Skip to main content

Vandretur Alpene i Nord-Italia på egen hånd

Vandretur i hjertet av Sør-Tyrol. Langs fargerike kastanjelunder og svimlende utsikt mot Dolomittene kommer dere opp til Ritten, høydeplatået som en gang var sommerstedet til rike borgere i Bolzano.

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen 2023
Kr 10 200,- pr person fra 2 personer fra 17.04 - 14.07.2023
Kr 11 200,- pr person fra 2 personer fra 15.07 - 08.10.2023

Kr 1 800,- i enkeltromstillegg

Prisen inkluderer:

 • 6 overnattinger på gode hoteller 3* og 4* med frokost
 • Personlig turinformasjon i Klausen, dag 2
 • Bagasjetransport
 • Transfer som i program
 • NavigasjonsAPP, kart og detaljert rutebeskrivelse på engelsk
 • Servicetelefon

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Turistskatt

Ankomstdag: hver søndag.
Fra 5 pers. er valgfri ankomstdag mulig.

Forslag til forlengelse av oppholdet i Merano:
Merano er vel verdt å besøke en ekstra dag. Det er en fryd å vandre gjennom byen med smale gater, små butikker og restauranter. Gode shoppingmuligheter. https://www.merano-suedtirol.it/en/merano-and-environs.html

Schloss Trautmannsdorff med sin botaniske hage https://www.trauttmansdorff.it/en/the-gardens-of-trauttmansdorff-castle.html

Ta en gondolbane opp på 2000 moh for en fottur med svimlende utsikt og hyggelig fjellhytter med god mat. https://www.meran2000.com

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:
Vi anbefaler fly tur/retur Verona (VRN).
Sjekk bl.a. Norwegian, Lufthansa, KLM. Eventuelt fly til Innsbruck (INN), München (MUC)
Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 4.000, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

TRANSPORT:
Fra Verona går det tog til Brixen, ca 2 timer.
Fra Merano er det direkte buss til flyplassen i Verona, ca 2 timer
Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Dagsprogram

 • Høydepunkter og severdigheter underveis:

  *Byen Brixen
  *Kloster Säben ligger på en bratt fjellklippe rett ovenfor Klausen
  *Typiske sørtyrolske fjellgårder
  *Høyplatået Ritten
  *Innsjøen Kaltern
  *Provinshovedstad Bolzano med sin middelalderbebyggelse og omgitt av høye fjell
  *Messners fjellmuseum i Castel Firmian
  *Frukthager og vingårder langs vinveien
  *Den vakre Tappeiner veien og Slott Tirol
  *Kurbyen Merano med sin middelhavsstemning

 • Dag 1: Ankomst Brixen

  Den mer en 1100 år gamle byen, preget av beliggenheten mellom to elver, Eisack und Rienz, har mye å by på. Ta en spasertur rundt i den middelalderske bydelen med sine arkader, la deg fascinere av katedralen, klosteret og herregården til biskopene. Her finner du også hyggelige gågater med butikker og restauranter.

 • Dag 2: Brixen – Klausen, ca +580hm / -620hm ca 5 timer

  Fra Brixen vandrer du opp Pfeffersberg. Over høydedraget passerer du små fjellgårder og i sør har du hele tiden utsikt over de mektige fjelltoppene i Dolomittene. Langs “Keschtnweg”- kastanjelunder til landsbyen Feldthurns, kjent blant turister for sine hyggelige Törggelen-måltider på høsten. Ny vin og druemost, skinke, ristete kastanjer som gir godt humør. Etter et besøk på Kloster Säben går vandringen ned til byen Klausen. Her finner du mange gjestehus i byens trange gater og smug. På hotellet samles dere til et informasjonsmøte om turen.

 • Dag 3: Klausen – Ritten – Bolzano, ca +670hm / -280hm ca 5-6 timer

  Dagen starter med privat transfer til Barbian. Herfra går turen opp på Ritten, et høydeplatå ovenfor Eisackdalen med enorm utsikt over Dolomittene. De små landsbyene, Klobenstein og Oberbozen, var kjent som sommerresidens for rike borgere av Bolzano. Herfra kan du ta den historiske jernbanen og taubanen ned til Bolzano på ettermiddagen. Ingen andre steder er den italienske og sørtirolske kulturen så nær hverandre som her. Provinshovedstaden Bolzano har en gammel bykjerne med brosteinsgater og smale smug, livlig markedsplass og hyggelige restauranter.

  I Bolzano finner dere et oppsiktsvekkende museum om Ötzi, den over 5000 år gamle mumifiserte «ismannen» som ble funnet i Ötztal-Alpene. Oppdagelsen av Ötzi har gitt en unik innsikt i kobbertidens teknologi, håndverk, materialkunnskap, ferdigheter og «mote». Alt han hadde på og med seg blir vist på museet.

 • Dag 4: Bolzano – Kaltern, ca 340hm / -360hm ca 4-5 timer

  I dag vandrer dere gjennom den kjente vinregionen ved innsjøen Kaltern. Her er det ikke bare vingårdene som imponerer, men også tallrike slott, kirker og fjellgårder.

 • Dag 5: Kaltern – Tramin – Kaltern, ca 500hm / -500hm ca 5-6 timer

  Du følger den Sørtyrolske vinveien i fascinerende landskap. Besøk gjerne en av de mange vingårdene som du vandrer forbi og nyt utsikten fra landsbyen Altenburg utover hele vinregionen. Det er mulig å korte ned turen med buss tilbake.
   

 • Dag 6: Kaltern – Lana – Merano, ca 220hm / 240hm ca 6-7 timer

  Dere blir hentet på hotellet og kjørt til Lana. Her starter den kjente «Marlinger Waal» veien. Opprinnelig 250 år gamle vanningskanaler og i tillegg ble det laget en smal sti langs kanalene for tilsyn og vedlikehold. I dag er disse stiene kjente turstier som snor seg gjennom vinmarker og frukthager. Ruten fortsetter nedenfor «Schloss Tirol» og på «Tappeiner Weg» mot Merano. Denne veien er kjent som en av de vakreste turstier i Europa og byr på en blanding av alpin- og middelhavsvegetasjon kombinert med en eventyrlig panoramautsikt. Turen avsluttes i den keiserlige kurbyen Merano, kjent for sitt milde klima og 300 soldager i året. Her kan du rusle rundt i de mange velholdte parker med både palmer og sypresser samtidig som du skuer de snøkledde fjelltoppene.

 • Dag 7: Merano

  Individuell hjemreise eller forlenge med en ekstra dag i Meran. Det er en fryd å vandre gjennom de smale gatene med små butikker og restauranter. Gode shopping-muligheter.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien