Skip to main content

Piemonte - fra Barbera til Barolo

Opplev naturens og bordets gleder i Nord-Italias mest sagnomsuste region. Vi sykler målrettet omkring for å teste alle godsakene vineksperter og kokker produserer tykke bøker om. Monferrato, Alba, Dogliani, Barolo og Asti – smakfull mat og anerkjente viner.

Fulltekstsøk

Transport og fly

2021 FLY: Fly er ikke inkludert i prisen. På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Torino. Vi kan fint booke din billett, send oss en mail for tilbud,

OPPMØTE:
Transport til første hotell er inkludert om dere møter opp på flyplassen i Milano til oppgitt avreisetidspunkt. Ellers er oppmøte på første hotell.

I 2022 velger vi å ha fly inkludert i prisen. Her er flytidene til turene våre:

22.05.2022  OSL  MXP(Milano - Malpensa)  14.50  17.30  SK4719
29.05.2022  LIN(Milano - Linate)  ARN          14.35  17.15   SK690

29.05.2022  ARN - OSL                                   20.50  21.35  SK897

Priser

2022 Prisen for turen er fra kr 22 500,- inkludert fly t/r Milano (MXP).
Fra 2022 inkluderer Oliven Reiser flyreisen i prisen igjen.
Det gjøre hele turen både rimeligere og enklere med hensyn til transport fra/til flyplassen.
Sjekk flytider under «Transport og fly»

Turen uten fly koster minus kr 2.000, -
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer

 • 7 overnattinger med frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 4 piknik med vin/vann
 • 2 vingårdslunsjer med vin/vann
 • 2 vinsmakinger
 • 1 grappasmaking
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Guider
 • Syklende guide
 • Sykkel med utstyr

 

Enkeltromstillegg kr 2 200,-

Pris for leie av El-sykkel kr 1 500,-

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Dag 1: Alessandria

  Ankomst Alessandria og middag på restaurant. Ta deg tid til en rundtur i den sjarmerende byen, kjent for sine middelalderbygninger.

 • Dag 2: Alessandria-Berta-Nizza Monferrato-Calamandrana 48 km

  En enkel sykkeldag ut i lavlandet mellom elvene Tanaro og Bormida. Vi er i den delen av Monferrato-området hvor Spumante-vinene er verdensberømte. Vinmarkene er mindre kupert enn Langhe- og Roeroåsen hvor vi avslutter. Nær Mombaruzzo serveres Oliven-piknik med lokale viner. Dernest et besøk i et av Italias mest famøse grappadestillerier, Berta. Videre til Nizza Monferrato for stopp, før siste distansen til hotellet beliggende på en høyde over Calamandrana. Svømmebasseng. Middag på god restaurant vis a vis hotellet.

 • Dag 3: Calamandrana-Costigliole-Neive-Barbaresco-Alba 52 km.

  Vestover gjennom Canelli. Området og byen er viden kjent for sin Asti Spumante. Her har de største vinhusene bygd underjordiske katedraler for lagring og fermentering av boblevinen, som eksporteres til de fleste kontinenter. Vi stopper i Agliano for drikke. Videre i grenselandet mot Langhe, gjennom Castigliole til vår kjære familie Baratta. På sin lille enkle gård dyrker de all verdens frukt og grønnsaker samt vindrua Barbera. Luigi og kona Lina samt datter Paola serverer oss ureist mat og vin med den største glede.

  Vi skal videre til mer kjente strøk. Vi sykler i et av Italias vakreste vinområder og stopper på vingård i Barbaresco. Så gjennom Neive og derfra deilig nedstigning til Alba. Her bor vi i sentrum av gourmetbyen. Kvelden kan brukes bl.a. til å prøve et trøffelmåltid her. Eventuelt å finne Barbera-vinen din, midt i nettopp Barbera-land.

 • Dag 4: Alba-Diano D’Alba-Lequio Berrio-Serravalle-Barolo 43 km.

  Oppover, til vi når piknik i dag, i spektakulært landskap. Le Langhe byr på vakker utsikt mot alpene. Gamle borger dukker opp fra hver åskam, og minner oss på århundrelang rivalisering. Her er vi inne i et område med titalls små landsbyer, hver med sitt særpreg. Etter korte besøk i noen av dem, nyter vi piknik i Lequio Berra, før vi setter kursen mot Barolo by.
  Her bor vi på hotellet til vinfamilien Brezza de neste tre nettene, et deilig sted vi har pleid gode relasjoner med i 15 år. Svømmebasseng, vinsmak i familiens vinkjeller og tradisjonsmat i den 130 år gamle familie-restauranten, på terrassen om mulig.

 • Dag 5: Barolo-Monchiero-Narzole-Piozzo-Dogliano + kort transport til Barolo 45 km

  I dag en hyggelig rundtur i provinsen Cuneo, mellom elvene Tanaro og Stura. Vi krysser Tanaro et par ganger, og holder oss i enkelt sykkelterreng mellom 3-400 m.o.h. Dolcettodruen dominerer vinmarkene her i det sydlige Langhe. Dolcetto di Dogliani er den mest populære hverdagsvinen i Piemonte, ukomplisert og forfriskende. Vi ruller gjennom typiske små jordbrukslandsbyer; et par barer, en trattoria og et osteria, postkontoret, apoteket og carabinieri-stasjonen. Et rolig og trygt hverdagsliv som i dag preges av beskjeden velstand og et foretrukket liv for mange.
  I vesle Piozzo vil det kanskje smake med et glass øl i det lokale bryggeriet Baladins egen Biergarten? Piknik setter vi opp i Bene Vagienna, ved de arkeologiske utgravningene av det romerske forum som fantes her på keiser Augustus tid. Få kilometer fra Dogliani får vi tid til en stopp i landsbyen Farigliano eller på åsen over, på Bricco Rosso-gården. Tilbake til hotellet med buss fra Dogliani. Middag på egen hånd i Barolo.

 • Dag 6: Barolo + transport til Belvedere Langhe-Bossolasco-Serrvalle Langhe-Roddino-Serranlunga D’Alba-Fontafredda-Barolo 47 km

  Vi tar noen bakker med bussen før vi sykler rett inn i Barolo-riket, dvs. Nebbiolo-drua og de 11 små områdene i Langhe-kjeden som er berettiget navnet Barolo-vin. De 3 mila fra Roddino til Barolo er bare vakre! På åskantene til Serralunga er utsikten til de andre Barolo-kommunene og alpene formidabel, rett og slett! Livet smiler her oppe på høydene, så vi ruller inn til en mindre Barolo vinbonde. Her setter vi opp en behørig Oliven-piknik på tunet, og serveres lokale godsaker i glasset. Videre ned et par hundre høydemeter tilbake til Barolo.

 • Dag 7: Barolo-Alba-Govone-Antignano-Asti 49 km.

  En lettsyklet fem-milsdag gjennom provinsene Cuneo og Asti. Etter 15 km krysser vi elva Tanaro i Alba, og følger den til Asti. På sin vei mot Po utgjør den skille mellom vinområdene Langhe og Roero. Vi holder oss i det sistnevnte fram til hotellet. Dette er mye områder for Arneis-druer og hvitvin, sammen med aprikos- og ferskenproduksjon. I vesle Govone, med sitt lille vakre sentrum samles vi rundt ukas siste piknik i parken. Noen småbakker opp til Antignano før flatt inn til Asti for shopping, bymiddag og overnatting.

 • Dag 8: Asti

  Avreise

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2022

22/5ItaliaPiemonte - fra Barbera til Barolo 22.05-29.05.2022822 500,-Bestill
Kontakt oss