Skip to main content

Sykkelweekend Roma til havet

- med guide

En sykkelferie med uvanlig variasjon og interessante steder. Vi starter i Roma og ender i kystbyen Terracina. På veien vil vi oppleve alt fra hyggelige strender og autentiske kystbyer til landsbygda med vingårdslunsjer og gode overnattingssteder.

► Les også vårt blogginnlegg; Skidardamene i Italia
Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY:

På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Roma (FCO).
Oliven Reiser tilbyr å booke din flybillett fra kr 4 900,-.

OPPMØTE:

Transport fra/til flyplassen er inkludert om dere møter opp til oppgitt avreisetidspunkt.
Ellers er oppmøte på første hotell.

 

Priser

2024

Prisen for turen Kr 16 900,- pr. person fra 6 personer

Prisen inkluderer: 

 • Transfer fra/til flyplassen i Roma.
 • 4 overnattinger på hyggelige hoteller/Agriturismo
 • 3 middager med vin/vann
 • 1 vingårdslunsj
 • 2 restaurantlunsj/piknik med vin/vann
 • Engelsktalende Olivenguide
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Bagasjetransfer 

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • 1 middag

 

Kr 2 300 ,- i enkeltromstillegg

 

For mindre eller større grupper, ta kontakt for pristilbud.

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • På sykkel ut av Roma, gjennom akvedukteparken og deretter ut langs 2300 år gamle Via Appia gjennom Campagna Romana med sine landsbyer, vinmarker og åkerlandskap, fram til restaurert bondegård. Videre opp til klippebyen Sermoneta før vi avslutter ved havet i den sjarmerende byen Terracina.

 • Dag 1: Ankomst Roma

  Dere ankommer Roma flyplass. Transfer til hotellet i sentrum av Roma. Ettermiddagen til fri disposisjon i ”Den evige stad”

 • Dag 2: Roma – Lanuvio 47km

  På sykkel ut av Roma på den unike romerske veien Via Appia, som ble komplett restaurert og tilbakeført til sitt opprinnelige utseende for noen år siden. Vi sykler på gamle brostein ut mellom gamle graver og cypresser. Vi kommer til den kjente Akveduktparken, med de imponerende konstruksjonene som har vært motivet i så mange malerier fra det romerske Campagna. Stopp for vinsmaking og lunsj på vingården Cantina Villafranca. Videre til Lanuvio hvor vi spiser middag og overnatter på hyggelige Agriturismo.

 • Dag 3: Lanuvio – Velletri – Cisterna – Sermoneta 52km

  Fra Agriturismo Di Giupi på små veier gjennom vindruelandskap og fruktmarker opp til Velletri, en by blottet for turister og passende for en liten hvil. Etter lunsj sykler vi gjennom Agro Pontino opp til Oasi di Ninfa. Besøk på Abbazia di Valviscio, klosteret huser fortsatt munker. Derfra opp til klippebyen Sermoneta hvor vi bor vakkert til i hotell Principe Serrone som er restaurert inn i den 900 år gamle festningen. Middag på restaurant Al Castillo.

 • Dag 4: Dag 4: Sermoneta – Terracina 48km

  Etter frokost på hotellet går går turen først ned fra Sermoneta i fine nedoverbakker med flott utsikt – helt til havet! Nede på slettelandet som Mussolini forandret fra sumpområde til et variert jordbruksområde. Vi stopper for piknik eller lunsj på restaurant i området Abbazia Fossanova. Så til Terracina ved havet, vi sykler oppom gamlebyen hvor marmorrestene av Via Appia fortsatt utgjør deler av fortauet i byen.Middag på restaurant og overnatting på hotell nær stranden.

 • Dag 5: Terracina – Roma

  Frokost på hotellet og transfer til Roma flyplass.

  Turen kan arrangeres med flere sykkeldager; i Roma eller fra Terracina til Sperlonga.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien