Skip to main content

Kyst & Vinveier i Kroatia på egen hånd

Det er noe magisk med Istria. Den største halvøya i Kroatia som stiger opp av det blå Adriaterhavet. Grønne skoger, historiske byer, olivenlunder og rolige elver gir den perfekte kombinasjon av vakker natur, historie og kultur. Legg til vin og dette er  et område som har alt du behøver for en fine opplevelser. Nyt landskapet fra sykkelsetet gjennom  middelalder byer som Groznan, Oprtalj, Motovun, samt den tidligere romerske kolonien Porec. Unn deg en pause på vingårdene og smak på kjente viner som Malvasia og Teran.

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Tilbakemelding

Tilbakemelding sykkeltur 2022:

Hei!

En liten rapport fra 4 glade syklister på Vin- og kystruta i Kroatia.

Vi kom oss godt av gårde til reisemålet. Ble henta med minibuss på flyplassen og transportert til Parenzano hotell ved Buje.

Sykkelturen var veldig fin for oss. Gode sykler, gode turbeskrivelser både på papir og app. Litt tull med giret på den ene herresykkelen de to første dagene, men så kom ny sykkel på plass.

Hotellene passa veldig oss bra. Alle var fine på sin måte, men Villa Burgo i Motuvon var en liten perle, likedan hotellet i Rovinj. Kjempesøt vertinne som bl.a. tipsa oss om gratis omvisning i gamlebyen med guide. Veldig bra opplegg der vi fikk gode råd om hva byen hadde å by på utover det vi sjøl hadde funnet ut av.

Vi skjønte jo fort at SAS kom til å svikte oss når det gjaldt hjemreise, så vi kjøpte tidlig nye billetter med Norwegian, slik at vi slapp å tenke på det.

Vi hadde bestilt transfer fra Porec halvdelen av turen til Rovinj. Der ble det litt kluss i vekslinga, men det ordna seg fint og vi fikk transport med to biler, den ene sjåføren tror vi var sjef i Fiore. Han var et oppkomme av informasjon og råd og ga oss en detaljert rutebeskrivelse til deler av turen der vi tok av fra hovedruta og sykla på grusveier nesten helt inn til Rovinj. Der hadde vi nok fått problemer uten hans hjelp.

Været var også bra – svært varmt og tørt – nesten bekymringsverdig, men på sykkel helt topp. Ruta ga anledning til bad i Adriaterhavet, noe som var helt utrolig deilig!

Opplevelsen vår av å sykle på egenhånd er utelukkende positiv, moro å finne ut av ting sjøl, appen fungerte veldig bra.

Men – turene tar lengere tid på egenhånd enn med guide. Det blir jo noen stopp og diskusjoner underveis om hvor er vi og hvor skal vi, men det er absolutt en positiv erfaring.

Litt røff trafikk noen steder, men heldigvis ikke så lange strekk.

Turen kan anbefales både for grupper og enkeltsyklister.

Takk for fine opplevelser!

Med hilsen
Bente, Helge, Bjørn og Birgit

Priser

Pris 2024:

Pris kr. 14 000,- pr person i dobbeltrom

* 7 netter på hyggelige hotell med frokost   
* Velkomsmøte     
* 24 telefon assistanse
* Baggasjetransport
* Sykkel med utstyr

Ikke inkludert:

* Fly
* Middager
* Lunsj

Høysesongstillegg (20.06 - 19.09.) kr 850,- pr person: 

Tillegg for enkeltrom kr 4 500,-
Tillegg for leie av el-sykkel kr 1 500,-

Denne turen kan sykles fra 15.03 - 15.11.2024.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Transport og fly

Det er flere flyplasser å velge mellom på denne turen:

* Trieste International Airport - ca 80km fra Buje. (https://triesteairport.it/en)

* Venezia International Airport - ca 220km fra Buje (https://www.veniceairport.it/en/transport)

* Pula International Airport - ca 120km fra Buje  (https://airport-pula.hr/en)

Det går ikke så mange busser til Buje. Det er flere muligheter fra Rovinj tilbake til en av flyplassene.

Det er også mulig å booke privat transfer. Ta kontakt om dere ønsker å sjekke dette alternativet.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst

  Ankomst hotellet i Buje på egen hånd. Her blir dere bli møtt av en representant fra vår samarbeidspartner som ønsker dere velkommen og gir dere informasjon om turen.

 • Dag 2: Buje - Umag - Buje, 48km

  Turen starter med behagelig sykling nedover mot kysten, lengst nord på halvøya. Dere vil se fyret i Savudrija, som er et av de eldste ved Adriaterhavet. Legenden sier at Grev Metternich fikk dette bygget som sitt kjærlighetsrede. Videre til Umag, en liten by med 45km kystlinje. Denne byen ble anlagt av en romersk adelsmann, som bestemte seg for at dette skulle bli hans sommerbolig. Det finnes fremdeles rester av fortidens storhet i den gamle bydelen. Tilbake til hotellet i Buje.

 • Dag 3: Buje – Brtonigla – Novigrad – Buje, 50km

  Gjennom landsbyen Krsete til den lille byen Brtonigla en flott liten by med flere gamle kirker og klostre.
  Videre tar sykkelstiene dere forbi vin – og olivengårder i Brtonigla-området. Vinen fra dette området er svært popuær(Teran). I Novigrad kan dere besøke en olivenoljeprodusent. Videre til landsbyene Dajla og Karigador beliggende ved kysten. Følg veien videre til Skrinjari, Babici og Buroli hvor dere vil se typiske hus fra området. Tilbake til Buje for overnatting.

 • Dag 4: Buje – Motovun, 37km

  Fra Buje følger dere veien mot Groznjan. En typisk by beliggende på en høyde rett ved elven Mirna. Byen er blant annet kjent for sine barokke kirker St. Vitus og Modesto. Ta en vandretur i gatene og du vil finne at nesten hver eneste dør fører inn til et kunststudio eller galleri og fra hvert vindu hører du toner fra ulike musikksjanger. Fra klassisk til jazz. Byen er kjent som «Kunstnerbyen». Videre på rolige veier til Oprtalj. Videre ruller dere nedover med utsikt over elven Mirna. Til slutt kommer dere til Livade, kjent som trøffelsenteret i Istria. Overnatting i Motuvun.

 • Dag 5: Motuvun – Porec, 40km

  Dagens etappe går fra innlandet helt ut til kysten. Forbi Visnjan sykler dere forbi et av verdens mest kjente observatorier. I Visnjan har dere utsikt helt til Porecområdet. Her er det mulig å besøke vinkjellere med vin fra området, spesielt Malvasia. Turen fortsetter til Tar, en liten by beliggende på en høyde. I Nova Vas kan dere besøke en berømt hule før dere ankommer Porec, en svært er sjarmerende by. Den middelalderske gamlebyen er som et postkort med sine vakre hus og trange, brosteinsbelagte gater, små torg og hyggelige butikker. Den bysantinske St. Euphrasius-basilikaen fra 500-tallet står oppført på UNESCO`s verdensarvliste.

 • Dag 6: Porec rundtur, 45km

  Etter frokost kan dere starte turen med sightseeing til St. Euphrasius-basilikaen, det mest kjente monumentet i byen. Følg veien videre til Bacva. Høyeste punktet på denne dagen. Nyt lunsjen på en restaurant her som serverer tradisjonell mat.

 • Dag 7: Porec – Kanfar – Rovinj, 34km(+31km valgfritt)

  Etter frokost kan dere velge om dere tar transfer til Kanfar eller sykler hele veien dit. Kanfar er en liten by over Limdalen. Dagen i dag er turens flateste. Dere på sykler på grusveier til pittoreske Bale, hvor dere kan besøke Bemboslottet. Videre mot Rovinj og på veien kan dere besøke «Palud» et fuglereservat. Så Monkodonja og til slutt når dere Adriaterhavets Perle; Rovinj.
  Rovinj er mer enn mange andre steder et resultat av sin historie. Den har i lange perioder vært både italiensk og østerisk og det merkes både når det gjelder mat og arkitektur.
  I gamlebyen ligger galleriene på rekke og rad med all slags håndverk, bilder, keramikk, smykker og mye annet.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost og hjemreise på egen hånd.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien