Skip to main content

Roma til havet på egen hånd

En sykkelferie med uvanlig variasjon og interessante steder. Rett utenfor Roma, landsbygda overnatter dere på en vakker agroturisme i Lanuvio.
Opp til spektakulære Sermoneta på klippen, ned til havet med hyggelige strender og små kystbyer

► Les også vårt blogginnlegg; Skidardamene i Italia
► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Transport og fly

Flyplass:  Roma FCO

Avreisedagen

Fra Sperlonga til Roma: vi anbefaler å ta taxi fra hotellet til Fondi-Sperlonga togstasjon, ca. € 20. Videre med tog til Termini Roma som går hver time. Fra Termini til Roma flyplass er det ca 15 minutter.

Sjekk tider og priser på trenitalia.com

Vi kan også ordne med privat transfer fra Sperlonga til Roma flyplass: Ta kontakt for tilbud.

 

Priser

2024

Prisen for turen Kr 13 600,- pr person fra 2 personer i dobbeltrom

Prisen for turen Kr 12 900,- pr person fra 4 personer i dobbeltrom

Høysesongstillegg 01.07-31.07 kr 600,- pr person

Turen kan ikke sykles i August. 

Prisen inkluderer:

 • 5 netter med frokost på sjarmerende småhoteller
 • Sykkel m/utstyr
 • Ride with GPS
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse
 • Velkomstmøte

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer fra/til flyplass
 • Middager
 • Lunsjer

 

Kr 2 300,- i enkeltromstillegg

Kr 1 900 ,- leie av elsykkel

 

Pris for ekstra netter på forespørsel. 

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • På veien mot kysten vil vi oppleve alt fra hyggelige strender og autentiske kystbyer til landsbygda og gode overnattingssteder. Og ikke minst den antikke romerske historia langs veien.

 • Dag 1: Roma

  Ankomst

 • Dag 2: Roma–Via Appia–St.Maria delle Mole–Cantina Villafranca–Lanuvio, 45 km

  Første etappe i dag er Via Appia Antica for å følge denne gamle veien.  På gammel brostein ut mellom 2000 år gamle gravmonumenter og rester av antikke romerske villaer. Barstopp kan passe i Santa Maria delle Mole. Nå kan det være en del trafikk i 5 km som vi ikke kommer utenom, men bilistene tar hennsyn. 
  Ettermiddagen sykles gjennom Agro Romano og Lanuvio. Dere overnatter på hyggelig agriturismo med svømmebasseng.

 • Dag 3: Lanuvio–Castro Ginnetti–Cisterna–Abbazia di Valvisciolo–Sermoneta, 55 km

  Gjennom vindruelandskap og fruktmarker med kiwi. Videre gjennom idyllisk og frodig landsbygd til en gammel herregård. Besøk på Abbazia di Valvisciolo, et gammelt kloster som fortsatt er i drift. Derfra opp til klippebyen Sermoneta hvor dere bor vakkert til i middelalderbyen rett under den ca. 900 år gamle festningen.

 • Dag 4: Sermoneta–Sezze–Terracina, 57 flate km

  Dere ruller ned mot slettelandet som Mussolini forandret fra et sumpområde til et variert jordbruksområde hvor det nå dyrkes frukt, blant annet kiwi. Barstopp i Sezze. Herfra starter det kjente bøffelområdet, kjent for nydelig bøffel mozzarella. Dere sykler langs foten av de loddrette fjellveggene inn til Terracina og følger den gamle Via Appia. Flott utsikt og tid til forfriskning på strandpromenaden.

 • Dag 5: Terracina–Sperlonga, 30 km

  God tid til å nyte de siste kilometerne. Først langs havet ut av Terracina, der Trajan skar plass i fjellet for å føre Via Appia forbi. Inn i landet på småveier, før dere setter kursen mot en av de nydelige strendene nord for Sperlonga. Her kan dere stoppe for en lunsj på en strand kafé. Videre langs drivhusene og på flott sykkelsti til gamlebyen, en unik hvit middelhavsby med et hyggelig lite torg. Overnatting på moderne hotell rett under gamlebyen.

 • Dag 6: Sperlonga

  Sykkelturen er over for denne gang.

  Mulighet for ekstra dager i Sperlonga hvis man ønsker det.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien