Skip to main content

I hjertet av England på egen hånd

Dette er det autentiske England. Fra sykkelsetet opplever du filmverdenens kulisser, alt fra Harry Potter til Downton Abbey. Og du sykler på historisk grunn, i sporene av Romerrikets gamle storhet.► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?

Fulltekstsøk

Tilbakemeldinger

2023

Hei, vi har hatt en kjempetur!! Alt gikk knirkefritt, overnattingsstedene var sjarmerende og i god avstand til det ville se og oppleve. Hyggelige og servicemindede folk alle steder. Kjempegode sykler, jeg hadde elektrisk….og Kevin var veldig hyggelig og positiv!! Tror ikke jeg har noe å klage på jeg 😉Dette er en tur jeg lett kan anbefale til andre!

-Mvh Anne-

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Transport og fly

ENGLAND

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:

Sjekk flytider og priser til Londons tre flyplasser. Sjekk bl.a. British Airways, SAS, Norwegian, Ryan Air.
Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 4 900, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

TRANSPORT:

Det er enkelt med buss/tog fra London til Oxford.
Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Priser

2024

Prisen for turen Kr 18 900,- per person fra 2 personer

Prisen for turen Kr 18 400,- per person fra 6 personer

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger med frokost på sjarmerende små hoteller og vertshus
 • Sykkel med utstyr
 • Telefonassistanse
 • Bagasjetransport
 • Mappe med detaljert kart, rutebeskrivelse på engelsk og lappesaker

Ikke inkludert

 • Flyreisen tur/retur
 • Transfer til og fra flyplassen.
 • Sykkelhjelm
 • Middag
 • Lunsj

 

Kr 5 900,- i enkeltromstillegg

Kr 2000,- leie av elsykkel

Guidet halvdagsbesøk til Stonehenge kan bookes.  1 times kjøretur fra Bath.
Pris på forespørsel.

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • For egen maskin triller du fra kunnskapens Oxford til varme kilder i Bath, og i mellom er det fylt med en engelsk konfekt av opplevelser. Hver dag med korte sykkelavstander til gode lunsjsteder og andre duggfriske fristelser.

 • Dag 1: Oxford

  Ved ankomst hotellet nær Oxford, vil all nødvendig informasjon for sykkelturen gis.

 • Dag 2: Oxford – Burford 42km

  Ut på sykkel for å utforske Oxfords spennende historie og lete opp dens skjulte perler, besøke universitetsbygninger og beundre utsikten over byens mange spir. Så ut av byen langs rolige kanalveier, gjennom landsbyer datert tilbake til saksisk tid. Lunsj ved et av de mange vertshus underveis. Videre langs fredelige veier inn i Cotswolds for overnatting i Burford; en av Englands vakreste middelalderbyer.

 • Dag 3: Burford – Bibury 37km

  Reisen fortsetter i Cotswolds, via idylliske og godt bevarte landsbyer, med kurs for Northleach; grunnlagt så tidlig som i første århundre. Northleach var en gang en summende handelsby, viden kjent i Europa som hovedsete for Cotswolds ullhandel. Lunsj her og anledning til å besiktige byen. Videre langs bedagelige landeveier mot Chedworth Roman Villa; en arkitektonisk skatt og blant de største romerske ruiner i Storbritannia. Du avslutter dagen rullende langs elven Coln til Bibury for overnatting.

 • Dag 4: Bibury – Tetbury 40km

  Dypere inn i distriktet, gjennom pittoreske landsbyer til livligere Cirencester; den største byen i Cotswolds. Tre viktige romerske veier møttes her og byen hadde et forum, en basilika og et amfiteater. Sistnevnte ligger i dag i utkanten av byen og har vært gjenstand for utgravinger på 1800-tallet og 1960-tallet. Ull, veving og handel med ullstoffer har, sannsynligvis siden romersk tid, vært kilden til byens rikdom. Lunsj her før veien går videre i fredfullt landskap til Tetbury og overnatting her. Tetbury er kjent for sitt store og mangfoldige utvalg av spesialbutikker, mange er høyt verdsatt og priset for sin kvalitet og personlige service.

 • Dag 5: Tetbury – Corsham 46km

  En sykkeldag for utforsking av byer og landsbyer i distriktene Gloucestershire og Wiltshire, aldri langt unna den romerske veien «The Fosse Way» (strekker seg fra Lincoln til Bath). Veien utgjør grensen til den gamle saksiske landsbyen Norton, dagens lunsjstopp. Turen fortsetter mot Corsham og underveis vil du oppleve noen av de sjeldne og bortgjemte perlene denne delen av landet kan by på

 • Dag 6: Corsham – Bath 42km

  Fra Corsham er det kort sykkelavstand til den autentiske landsbyen Lacock, kjent som kulisse fra en rekke TV-produksjoner og storfilmer; «Downton Abbey», «Stolthet og fordommer» og «Harry Potter» – for å nevne noen. Flere valgmuligheter for lunsj i området.

  Videre i sjarmerende omgivelser til den herlige byen Bradford-upon-Avon. Her kan du ta deg god tid til shopping i det store utvalget butikker. Deretter følger du kanalen videre, kanskje med et stopp eller flere, ved et av de mange vannhull langs vannveien, før ankomst Bath og overnatting.

 • Dag 7: Bath

  En dag til fots i denne aristokratiske byen. Her kan vi anbefale å nyte byens rike historie og kanskje ta et bad i en av byens naturlige varmekilder, oppdaget av kelterne og romerne for mer enn 2000 år siden. Ellers i vakre Bath er det hyggelig å rusle rundt i parker, gågater, langs elven eller i butikker.

 • Dag 8: Bath

  Hjemreise.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien