Skip to main content

Sykkelweekend Roma

- med guide

På sykkel i Roma – opplev byen på en ny og annerledes måte! Ikke alle vet at Roma er fantastisk å oppleve fra sykkelsetet. Det blir et variert program med sykkeldag i parker og langs elva Tevere.

► Les også vårt blogginnlegg; Skidardamene i Italia
Fulltekstsøk

Fly og transport

Flyplass:  

Roma FCO flyplass. 

Tips til rimelige flybilletter på egen hånd:
Finn.no 
Skyscanner 
TUI fly

Priser

2023

Prisen for turen Kr 8 900,- pr. person fra 4 personer

Prisen inkluderer: 

 • 3 overnattinger på 4 stjerners hotell m/frokost
 • Sykkel med hjelm og sideveske
 • Turistskatt
 • Engelsktalende sykkelguide

Ikke inkludert

 • Fly
 • Måltider
 • Transfer tur/retur flyplass

 

Kr 1 900,- i enkeltromstillegg

For større grupper pris på forespørsel. Turen kan forlenges med så mange dager dere ønsker med eller uten sykkel.

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Dere har sykkelguide og blir kjent med Romas severdigheter på en morsom, ny og annerledes måte.

 • Dag 1: Ankomst Roma

  Ankomst på egenhånd, lett med buss eller tog inn til hotellet i Roma. Middag på egenhånd. Hvis dere har tid på ettermiddagen, kan vi arrangere guidet gåtur for å få et første inntrykk av Roma. (Ikke inkludert)

 • Dag 2: Roma ca 40km

  Sykkelguiden henter dere på hotellet og dere sykler til Villa Borghese.

  Først sykler dere ut av bymurene og inn i den vakre Borgheseparken. På nordsiden av parken fører sykkelstien dere ned gjennom Valle Giulia-dalen til Tiberelven. Her går det langs elvebredden i sydlig retning og snart ser dere Engleborgen og Peterskirken på høyre side. Dere fortsetter å sykle langs elven forbi den maleriske Tiber-øya (Isola Tiberina) og videre til det gamle arbeiderkvarteret Testaccio, gjennom Ostiense, tidligere et industriområde og inn på Via Appia Antica til Caffarella-parken med sitt typiske romerske Campagnalandskap. Gjennom den store parken.

  Tilbake til sentrum igjen på ettermiddagen, først på Via Appia Pignatelli, gjennom Parco di Torre Fiscale, videre på Via del Madrione til Basilica di Santa Croce in Gerusalemme (som har en bit av det hellige kors i Jerusalem som Jesus ble korsfestet på), og til Laterankirken, også kjent som Basilica San Giovanni in Laterano, og er Romas største kirke etter Peterskirken. Tilbake på hotellet ved 16.30 tiden. Middag på egenhånd. Guiden kan gi tips og råd.

 • Dag 3: Roma ca 45km

  Sykkeldagen starter igjen ved Villa Borghese. Det går gjennom parken og opp til en av Romas vakreste utsiktsposter, Pincio for å nyte utsikten over byen og mot Peterskirken. Villa Ada er neste store park dere sykler gjennom før dere ser den største moskeen i Europa (12.000 pers), ferdig i 1994. Dere sykler også forbi Auditorium Parco della Musica, bygget (2002) av den kjente arkitekten Renzo Piano (Astrup Fearnley Museet på Tjuvholmen). Så over Ponte Milvo-broen, den eldste og en historisk viktig bro over elven Tiber. Neste stopp er Vatikanet og Peterskirken og her er det nesten alltid mange mennesker på plassen. Et besøk inne i kirken vil ikke være mulig. Videre til den imponerende Engleborgen, også kjent som Castel Sant’Angelo. Borgen ble bygd i år 139 e.Kr og ruver mektig langs Tiber. Over elven igjen og inn til Campo dei Fiori plassen for å se på folkelivet og ta en barstopp. Over Ponte Sisto-broen og inn i den sjarmerende bydelen Trastevere med sine smale gater, smug og piazzaer.

  Tilbake går det over broen Ponte Garbaldi, over den kjente Piazza Venezia nær Forum Romanum og dere er tilbake til hote

 • Dag 4: Avreise Roma

  ere kommer dere på egenhånd til flyplassen.

  Oppholdet kan forlenges etter ønske med eller uten sykkel.

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien