Skip to main content

Sykkelweekend Piemonte

- med guide

Et eldorado for sykkelentusiaster – vi smaker på vinen og nyter svært vakkert landskap oppe på åsryggene. Piemonte har pittoreske landsbyer i samling rundt utsiktstårn og slott; ett på hver bakketopp med enestående utsikt.

► Les vårt blogginnlegg; Vinbonden i Piemonte
► Les vårt blogginnlegg; En vennegjeng på sykkeltur - Tilbakemelding
Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY:

På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Milano (MXP) eller Bergamo (BGY).
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:

Transport fra/til flyplassen er inkludert om dere møter opp til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.

 

Priser

2024

Prisen for turen blir kr 11 500,- pr person i dobbeltrom fra 6 personer

Prisen for turen blir kr 10 500,- pr person i dobbeltrom fra 8 personer

 

Prisen inkluderer: 

 • Transfer t/r Torino, Milano el Bergamo flyplass
 • 3 netter på hotell m/frokost
 • 3 middager på hotellet med vin/vann
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Engelsktalende Olivenguide

Ikke inkludert

 • Fly
 • Lunsj / piknik

 

Kr 2100,- i enkeltromstillegg

El-sykkel kr 800,- 

Turen kan også forlenges med en dag eller flere. Ta kontakt for tilbud.

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Området nord i Italia er landets stolthet når det gjelder vin og gastronomi. Et svært godt kjøkken hvor du merker noe av den franske innflytelsen, samtidig står lokale produkter som kastanjenøtter, ost, trøfler og fløte. Her vokser druene til Italias vinstoltheter Barolo, Barbaresco, Barbera, Asti, Cinzano, Ferrero.

 • Dag 1: Ankomst Milano/Bergamo

  Transfer til hotellet i Barolo.

 • Dag 2: Barolo – Grinzano Cavour – Diano D’Alba – Muntelupo – Lequio Berria – Montforte d’ Alba – Barolo ca. 47 km

  Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam og minner oss om århundrelang rivalisering mellom adelskap av forskjellig slag. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg enten det er et produkt, et utsiktspunkt eller et slott. Etter et lite besøk i noen av disse byene sykler vi videre til Hotel Barolo for overnatting og middag. Før middag blir det vinsmaking i Cantina Brezza på hotellet.

 • Dag 3: Barolo – Dogliani – Monforte – Sylla Sebaste – Barolo 34 km

  Vi sykler gjennom noen av de mest prestisjefylte vinmarkene i verden. Etter å ha syklet gjennom Dogliani kan lunsj inntas på Sylla Sebaste med god vin og mat. Vingården ligger like under La Morra og vi skimter Barolo. Her har vi god tid! Noen få kilometer ned til Barolo for middag og kanskje en dukkert i bassenget.

 • Dag 4: Barolo - Milano/Bergamo

  Avreise.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien