Skip to main content

Puglia på egen hånd

Puglia, lengst sørøst på den italienske “støvel”, sykler du i en spennende mosaikk av Middelhavets historie, arkitektur, kultur og tradisjoner.

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger på sykkelturer i Puglia 2023

Hei.

Vi er trygt tilbake etter en flott tur. Vi er godt fornøyd med turen og tilretteleggingen.

Har lyst til å fremheve stedlige representant som hyggelig, grundig i oppstartsmøtet og omtenksom da vi var underveis. Hun kontaktet oss for å høre hvordan det gikk med oss da det var regn og tordenvær daglig. De små utfordringene vi hadde var hun positiv til å løse på beste måte.

En flott tur, og en dyktig representant for dere som møtte oss.

 

Hilsen

-Ole-

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Hei Camilla

Fint at du at du spør og vi svarer gjerne 😊

Turen var kjempefin og denne måten å oppleve Italia på, var helt perfekt for oss!! Opplegget var veldig profft og vi følte oss godt ivaretatt på alle måter. Hotellene hadde god standard og stort sett alle var veldig hyggelige. 

Når det gjelder sykkelrutene, var de varierte og passe lange. Appen vi brukte var super og enkel å bruke.

Alt i alt - vi er kjempefornøyde 😊

Takk til dere som har gitt oss topp service og hjelp!! Anbefaler dere gjerne til andre 👍 Det blir nok flere turer.

Hilsen Anita og Øyvind

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakemeldinger på sykkelturer i Puglia 2022

Hei og takk for turen.

Det var et flott opplevelse. Vi er veldig fornøyde.Bra og spennende hoteller på alle destinasjoner, spesielt i Leuca

Spesiell takk til snille og kunnskapsrike Deborah for å stille opp raskt og løse alle problemer underveis. Også stor takk til de som jobbet på masseriaen i Avetrana for kjempeservise og hjelp, bl.a. ble vi kjørt på apoteket osv.

-Janna-

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Transport og fly

FLY:

Vi anbefaler fly til tur/retur Bari eller Brindisi. Sjekk bl.a. Lufthansa, KLM.  Norwegian til Roma, derfra til Bari eller Brindisi med Alitalia/ Ryan Air.

Norwegian flyr direkte til Bari fra slutten av juni til august. 

 

TRANSPORT:

Ankomst: Fra Bari med tog/buss til Alberobello ca 1,5 time.
Avreise: Fra Lecce: med tog til Bari ca 1,20 time + 20 min til flyplassen.

Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud

 

Priser

2024

Prisen for turen Kr 15 200,- per person fra 2 personer

Prisen for turen Kr 12 700,- per person fra 6 personer

Prisen inkluderer:

 • Velkomstmøte
 • 7 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost
 • Bagasjetransport
 • Sykkel, 21-27 gir med sideveske og hjelm
 • Info om severdigheter/mulige besøk på engelsk
 • Ride with GPS
 • 24 timers telefonassistanse

 

Ikke inkludert

 • Transfer fra/til flyplass
 • Fly

 

Kr 1 200,- i høysesong tillegg fra 01.07-28.08 pr person

Kr 3 200,- i enkeltromstillegg

Kr 1 900,- leie av elsykkel.

 

Ankomstdag: Valgfri

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

De fleste rutene våre er enkle å sykle og bør passe for alle som liker denne formen for aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Langs havet og i byer som blant annet Ostuni, Gallipolli og Lecce, vil du oppdage resultatene av Puglias strategiske beliggenhet; nemlig den fruktbare jorden som gir smakfulle gleder ved matbordet og i glassene.

 • Dag 1: Alberobello

  Alberobello ligger i et enestående arkitektonisk, UNESCO-beskyttet område. De sylindriske, hvitvaskede trulli med sine grå, steinbelagte og konformede tak er fortsatt noe av et lokalt mysterium. Overnatting på hotell i Alberobello.

 • Dag 2: Alberobello – Locorontodo – Martina Franca – Ostuni 59km.

  I dag drar dere først mot vest, siden sydøst mot Adriaterhavskysten og langs landeveier omgitt av stolte, gamle oliventrær. Terrenget er enkelt med noen få bakker, særlig på slutten av dagen. Dere kan stoppe i Locorontodo for lunsj og gi dere tid til å se den lille vakre byen. Så mot middelalderbyen Ostuni; beliggende på tre åstopper og svært vakker på kveldstid når middelalderborgene lyses opp. Med sine smale brosteinsbelagte gater og bratte trapper opp mot den eldste bydelen på toppen av åskammen, minner denne mer om en arabisk by. Overnatting på hotell Ostuni Palace.

 • Dag 3: Ostuni – S. Michele Salentino – Oria – Manduria – Avetrana 56 flate km.

  Dere begir dere ut på landsbygda igjen og kommer først til S. Michele Salentino. Videre til vesle Oria med sitt middelalderslott fra 1227 som dominerer stedet. Så mot Manduria og deretter til hotellet i Avetrana.

 • Dag 4: Avetrana – Porto Cesareo – S.Caterina – Gallipoli 58 km.

  Sykkelruta går i dag ut mot det Joniske hav og Tarantobukta, gjennom småbyer som Porto Cesario, Torre St. Isidoro og Santa Caterina. Ta en stopp ved et av tårna langs kysten, som alle representerte en rekke av flere forsvarsverk mot tyrkisk invasjonsfare. I Porto Cesario kan dere f.eks spise pizzalunsj på den lokale pizzeriaen «Da Tonino». Derfra langs kystveien retning Gallipoli. Dere har tid til en barstopp i Santa Catarina og en dukkert hvis ønskelig. Gallipoli med den idylliske gamlebyen, i virkeligheten ei øy tilknyttet fastlandet med bro, ble opprinnelig grunnlagt av grekerne og kalt «Kali-polis» (Den vakre byen). En spasertur i byen anbefales!

 • Dag 5: Gallipoli – Torre S. Giovanni – Santa Maria di Leuca 53 km.

  I dag skal dere ned til Santa Maria di Leuca, hvor grensa mellom det Joniske hav og Adriaterhavet går. Det sykles på asfalt langs havet og gjennom flere små landsbyer. I nærheten av Torre San Giovanni er det mulighet for bading og avslapping. Like før dere ankommer Italias absolutte sydspiss, svinger dere opp i åsen for bedre utsikt over havet. Deretter ned til havet og byen Leuca, beliggende i ly mellom to odder.

 • Dag 6: Santa Maria di Leuca – Marina di Tricase – S. Cesarea – Otranto 52 km.

  Langs Adriaterhavet, på kystveier langs den ugjestmilde, men dramatisk vakre klippekysten. Sykkeldagen byr på enkelte bakker og svært behagelig utsikt. Stopp gjerne i vesle Tricase Porto for forfriskninger. Så mot Torre Miggiano og bademuligheter i Porto Miggiano. På denne strekningen er du virkelig fjernt fra det turistifiserte Italia, og i noen av landsbyene her snakkes det fortsatt gresk. Videre gjennom Cesare Terme; byen er kjent for sitt kildevann som springer ut av klippeveggen og rett i havet, og ligger bare åtte mil fra Albania og ti mil fra Korfu. Etterhvert når dere Otranto, grunnlagt i antikken. Byen er Italias østligste punkt og har en historie preget av tyrkernes totale nedslakting av befolkningen i 1480. Levninger ligger for eksempel utstilt i byens romerske katedral. Katedralen er for øvrig også kjent for å ha Sør-Italias vakreste gulvmosaikk, datert år 1160.

 • Dag 7: Otranto – Torre Dell’Orso – S. Foca – Acaia – Lecce 48 km.

  Langs kysten opp mot Lecce. Etter ca 10 km er det mulighet for strandstopp og morgenbad. Videre mot Foca, også her byr bademulighetene seg fram. Deretter ukas siste etappe inn til Lecce. Sving gjerne innom gamlebyen for å orientere dere litt. Lecce er en av Puglias mest populære byer, den omtales gjerne som Sør-Italias Firenze og er barokkbyen i Italia. Dere bor på Hotel President inne i bykjernen.

 • Dag 8: Lecce

  Avreise.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien