Skip to main content

Hellas - Peloponnes på egen hånd

I landskap, havner og stedsnavn som bærer i seg opprinnelsen til den latinske kulturen mange av oss elsker å gjenkjenne i Italia, Frankrike og Spania. Det var her det begynte. Ikke noe annet sted i Hellas er så mettet på historie og mytologisk tradisjon som Peloponnes. Den klassiske dannelsesreisen starter så definitivt her. Vi synes det er best å ta den fra sykkelsete; rullende gjennom småbyer, tettsteder og billedvakkert landskap, til daglige dukkerter, pikniker ved havet og vakre bosteder i vannkanten.

Fulltekstsøk

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste. På denne turen er det spesielt sykkeldag 2, hvor det er en ca 7km bakke.

Transport og fly

Norwegian flyr direkte til Athen fra April og ut oktober. SAS har også noen direktfly, samt med mellomlandinger.

Det går buss fra Athen til Kalamata hver tredje time. Bussturen tar ca 3 timer.

Det er også mulig å fly fra Athen til Kalamata med Aegon Airlines.

Priser

2024:

Pris pr person i dobbeltrom kr. 15 700,-

Prisen inkluderer:

 • 6 overnattinger med frokost på svært gode hotell.
 • Sykkel m/utstyr
 • Kart og veibeskrivelse
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse
 • Informasjonsmøte v/ankomst

Enkeltromstillegg kr 3 400,-
Tillegg for leie av el-sykkel kr 3 200,-
Tillegg for høysesong kr 3 400,- (01.-31.07.2024 & 01.-15.09.2024)

Gjør oppmerksom på at myndighetene i Hellas har innført en tax som dere må betale på hotellene. Totalt ca 20 Euro pr person.

NB! Denne turen kan ikke sykles fra 01.-31.08.2024

Tilbakemelding

2023

Vi er nå vel hjemme etter en strålende ferie i Athen og Peloponnes.

Vi ble tatt så godt i mot av Brenda og Wolfgang og som var tilgjengelige

for oss når vi trengte det under hele oppholdet. De kan jo alt om Hellas og område der vi var.

Det betydde mye.

Vi bodde på de absolutt beste hotellene og spiste på de beste og anbefalte

restaurantene. Nydelig natur. Noen dager med regn, men det gikk fint:)

Vennlige folk overalt.

Så tusen takk:)

Hilsen Heidi

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst Kalamata på egen hånd. I hjertet av Messiniabukta ligger provinsens hovedstad. Viden kjent for sin olivenolje og bordoliven. Byen har muligheter for shopping, barer og tavernaer ved sjøen. Et frankisk slott ligger midt i gamlebyen. Informasjonsmøte med utdeling av sykler på hotellet.

 • Dag 2: Kalamata-Petalidi-Agios Andreas 42km

  Dere svinger ei lite runda inn i olivenlandskapet, gjennom byen Messini før dere tar kyststrekningen sørover langs Messinabukta. Gjennom småsteder som preges av et variert jordbruk. Småprodusenter tilbyr sine ferske produkter og lokale vin fra små boder langs veien. Ta gjerne lunsjen i Petalidi, en liten travel fiskelandsby med sitt eget fiskemarked.

  Videre langs havet, gjennom blomsterrike vesle Chrani og Episkopi før dere når Agios Andreas

 • Dag 3: Agios Andreas-Koroni-Finikounda, 33km

  Nesten halvveis anbefaler vi en solid stopp i sjeldent vakre Koroni, grunnlagt av bysantinerne på 500 tallet og siden preget av veneziansk innflytelse fra tidlig 1200 tallet og framover.  Den vakre middelalderbyen med sine kirker, festningsverk, hager, smale stred, herskapshus og vennlig fordums arkitektur virker urørt av tiden. Kombinert med de vakreste strender og et yrende tavernaliv ved havna forlanger denne byen et lengre stopp.

  Så svinger dere oppover i olivenlandskapet. Gjør dere klar for en bakke på ca 7km. Flott utsikt på toppen, derfra ruller dere ned til den sjarmerende eldgamle fiskelandsbyen Finikounda, grunnlagt av fønikerne lenge før vår tidsregning.

 • Dag 4: Finikounda - Methoni - Pylos - Marathopoli, 54kmkm

  Etter frokost sykler dere mot Det Joniske hav med utsikt mot øyene Sapienza og Schiza syd for oss, mot Methoni, nok en gammel befestet veneziansk havneby. Den blei et viktig senter for Østhandelen og Det Hellige land. Enkel skjønnhet betar, og hint av antikken stikker fram. Dere kan sykle ned til Methonislottet for en omvisning. Videre triller dere ned til havnen i Pylos. Kanskje tid til en kaffestopp i havnen. 
  De 2400 innbyggerne her bor ikke i hvilket som helst by! Her snakker vi et betydelig kongedømme under mykensk tid for 3000 år siden-bronsealder; tidlig gresk sivilisasjon med skrivesystemer og byorganisasjon, stimulert av den minoiske kultur på Kreta.
  Navarino-bukta er symbolet på den endelige frigjøringen fra tyrkerne og opprettelsen av det selvstendige moderne Hellas. Sjøslaget her i 1827 bør du vite om før du ruller inn på havna og lurer på hvem disse tre admiralene er; den franske, engelske og russiske i alliansen med grekerne som knuste den ottomanske flåten. Derfra bygges også det moderne Pylos og en av de sikreste havner i Middelhavet, samt alle de vakre franskinspirerte 1800 tallets villaer med sine arker, hager og bakgårder.

  De første 6 km langs Navarinobukta i le av den strategisk viktige Sphaktiraøya, til vesle Gialova. En landsby med småskalaturisme og lange tradisjoner for vinproduksjon. Og ikke minst for den ettertrakta Voidokilia stranda i enden av lagunen. Paliocastro-festningen fra 1200 tallet som troner ved innløpet til lagunen, bygget oppå det antikke Pylos.
  Videre gjennom småstedene Petrochori og Romanos, hver med sine silkegyldne strender, olivenlunder og små strandbarer blant stranddynene. Overnatting i Marathopoli.

 • Dag 5: Marathopoli-Kyparissia, 40km

  Langs det Joniske hav gjennom et par fredelige tettsteder før vi når større Filiatra med sine  7000 innbyggere, på en liten høyde over stranda. Grunnlagt på 1200 tallet nær antikke Erana. Vi styrer litt inn i olivenlandskapet, gjennom beskjedne Exochiko, videre til Farakláda og Spilia, begge ved foten av 1200 meter høye Kyparissia-fjellene. Mot havet, gjennom Armeni og inn til Kyparissia by ved lunsjtider.
  Sykkel, vandring og strand anbefales i denne gamle antikke havnebyen, nevnt allerede i Homers tid 800 f.kr. Frankere, venezianere og tyrkere har styrt havna her inntil den greske frigjøringa fra ottomanerne på 1820 tallet. I gamlebyen på åsene over den travle havna finner dere igjen den vakre gamle arkitekturen, de trange gatene og de sjarmerende kafeene. 

 • Dag 6: Kyparissia - Meligala-Valira-Kalamata 72km

  Siste sykkeldag vender vekk fra blått hav og historiske havner, for å rulle behagelig og uanstrengt langs gamle jernbanespor gjennom variert jordbrukslandskap og små greske innlandsbyer. Dog-den tusenårige olivenkulturen dominerer, men kombineres med sitrusfrukter og andre nyttige buskvekster.
  10 km fra Kalamata ruller dere inn til Thouria, et unikt arkeologisk fenomen; først i 2017 blei den antikke byens teater gravd fram, reist 400 f.kr. Stedet er idag et arnested for internasjonalt arkeologisk arbeid. Det er en liten landsby, med 3000 innbyggere, som binder sammen tusenvis av år med gresk og europeisk historie, midt i det vakreste sydgreske landskap syder stedet av nysgjerrig vitebegjær.
  Ringen er sluttet og Kalamata blir turens avrunding.

 • Dag 7: Hjemreise

  Frokost på hotellet og hjemreise på egen hånd.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien