Skip to main content

Sicilia kyst

Små fiskerlandsbyer og vakre strender. Gårdslunsjer og strandpikniker. Fra vakkert innland mot kysten med fire netter på gamle vingårder og herskapshus fra 1700-tallet. Her er store basseng, frodige hager og egne vinproduksjoner. Besøk til barokkbyer som reine operascener, gjenreist etter jordskjelvet i 1693.

Dette er en av våre mest populære sykkelturer i europa!

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
Fulltekstsøk

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger fra Sicilia Kyst turene i 2022

Hei igjen Marit.

Jeg var deltaker på ovennevnte sykkeltur og vil gjerne komme med en tilbakemelding. Som nevnt tidligere var jeg allerede på Sicilia da gruppen ankom. Jeg møtte Davide på flyplassen og fikk en god samtale med han før de andre kom.

Davide er en flott guide, han er ikke så gammel, men er en utrolig oppdatert og reflektert ung mann. Hadde mye kunnskap om alle de steder vi besøkte. Jeg hadde i utgangspunktet ikke bestilt en el-sykkel, men som et resultat av long-covid har jeg begrenset lungekapasitet. Det merket jeg allerede første sykkeldag, og Egil var så behjelplig med å få byttet sykkel. Dette ble avgjørende for min opplevelse av turen.

Alle hoteller vi var innlosjert på var fine hoteller med god service og standard. Sykkelturene var flott lagt opp med både besøk i byer og bading underveis. Gruppen jeg var endel av var helt topp folk, mye latter og god steming hele uka.

Jeg arbeider som instruktør på et treningssenter og tilbød meg å ha yoga fra 07-0730 på de hoteller hvor vi bodde i 2 dager. Dette ble godt mottatt av gruppa og det var rundt 10-12 stk som da stilte til morgenyoga i nydelig soloppgang. Veldig hyggelig start på dagen for alle.

Denne sykkelturen vil jeg sterkt anbefale.

-Trine-

---------------------------------------------------------------------------------------

Hei,

Tilbakemelding etter tur til Cecilia:

Turen var flott. – Heldige med været, maten, naturen, vannet, vinen, logistikken, ingen ulykker.

Likevel vil jeg påpeke et par ting som jeg syntes ikke fungerte helt optimalt: Samarbeidet mellom Egil og Davide.

Egil skulle ha fått mulighet til å slippe mer til, - og på norsk. Jeg så at flere «datt av» i løpet av informasjon som ble gitt på engelsk.

Det ble flere ganger også gitt informasjon til de syklistene som stoppet først, med den følge at vi bak ikke fikk samme info.

Men – alt i alt – en vellykket tur.

-Liselotte-

---------------------------------------------------------------------------------------

Hei.

Rammen rundt turen var veldig bra og med Davide som reiseleder var det bare å slappe av og nyte turen.  Davide er kunnskapsrik og energisk, han bidro sterkt til at turen ble så bra. 

Vil spesielt nevne:

Han ga klare og tydelige beskjeder

Stort fokus på sikkerhet

Han brukte frikvelden på å ta oss med på pizzarestaurant Varierte og gode måltider med mange muligheter til å få sjømat

 

En bagatell til slutt - det ble lenge å vente på lunsjen i Siracusa og dermed liten tid til å oppleve byen.

-Anne Grethe-

-----------------------------------------------------------------------------------------

Vil bare takke for en fantastisk sykkeltur til Sicilia👍🚴‍♀️😎 Vi blei møtt av flotte Egil på Gardemoen, som var tilstede under hele turen. Fikset koffertlåsen min som gikk i lås på et av hotella 🤣 skjønne Davide som guida oss fra den skjønne plassen til den andre. Fortalte oss masse historie fra øya han kom fra og elsket. Eneste jeg kunne tenkt meg var at Egil hadde oversatt litt fra engelsk da en del av oss ikke var flinke nok i eng.  Ellers 👍 kjempefine sykler, flotte hoteller, heldige m været og flott gruppe. Må bare sette igang å spare til ny tur 😎🚴‍♀️ Atter en gang , Takk Olivenreiser for en super tur 😍🙋🏼‍♀️Klem Inger 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Hei Marit

Fikk mail om at det kunne gis tilbakemelding til deg om turen.

Har hatt en fantastisk tur. Flott norsk guide, Egil og ikke minst Davide. Den lokale guiden er den beste jeg har hatt på mine reiser. Syklene, bosteder og oppfølging med følgebil var tipp topp. Det eneste som kunne ha vært bedre var siste middag, Den kunne vært på en litt finere, roligere restaurant. Da var det jo litt taler og slikt.

Vil gjerne reise med Olivenreiser igjen.

-Beate-

---------------------------------------------------------------------------------------------

Hei🤩en fantastisk tur med dere🚴‍♀️God mat og vin .Flotte opplevelser med flinke guider 👌😊🚴‍♀️Gode hoteller .En flott tur på hjul med oliven reiser. Minner for livet👌

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

 

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

11.05.2024     OSL CTA   1420 1755 DY1850
18.05.2024     CTA OSL   1855 2235 DY1851

 

19.10.2024     OSL CTA   1420 1755 DY1850
26.10.2024     CTA OSL   1855 2235 DY1851

 

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 

 • Fly t/r Oslo-Catania
 • Transfer til og fra flyplass
 • 7 overnattinger på gode hotell m/frokost
 • 6 middager med vin/vann
 • 5 lunsjer med vin/vann
 • 1 vinsmaking
 • Sykkel med utstyr og hjelm
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guider
 • Syklende guide

 

Enkeltromstillegg kr 3 800,- 

Pris for leie av El-sykkel kr 1 900,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel/moderat rute

Når vi kaller disse rutene for enkel/moderat rute betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Noen krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist. På denne turen er det de to første dagene som er moderate og her er det lange etapper med litt stigning. 

Dagsprogram

 • Turen avsluttes i Siracusa med dets unike gamle greske maktsenter i bydelen Ortigia. Enkelt sagt: opplev det ekte Sicilia sammen med oss – i god avstand fra masseturismen.

 • Dag 1: Palazzolo Acreide

  Ankomst og felles middag på hotellet.

 • Dag 2: Palazzolo Acreide-Modica 50 km

  Vi starter dagen med et sykkelbesøk i det gamle Palazzolo Acreide. Videre inn i Monte Iblei langs gamle landeveier og steinsatte gjerder. Noen bakker denne dagen. Videre gjennom dalføret blandt Oliven–og mandeltrær. Vi stopper for bondegårdslunsj før vi sykler videre til Modica. En av de vakre barokkbyene reist etter det katastrofale jordskjelvet i 1693 som utraderte flere av byene i Ragusaregionen. Modica er også Italias sjokolade by. Piazzaen lokker før middag.

 • Dag 3: Modica-Scicli-Pozzallo-San Lorenzo 58 km

  Mot Scicli i frisk, svinget nedoverbakke. En liten vandring i vakre barokke Scicli sentrum. Historien om Commissario Montalbano, kirkene, borgområdene på tre topper over byen, samt arkitekturen er varemerkene her. Hvis åpent, legger vi også inn besøk på olivenmølle. Mot havet og Pozzallo; Først en bratt stigning ut av Scicli, deretter videre i flatt og idyllisk slettelandskap; fargelagt med blomster, beitende dyr og brått en herlig utsikt til havet. Videre langs havet i lett kupert, bølget landskap. Inn til Pozzallo havneby for bad og piknik.

  Vi holder oss nær sjøen før vi svinger innover mot San Lorenzo. Innsjøer med flamingoer og landskap med artisjokkåkre, drueranker og oliven. Noto i det fjerne før vi tar inn på vakre 4-stjerners Hotel Villa Giulia, et par kilometer fra havet – en gammel vingård fra 1700-tallet. Lun stemning med deilig basseng. Middag og overnatting her.

 • Dag 4: San Lorenzo – Marzamemi – San Lorenzo 47 km

  På sykkel mot den idylliske gamle fiskerlandsbyen Marzamemi. Kjent for tunfisking, foredling og eksport i tusenvis av år, med snev av arkitektur helt tilbake til araberne. Her finner du hyggelige cafeer, isbarer og sjømatsboder. Så videre langs kysten til Portopalo di Capo Passero. Etter et badestopp sykler vi innover i vinmarksområdene. På småveier langs vinranker med Nero d’Avola-drua, landbruksområder, dyrehold og små vakre steinhus, før vi stopper på vingård for omvisning og lunsj m/vinsmaking. Deretter sykler vi tilbake til vårt hotell Villa Giulia, i San Lorenzo for basseng, middag og overnatting.

 • Dag 5: San Lorenzo-Vendicari-Noto-Noto Marina 42km

  På sykkel på lett bølget vei mot Vendicari naturreservat for bading og nytelse; vakker og endeløs havblå horisont med utsyn til Isola di Capo Passero i sør. Fuglene mellomlander her på vei til Afrika, så dette er et eldorado for fugletittere. Videre langs sitruslunder og åpent åkerlandskap, og inn på smal grusvei som tar oss til gårdslunsj og en av de flotteste strendene i området. Smal gårdsvei videre, langs nedlagt jernbanetrase, til agriturismo-lunsjen på tunet. Så gjennom frodig, vakkert område med appelsintrær og olivenlunder. Mulig stopp ved Villa Romania de Tellaro for å se vakker mosaikk i en gammel romersk villa. Så nedover i bølget, åpent åkerlandskap, langs blomsterenger mot Noto som ligger der som en operascene. Makan til arkitektur og estetikk. Vandring i byen. Overnatting på 4-stjerners Villa Favorita; En gammel herskapsgård fra 1800-tallet, vakkert restaurert. Med raus, fredelig hage og basseng med utsikt mot okergule Noto borti åsen. Anna Maria ønsker velkommen på høvelig vis.

 • Dag 6: Valgfritt program

  1. Sykkel: Villa Favorita-Noto Antica-Cava Grande-Favorita 54 km
  2. Sykkel: Til havet for sol og bading 3 km
  3. Byvandring i Noto
  Bli værende i fredelige omgivelser på Villa Favorita

  Olivenguiden anbefaler absolutt den spektakulære sykkelturen via Cava Grande! (alternativ 1.) Dette er imidlertid en tur i noe mer kupert terreng og fordrer det lille ekstra: Fra sentrum en del trafikk før roligere forhold og stigning opp fra byen i ca. 5 km. På toppen mot Noto Antica – flott natur før restene av gamlebyen brått kommer til syne.. et Akropolis! Noto Antica hadde i all sin prakt 101 palasser, 56 kirker og 19 klostre før jordskjelvet i 1693. Siden var alt dette historie og dagens barokkperle Noto ble reist 9 km unna. Ut fra Noto Antica tar vi en annen sløyfe på vei mot Avola på herlig landevei, frodig og usigelig vakkert. Vi når Cava Grande og det majestetiske utsiktspunktet mot Etna og havet. Bratte hårnålssvinger 500 høydemeter nedover for å komme til bunnen – med enestående utsikt og forbipassering av rester etter Avola Antica. Fra bunnen 5 km videre til Noto på lettsyklet vei. Middag på Villa Favorita.

 • Dag 7: Noto Marina-Siracusa 38km

  Vi holder oss nær kyststripa, på deilige småveier og med lukta av salt sjø i nesa. På sykkel via Fontane Bianche, Ognina båthavn og ved Aranella-stranden for eventuell bar og bad. Tidlig ankomst i Siracusa. Dette for å få mer tid i denne vidunderlige byen og gi mulighet til valgfritt besøk i det greske teater. Og ikke minst i Ortigia med havet rundt seg, en av de vakreste bydeler i Italia. Denne landtungen som lokket grekerne til bosetting for 2700 år siden, har akkurat det man ønsker seg. For en historie denne byen har! Og piazzaen!

 • Dag 8: Siracusa

  Avreise, eller kan vi friste med noen netter ekstra i Siracusa?

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2024

11/5ItaliaSicilia Kyst 11.05-18.05.2024Mer enn 827 900,-Bestill

Oktober 2024

19/10ItaliaSicilia Kyst 19.10-26.10.2024Mer enn 829 900,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien