjon i landskapet. Videre til Olot og lunsj på Hotel Mas Garganta. Olot var på 1800 tallet kjent for sin tekstilindustri, noe som førte til en oppstart av Olot Kunstskole og en oppblomstring av lokale kunstnere. Ta gjerne en tur i gamlebyen hvor vi kan oppleve små hyggelige butikker og kunstgallerier. Middag på hotellet om kvelden.

 • Dag 4: Olot – Girona, 60 km

  I dag sykler vi langs gamle jernbanespor i den vakre dalen La Vall d’en Bas. Området blir kalt det katalanske Sveits, med flotte utsiktspunkter og typiske små landsbyer som; Sant Privat d’en Bas og Hostalets d’en Bas. Joan serverer oss piknik i Angles denne dagen. Etter «toppen» Coll d’en Bas følger dere elvedalen Burgent til La Cellera hvor elven Ter tar dere helt inn til hjertet av byen. Girona er en vakker gammel by og en rusletur i gamlebyen anbefales. Besøk gjerne de jødiske kvartalene og den store katedralen, som ble påbegynt allerede på 1100 tallet. Sto helt ferdig på 1800 tallet. Middag på egenhånd denne dagen.

 • Dag 5: Girona – Sant Feliu, 40 km

  I dag følger vi den behagelige sykkelveien langs gamle jernbanespor og stopper langs veien for lunsj på Restaurant «Ca La Maria». Etter lunsj sykler vi mot Sant Feliu som er en deilig havneby av kulturell og historisk betydning. Tidligere en gammel fiskerlandsby. Landskapet er fullt av kontraster. Kysten byr på klipper, små deilige bukter og sandstrender. Overnatting ved stranden Sant Pol. Middag på hotellet.

 • Dag 6: Sant Feliu – Calella de Palafrugell, 32 km

  Etter frokost sykler vi langs kysten med besøk i små fiskerlandsbyer og passerer noen av de mest populære stedene på Costa Brava kysten, Platja d’Aro og Castell d’Aro. Moderne Platja ligger rett ved Castell d’Aro som er det historiske sentrum og har bevart sin middelalderske sjarm. Strandpromenader, endeløse strender og idylliske viker. I dag nyter vi tapaslunsj i Montras.
  Fra Palamos som også ligger ved havet sykler vi på «grønne veier» til Calella de Palafrugell som har bevart sin orginale sjarm. Byen har fine strender, et bugnende marked og er en hyggelig opplevelse.

 • Dag 7: Calella de Palafrugell, 38 km

  Rundløype nordover på Costa Brava kysten. Besøk i vakre landsbyer som Petellada og Ullastret.
  I nærheten av middelalderbyen Peretallada tilberedes piknik for oss. Gjennom Toscana-liknende landskap nær Pals fra 900 tallet med mandeltrær og oliventrær langs ruta. Pals er en svært hyggelig liten by med noen små restauranter. Videre gjennom naturlige våtmarksområder og rismarker. Vinsmaking og omvisning på vinhuset Mas Oller. Tilbake til Calella for overnatting. Middag på restaurant.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost på hotellet før transfer tilbake til Barcelona og avreise.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien