Skip to main content

Adriaterhavet NYHET!

Langs Adriaterhavet fra Urbino i Marche til Casalbordino i Abruzzo.

Sydover 270 km i de to sentrale kystregionene, stort sett ukjente for de fleste, men desto mer overraskende for mange.

I historisk tunge Urbino og Macerata drar vi litt opp fra havriket for å ta inn den italienske renessansearkitekturen, kunsten og det klassisk italienske. Ellers holder vi oss nær strender, palmer, havneidyll, småbyliv og bordets havgleder. 

Dette er regioner og områder italienerne sjøl elsker å reise til. Her får de sitt genuine Italia, fremdeles mye av det Italia som lokket den første turistbølgen til landet. Du vil bli slått av de fargerike og fruktbare åsene som strekker seg direkte fra strandkanten oppover mot fjellkjeden Apenninene som deler landet i to. Pikniklunsjer ved vannkanten eller en liten omvei inn i havnære vinmarker. Havbrisen og de daglige dukkertene blir dine følgesvenner på turen. For ikke å glemme linguine con vongole og den lokale Verdicchio- og Trebbianodrua i glasset!

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer

Fly til/fra Oslo 
Transfer til og fra flyplass
7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
5 middager med vin/vann
6 piknik/lunsj med vin/vann
Vinsmaking
Sykkel med hjelm og sideveske
Følgebil
Bagasjetransport
Syklende guide

 

Enkeltromstillegg kr 3 600 ,-

Pris for leie av El-sykkel kr 1 900,- 

----------------------------------------------------------------------

2025

Enkeltromstillegg kr 3 600 ,-

Pris for leie av El-sykkel kr 2 100,- 

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

13.06.2024     OSL BLQ   1215 1450
20.06.2024     FCO OSL   1055 1405

 

12.09.2024     OSL BLQ   1205 1440 DY1862
19.09.2024     FCO OSL   1055 1405 DY1871

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dag 1: Transfer fra Bologna flyplass til Pesaro

  Vår reiserute starter i byen Pesaro som sammen med Urbino er hovedstedene i den nordligste provinsen i regionen Marche. Pesaro har rundt 95 000 innbyggere og med utsikt over Adriaterhavet. Turistkystlinjen er delt i tre deler: stranden Baia Flaminia ved foten av San Bartolo, vestkysten, fra havnen til Palla di Pomodoro, og østkysten. Byen er kjent for å være fødestedet til den store komponisten Gioachino Rossini. Byen, som en gang var et viktig møbelproduksjonsdistrikt, satser i dag på mekanisk industri og turisme.

 • Dag 2: Pesaro - Senigallia 64 km

  Flat sykkelsti langs sjøen om morgenen, deretter stigning opp til 200 m.o.h. for så å gå nedover igjen mot havet.

  Etter 20 km med vennlige stigninger når vi Fano. Smaksprøve på vin og lokale produkter, og deretter rolig nedover mot havet til vi kommer til byen Senigallia.

  SENIGALLIA: Det er en populær by ved havet, omgitt av grønne åser, med et fantastisk sentrum med romersk byplanlegging. Byen er verdsatt for sin "fløyelsstrand" og er et historisk feriested med 14 kilometer med fin, gyllen sand. En by der du kan slappe av på strandpromenaden og beundre den historiske skjønnheten i sentrum.

 • Dag 3: Senigallia - Ancona (busstur) Macerata 56 km

  Enkel rute om morgenen langs sjøen, deretter klatring opp til 300 meters høyde i Macerata.

  Kort transfer med buss til Ancona. Vi finner syklene på toppen av Monte Conero, som dominerer en av de vakreste strendene i Italia! Deretter sykler vi videre langs havet til Porto Recanati, for så å bevege oss innover i landet til byen Macerata, som ligger 300 meter over havet.

  Macerata ligger på en høyde med utsikt over to daler, og er en by der historie og kultur smelter sammen og gir liv til et sentrum fullt av interessant arkitektur, museer, kirker og bevis på en elegant fortid.

 • Dag 4: Macerata - Grottamare 69 km

  Nedoverbakke de første 20 km, deretter flatt langs sjøen opp til Grottamare.

  Når du kommer til havet, vil du krysse mange byer, alle turiststeder som er høyt elsket av italienerne Civitanova Marche, Porto S. Elpidio, Porto San Giorgio, Cupra Marittima for til slutt å nå Grottamare.

  Grottammare, også kalt Adriaterhavets perle, ligger midt på Riviera delle Palme, sør i Marche. Byen overrasker med sine grønne furu- og palmetrær, sine oleander- og appelsinlunder, sine jugendstilvillaer og sine fine sandstrender med mange badeanlegg. Området er ideelt for sportselskere. Den brede sykkelstien, som på enkelte strekninger ligger nær sjøen, forbinder byen i sør med San Benedetto del Tronto-Porto d'Ascoli og i nord med Cupra Marittima og Pedaso, totalt ca. 20 km. Byen ligger ved foten av åsen Monte Castello, der middelalderkjernen ligger. Her bor man to netter. Badebasseng på hotellet. 

 • Dag 5: Grottamare

  Dagen kan nytes ved bassenget eller på stranda. Har du lyst på en sykkeltur, kan du bli med guiden på en tur opp i fjellene - ca 25 km.

   

   

 • Dag 6: Grottamare - Silvi Marina 67 km

  Flat rute langs havet hele dagen

  Endelig kommer du inn i Abruzzo og starter på den nå så renommerte havsykkelruta i regionen,

  131 km med historie, hav og kultur. I dag følger du alltid Adriaterhavet og passerer gjennom byene Martinsicuro , Alba Adriatica , Giulianova , Roseto degli Abruzzi , Silvi Marina .

  Silva Marina er en by på Abruzzokysten i provinsen Teramo. Byen ligger mellom de fantastiske strendene ved Adriaterhavskysten og åsene i Città Sant'Angelo. Navnet Silvi ser ut til å stamme fra den rike forekomsten av skog og grønn vegetasjon i området, så mye at noen forbinder det med guden Silvanus, den romerske guddommen som beskyttet skogen og landskapet. Silvi har svært gamle aner, og allerede i den romanske perioden ble byen ansett som en strategisk viktig havneby. Med tiden førte imidlertid invasjoner og angrep fra fiendtlige folkeslag til at innbyggerne forlot strandpromenaden for å bygge bosetninger i de omkringliggende åsene, som var bedre beskyttet. I dag har byen et historisk sentrum fra middelalderen som ligger i den kuperte delen, kjent som Silvi Alta, og en lavere og nyere del, kalt Silvi Marina.

 • Dag 7: Silvi Marina - Casalbordino 55 km

  Dere krysser Pescara, hovedstaden i Abruzzo, og deretter begynner en annen type sykkelvei langs sjøen, nemlig Costa dei Trabocchi, en vakker vei som er anlagt på de gamle jernbanesporene som fulgte strandpromenaden.

  Alle som har sett den vakre kysten, vil huske det sjeldne panoramaet av overløpene, uvanlige skapninger som dukker opp fra vannet. Man vet ikke helt når de stammer fra, men det er helt sikkert at deres tilstedeværelse gjør et allerede tiltrekkende  landskap enda mer unikt.

  Vi befinner oss langs Costa dei Trabocchi, kyststrekningen i det midtre Adriaterhavet mellom Ortona og Vasto.

  Disse bisarre konstruksjonene er fiskemaskiner på stylter, som ifølge vitnesbyrd skal krediteres fønikerne.  Uansett hvor de stammer fra, gjør de inntrykk. Idag er flere av de omgjort til attraktive uterestauranter i havet.

  Landskapet er villere med få turistsentre. Vi sykler gjennom den vakre kystbyen Ortona for til slutt å nå Casalbordino, der vår reise langs Adriaterhavskysten slutter.

 • Dag 8: Casalbordino - Roma

  Avreise. Transfer til flyplass. 

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

September 2024

12/9ItaliaAdriaterhavet 12.09-19.09.2024 NYHET! Fullt33 400,-Fullt

Juni 2025

8/6ItaliaAdriaterhavet 08.06-15.06.2025Mer enn 8Pris kommer
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien