Skip to main content

Cinque Terre & Toscana Kombinert

Hva med å kombinere sykling og vandring i det mange mener er blant Italias beste områder?

Cinque Terres fem sjarmerende landsbyer ligger som perler på en snor langs Middelhavet, med hver sine særtrekk. Myriader av terrasser i bratte åssider med druer, oliven og sitrusfrukter er et vakkert skue som gjør dette til en minneverdig opplevelse.

 

Toscana er kjent for vakkert landskap, milelange strender, enestående kulturminner, god mat og vin. Det typisk toscanske, med vingårder, bondegårder, sypresser og grønne åser som bakteppe til havet, byr på et vennlig og småbølget sykkellandskap. 

 

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på gode hotell m/frokost
 • Fly t/r Gardermoen
 • 5 middager med vin/vann
 • 3 piknik og 3 lunsj med vin/vann
 • Følgebil
 • Gående og syklende guider
 • Bagasjetransport
 • Sykkel m/utstyr
 • 2 Vinsmakinger

 

Enkeltromstillegg kr 4 200,-

Elsykkel kr 1200,-

Transport og fly

FLYTIDER:
2024:

30.05.2024     OSL PSA   0700 0955 DY1866
06.06.2024     PSA OSL   1035 1330 DY1867

 

03.10.2024     OSL PSA   0700 0955 DY1866
10.10..2024     PSA OSL   1035 1330 DY1867

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo - Pisa - Levanto

  Vi bor tre netter i Levanto, en hyggelig og genuin landsby med ca. 6.000 innbyggere. Her finner du et mangfold av små butikker i trange, koselige gater. Dessuten har byen en lang sandstrand hvor du kan nyte badelivet. Vi samles til velkomstmiddag på hotellet.

 • Dag 2: Levanto - Corniglia - Volastra - Manarola ca 5timer

  Cinque Terre - høyt ranket på UNESCOs verdensarvliste, er en natur– og kulturskatt. Vi tar tog til Corniglia, og vandrer langs vinranker på smale stier med fantastisk utsikt. Deretter går vi ned til Manarola, den eldste og visstnok mest romantiske byen med sine fargerike hus på en klippe 70 meter over havet. Med tog eller båt reiser vi tilbake til Levanto. Middag spiser vi på en restaurant i byen.

 • Dag 3: Levanto - Monterosso - Vernazza - Riomagiore ca 5 timer

  Vi tar tog til Monterosso, en by full av gammel historie og kjent for sin vakre strand. Vi utforsker den fargerike landsbyen før vi går til sjarmerende Vernazza og videre til Rio Maggiore.  Piknik nytes underveis. Tilbake i Levanto blir det tid til å rusle rundt og finne en hyggelig restaurant for middag på egen hånd.

 • Dag 4: Levanto - 50km med buss til Lerici - Viareggio 48km

  Vi har pakket koffertene, og bussen tar oss til Lerici, hvor syklene venter på oss. Vi holder oss langs kysten og skimter de apuanske alper hvor en hvit fjelltopp skiller seg ut, bestående av Carrara-marmor. Den rene, hvite marmoren fra Carraras steinbrudd har blitt brukt siden romertiden. Operahuset i Oslo har også bidratt til at såret i et av de 650 marmorbruddene har blitt litt større. Vi sykler forbi flere marmordekkede fjelltopper, tette skoger, spredte vinmarker og gylne sandstrender. I Viareggio, en badeby med historisk sus, vakre strender og god sjømat, sjekker vi inn på hyggelig hotell og nyter middag på restaurant.

 • Dag 5: Viareggio - Bocca Di Serchio - Lucca 44km

  Vi sykler et stykke videre langs kysten med idylliske badestrender før det bærer inn i landet mot Lucca, byen som av mange betraktes som den vakreste i Toscana. Vi sykler på rolige landsbygda, gjennom små tettsteder og til dels langs elven Serchio, som flyter stille ned fra Lucca.   Etappen på sykkelveien langs elven er et av turens høydepunkter. Den fører oss inn til Lucca med de majestetiske bymurene. Middag på restaurant og overnatting på et sjarmerende hotell midt i Luccas gamleby. Her skal vi bo de siste tre nettene.

 • Dag 6: Lucca - Ponte a Moriano - Villa Torrigiani – Montecarlo - Lucca 45km

  Ut på landsbygda igjen: Vi er innom den vakre byen Ponte a Moriano med sin interessante arkitektur, vi besøker Villa Torrigiani, en 400 år gammel villa og park, samt Montecarlo, en sjarmerende middelalder-landsby på en høyde øst for Lucca. Lunsj nytes på en gård som arrangerer vin- og olivenoljesmaking for oss. I kveld har dere middag på egen hånd i Lucca.

 • Dag 7: Lucca- Nozzano Castello-Ripafratta-Pisa-San Giuliano Terme-Lucca 56km

  I dag besøker vi Pisa, som vi mener er en undervurdert by. Den er vakker, mindre travel og har en god eim av det ekte italienske. Vi må ikke gå glipp av Piazza dei Cavalieri - hele plassen er et kunstverk. Etterpå unner vi oss en kikk på vakre Campo dei Miracoli-plassen, med det verdensberømte skjeve tårnet.

  Men først sykler vi ut på landsbygda, der et besøk i landsbyen Nozzano Castello tar oss tilbake til middelalderen. En festning fra 1300-tallet troner på høyden. Herfra har vi et fantastisk panorama over det dyrkede landskapet og de omkringliggende åsene. Vi skuer over til festningen på høyden over landsbyen Ripafratta, hvor vi sykler innom.

  På sykkelturen tilbake til Lucca er vi innom San Giuliano Terme, et unikt spa-resort, kjent for sine varme kilder. Her kan vi også beundre mange gamle villaer.

  Vi avslutter uka med hyggelig middag på en god restaurant i Lucca.

 • Dag 8: Lucca-Pisa-Oslo

  Transfer til flyplassen i Pisa.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2024

30/5ItaliaCinque Terre & Toscana 30.05-06.06.2024
Turen er bekreftet
331 900,-Bestill

Oktober 2024

3/10ItaliaCinque Terre & Toscana 03.10-10.10.2024
Turen er bekreftet
432 800,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien