Skip to main content

Gardasjøen - Verona

- på egen hånd

Fra sagnomsuste vakre Verona og dens gamleby til en UNESCO-beskyttet perle; Mantova. Så nordover på idylliske sykkelstier til områder rundt Gardasjøen og de vakre byene der. Med sin romerske arv, sine vintradisjoner, sitronlunder og ikke minst mangfoldet i naturen. Vinproduksjoner som Valpolicella, Soave, Bardolino, Amarone eller Custoza klinger godt på tungen. Underveis på to hjul vil du se, smake, lukte og finne dine egne favoritter. Velkommen til en opplevelsesrik sykkelferie i en av de mest popuære områdene i Italia!

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Tilbakemelding

Tilbakemelding på sykkelturen Gardasjøen-Verona:

2023

Hallo Camilla!

Vi hadde en nydelig sykkelferie hvor vær og sykkelrute var på vår side hver dag☺️Vil spesielt framheve dagen i Bardolino området med lunsjbesøk på Ristorante costadoro, en fantastisk anbefaling! Vi var der nesten alene og ble oppvartet etter alle kunstens regler!!

Hotellvalgene var også gode, hvor Relais corte cavalli toppet det hele når det gjaldt sørvis og standard, - og mat. 

Jeg hadde lest en del dårlige anmeldelser om hotell Italia i Verona, men det stemte overhodet ikke!! Et fantastisk hotell med et herlig personale og god frokost!

En av oss fikk problem med gira på sykkelen, men det ble ordnet med ny sykkel🚴🏼‍♂️

Det eneste som vi kan påpeke bør endres, er innfesting av mobiltlf på sykkel. Tlf må ikke ligge i plastlomme, det ble for varmt, og den slår seg av. Anbefaler feste som tlf kan klipses på uten plast - evnt en kombinasjon. 

En herlig tur, og plutselig hører du fra oss igjen😄

God sommer!

Mvh

-Ruth Helen-

------------------------------------------------------------------------------------------------

Vi var veldig fornøyde med turen, spesielt fornøyde med oppholdet og hotellet i Peschiera. Det var passe lange sykkelturer. Turen langs østsiden av Gardasjøen til byen Bardolino og over åsryggen tilbake til Peschiera var den fineste sykkelturen.

Bra service på syklene fra Luca.

Mvh

-Margareth-

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kort Gardasjøen tur,

Hei

Da er vi tilbake etter flott dager i Italia. En meget vellykket tur, mye takket være et godt opplegg fra Olivenreiser. Vi ble godt mottatt på det flotte hotellet dere hadde avtale med, god mat i flotte omgivelser. Syklene og info rundt dem fungerte perfekt. Og de to rutene vi syklet var varierte og ulike, men for begge var det enkelt å bruke GPS og finne fram. Og gode forslag til steder å stoppe.

Så takk til dere, vi anbefaler gjerne Olivenreiser til venner som vil på sykkeltur.

Wenche 
 

2022

Jeg har allerede anbefalt Olivenreiser og denne turen til mange. Veldig fornøyd!!! Alt gikk smertefritt, vi fikk nydelig vær og opplegget var perfekt!  Tusen takk. 

-Hilde-

Priser

2024
Prisen for turen fra Kr 14 400,- per person fra 2 personer i dobbeltrom
Prisen for turen fra Kr 13 500,- per person fra 4 personer i dobbeltrom

Høysesong tillegg (29.06-24.08): kr 700,- per person

Kr 3 200,- i enkeltromstillegg

Kr 1 900,- leie av elsykkel

 

Prisen inkluderer: 

 • 6 netter med frokost på sjarmerende små-hoteller
 • Sykkel m/utstyr
 • Ride with GPS 
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse
 • Velkomstmøte 

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer fra/til flyplass
 • Middager
 • Lunsjer


Ønsker dere ekstra natt i Verona på Hotel Italia som vi bruker si ifra så gir vi dere ett tilbud. 

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris.
 

FLY:
Vi anbefaler fly til Verona, eventuelt til Venezia (160 km). Sjekk bl.a. KLM, SAS, Norwegian, Lufthansa.
 

TRANSPORT:
Privat transfer fra/til flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Våre sykler

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. De har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske/kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Fra sagnomsuste vakre Verona og dens gamleby til en UNESCO-beskyttet perle; Mantova. Så nordover på idylliske sykkelstier til områder rundt Gardasjøen og de vakre byene der. Med sin romerske arv, sine vintradisjoner, sitronlunder og ikke minst mangfoldet i naturen. Vinproduksjoner som Valpolicella, Soave, Bardolino, Amarone eller Custoza klinger godt på tungen. Underveis på to hjul vil du se, smake, lukte og finne dine egne favoritter. Velkommen til en opplevelsesrik sykkeluke!

 • Dag 1: Ankomst Verona

  Ankomst Verona, en av Italias vakreste byer. En kveld i Arena di Verona er et must for operaelskere. Teateret utgjør i dag verdens største opera.

 • Dag 2: Verona - Mantova, 65km

  Ut av byen og på rolige, lokale veier gjennom små landsbyer og vingårder. Etter ca. 20km kommer dere inn på den kjente og fredelige sykkelstien langs elva Mincio mellom Gardasjøen og Mantova. Ta et stopp i uvanlig vakre Monte Borghetto. En bratt bakke ellers en flat og enkel sykkeldag. Mantova i Lombardia er en av Nord-Italias oversette perler, kjent for sin velbevarte middelalderarkitektur, sterke matkultur og tre omkransende innsjøer. Ta dere tid til en rundtur i byen og nyt ekte italiensk mat.

 • Dag 3: Mantova - Peschiera del Garda, 55km

  Ut av byen og gjennom Minco-parken før det går nordover mot Gardasjøen. På rolige landeveier og gjennom små landsbyer inn til Peschiera del Garda, helt på grensa til Veneto-regionen. Byens gamle bydel omgitt av kanaler og trange gater ligger innenfor en mektig bymur fra det 15. århundre. Her skal dere ha base de neste tre nettene for å utforske områdene rundt Gardasjøen.

 • Dag 4: Peschiera – Lazise – Bardolino – Peschiera, 46km

  Denne dagen følger dere sykkelstien langs innsjøen nordover mot vakre Lazise. Muligheter for bading underveis. Ta en liten vandring innenfor de gamle bymurene i Lazise. Derfra langs vannet til Bardolino, ikke minst kjent for sin vin. En liten stigning opp på åsryggen over Gardasjøen og vi kan anbefale lunsj her. Tilbake til hotellet langs høydedraget over Gardasjøen. Besøk på vingårder underveis er mulig.

 • Dag 5: Peschiera – Sirmione – Desenzano – Peschiera, 39km

  Dagens sykkeltur går ut på landet, vestover gjennom landskap dekket med vinranker, oliven- og sitrontrær, mot Sirmione. En blanding av sykkelstier, fortau og vanlig vei for å nå denne landtungen. Med noe trafikk. Sirmione er en av områdets mest idylliske og historisk interessante byer. Her må dere ta en liten runde i den stemningsfulle byen med små gater. Så mot Desenzano. Mulig med besøk på en olivengård før dere sykler tilbake til hotellet. Nyt et måltid nede ved vannkanten i hyggelige Peschiera.

 • Dag 6: Peschiera – Rivoli Veronese – Verona, 60km

  Koffertene pakkes og fra Gardasjøen går første etappe øst og nordover inn i regionen Veneto. Gjennom brede og frodige jordbruksområder, vinlandskap og sjarmerende små landsbyer. Vinområder og merker som vi alle kjenner; Valpolicella og Amarone. Det anbefales en stopp i Rivoli Veronese, kjent for flere historiske blodige kamper. Herfra mot Verona på vakker sykkelsti med utsikt over dalen og Adige-elven. I kveld kan dere bli bedre kjent med Verona (rundt 260.000 innbyggere), som er stedet der Shakespeares Romeo og Julie utspiller seg.

 • Dag 7: Avreise Verona

  Individuell avreise eller forlengelse av oppholdet. Vi anbefaler å forlenge oppholdet med en dag i Verona og/eller i Mantova. Ta kontakt for forslag og tilbud.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien