Skip to main content

Alicante på egen hånd

Velkommen til denne storslåtte turen langs Costa Blanca, et idyllisk sted å sykle. Sol og strand sammen med Alicante-fjellene skaper en fantastisk kontrast i landskapet. Du kommer til å besøke de mest pittoreske byene på Middelhavskysten

Sykle gjennom gamle romerske byer og smak på områdets tradisjonelle matretter. Fantastiske strender og vennlige folk.

En blanding av tradisjon, kultur, landskap, gastronomi og mennesker som er vanskelig å glemme.

Fulltekstsøk

Priser

Pris 2024:

Pris kr. 11 900,- pr person i dobbeltrom.

7 netter på hyggelige hotell med frokost   
* Velkomsmøte     
* 24 telefon assistanse
* Baggasjetransport
* Sykkel med utstyr

Ikke inkludert:

* Fly
* Middager
* Lunsj

Høysesongstillegg (28.04-23.06 & 13.10-15.12.2024) kr 1 100,- pr person: 
Tillegg for enkeltrom kr 3 300,-
Tillegg for leie av el-sykkel kr 1 500,- pr person
Tillegg for start annen dag enn søndag kr. 850,- pr person

Denne turen kan sykles fra 14.01 - 15.12.2024.

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris.

FLY:
Vi anbefaler fly tur/retur Alicante (ALC). Eventuelt fly til Valencia (VLC)
Sjekk bl.a. SAS, Norwegian, Lufthansa, KLM.
 

TRANSPORT:
Fra Alicante flyplass er det bare 15 min til sentrum av Alicante by.
Fra Valencia til Alicante med tog, ca 2 timer
Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Nyt Alicante, en by som ligger åpen mot havet, har en rolig strandpromenade om vinteren, men vår og sommer våkner den til liv med sine mange "chiringuitos" (barer som faktisk ligger på stranden).

  Du må ikke gå glipp av gamlebyen, "El Barrio", som er preget av smale gater og mange hyggelige barer og kafeer.

  Herfra kan du ta turen opp til det berømte og spektakulært beliggende Santa Barbara-slottet som henger over strandpromenaden. I Alicante er det en skikk som kalles "el Tardeo", der folk møtes i nærheten av det sentrale markedet om ettermiddagen for å sosialisere seg på pubene og barene. Her kan du suge inn atmosfæren blant dem.

 • Dag 2: Alicante – Altea/Calpe, 35km (20min m/trikk)

  Dere starter med en 20 minutters tur med trikken før dere setter dere på syklene. I dag sykler du i nærheten av Alicante-stranden, langs strandpromenader som Playa de San Juan og El Campello. Her har du har mulighet til å besøke det arkeologiske området L'illeta dels Banys, et av de viktigste i Middelhavsområdet. (Det er mer enn 5000 år gammel!) Forbi Benidorm, som en gang var en liten fiskerlandsby, men som i dag er blitt en by med skyskrapere. Du kan nyte den storslåtte utsikten fra "Puig Campana", et imponerende fjell, og til slutt kommer du til Altea. Denne byen, som er kjent for sine kunstnere, har fremdeles sin historiske strandpromenade og sitt svært attraktive gamle sentrum, som det er umulig å gå glipp av.

 • Dag 3: Altea – Calpe/Benissa – Xabia, 20/35km (10/20min trikk)

  I dag får du oppleve den fantastiske kontrasten mellom kysten, åkrene og fjellene i innlandet. Du kan nyte den fantastiske utsikten over Alicante-kysten og de imponerende fjellene som er mer enn 1400 meter høye. Du utforsker et område med tradisjonell vinproduksjon, der du sykler mellom vinmarker og tradisjonelle "Riu Raus", typiske bygninger med rader av buer Her pleide lokalbefolkningen å tørke druene under tak for å produsere sultanas og rosiner. Til slutt kommer du til den historiske byen Xàbia, som har noen av de fineste strendene i Alicante.

 • Dag 4: Xabia – Denia, 25km

  Du sykler langs Montgó-fjellet til du ankommer Denia. Underveis vil du se flere av disse tradisjonelle bygningene som kalles Riu Raus (fra XVIII. århundre). Noen av disse brukes i dag til andre formål, som for eksempel utendørsmarkeder.

  Til slutt venter Denia på deg. Denne byen har mange fantastiske, rolige strender som du kan nyte, selv om vinteren, hvis solen skinner. Denia ble utnevnt til UNESCOs kreative by i 2015, på grunn av kvaliteten og variasjonen i de utmerkede lokale matrettene. Kos dere med dem!

 • Dag 5: Denia – Gandia, 40 km

  Du forlater Denia og kommer snart til små rester av sumpmark, såkalte marjals, et yndet hekkeområde for fugler og et paradis for fuglekikkere. Du kjører langs deler av den gamle jernbanelinjen som ble anlagt av britene på 1800-tallet. Etter noen kilometer til kommer du til den vakre kystbyen Gandia, som har en interessant historisk bydel og hertugpalasset.

 • Dag 6: Gandia – Cullera. 29/46 Km

  Du starter dagen med å sykle forbi appelsinlunder. Du begir deg inn i en vakker liten dal for å følge en del av pilegrimsruten som forbinder ulike klostre og hvor det er mulig å besøke det imponerende klosteret Simat de la Valldigna.

  Blant rismarkene kommer du til Cullera, en kystby med vakker utsikt over havet, hvor du kan  smake på noen av områdets risspesialiteter.

 • Dag 7: Cullera – València. 42 / 52 Km

  Velger du det lengre alternativet, starter du langs bredden av elven Xúquer, som vanner de mange frodige åkrene og lundene. Deretter går turen inn i naturreservatet Parque Natural de la Albufera, et av de mest verdifulle økosystemene i Middelhavet.

  Her kan du beundre de forskjellige naturlige miljøene som innsjøer, myrer, sanddyner og furuskog som grenser til strandpromenaden. Alle disse økosystemene har sin egen flora og fauna.

  Det er vel verdt å smake på en av de typiske rettene i dette området. Du kan ta en spasertur ved havnen og se fiskerne i arbeid før de vender hjem til pittoreske El Palmar.

  Når du kommer frem til Valencia, kan du utforske den formidable gamle bydelen med katedralen og det sentrale markedet. Du må heller ikke gå glipp av de smale gatene og torgene som byr på mange forskjellige kafeer, barer og restauranter. De som elsker god mat kommer til å bli fornøyd. Byens natteliv er også berømt.

 • Dag 8: Hjemreise

  Avreisedagen. Vi håper dere har hatt en fin tur sammen med oss!

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien