Skip to main content

Moseldalen

6 dager/5 overnattinger/4 sykkeldager
Du starter i historiske Trier og følger elven Mosel som slynger seg med vingårder, slott og pittoreske landsbyer på begge sider. Du får oppleve vinkulturen som Moseldalen er kjent for over hele verden.

Fulltekstsøk

Priser

2024
Kr 9 900,- per person fra 2 personer 06.04-19.04/12.10-19.10
Kr 10 900,- per person fra 2 personer 08.06-16.08/28.09-11.10
Kr 11 400,- per person fra 2 personer 20.04-07.06/17.08-27.09

Kr 2 400,- enkeltromstillegg
Kr 1 900,- leie elsykkel

Prisen inkluderer:
5 overnattinger m/frokost på utvalgte vingårdhoteller, moderne hotell sentralt i Koblenz
3 vinsmakinger (i Neumagen-Dhron, Burg/Reil, Treis-Karden)
21 gir hybridsykler m/utstyr
Bagasjetransport fra hotell til hotell
Rutebeskrivelse, kartbok (engelsk) og GPS-filer
Telefonassistanse

Ikke inkludert
Fly
Transfer
Turistskatt
Sykkelhjelm

Ankomstdag: Valgfri.
Turen kan sykles fra 06.04 til 19.10.2023

Forslag til forlengelse av oppholdet:
Vi kommer gjerne med forslag og tilbud om du ønsker å bli en eller to ekstra dager Trier, Koblenz eller på en av vingårdene. Du kan beholde syklene to dager uten tilleggspris.

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens pris. 

FLY:
Vi anbefaler fly til Luxembourg (LUX). Buss til Trier tar ca 1 time og går direkte fra flyplassen LUX.
Tilbake fra Frankfurt (FRA) og tog fra Koblenz direkte til flyplassen FRA (1 time)
Sjekk bl.a. Luxair, Lufthansa, KLM.

eller Düsseldorf (DUS) Sjekk Norwegian, SAS (direkte flight) og tog fra Koblenz til Düsseldorf (ca 1t 50m)

Løypekategori

Dette er en enkel rute. Terrenget på denne turen er flatt og lettsyklet. Det er godt tilrettelagt for syklister.

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Moseldalen er en nytelse for vinelskere. Blandet med romersk historie. De gamle romerne slo seg gjerne ned på vakre steder, og helst hvor det i tillegg lå til rette for å dyrke vindruer. Derfor finner vi så mange spor etter dem i Moseldalen. 2000 års historie følger oss på denne cirka 190 kilometer lange sykkelturen.
  6 dager/5 overnattinger/4 sykkeldager

 • Dag 1: Individuell ankomst Trier/Ruwetal

  Sykkelturen starter i Trier, Tysklands eldste by. Her kommer du nært innpå en mangfoldig, 2000 års historie. Et fint sted å starte en rusletur i gamlebyen er ved byporten fra romertiden, Porta Nigra. Du overnatter på en vingård like ved Trier i Ruwer-dalen. Syklene står klare på hotellet.

 • Dag 2: Trier - Trittenheim/Neumagen-Dhron ca 40 km

  Kanskje starter du dagen med å gjøre deg bedre kjent med Trier. En rekke byggverk fra romertiden og middelalderen er oppført på UNISCOs verdensarvliste. Her ligger også barndomshjemmet til Karl Marx. Det er nå et interessant museum. Dagens sykkeltur langs vakre Mosel ender i Neumagen-Dhron, som er Tysklands eldste vinby. Ta en spasertur gjennom den rolige og fredelige landsbyen med sine vakre vingårder og gamle møller. På det hyggelige gjestehuset er du invitert til turens første vinsmaking.

 • Dag 3: Trittenheim/Neumagen-Dhron – Enkirch/Burg ca 55 km

  Snart kommer du til Bernkastel-Kues, et klassisk stopp med stor vinturisme. Mange smug og fargerike bindingsverkshus imponerer. Uansett bør du smake på den velkjente og sagnomsuste lokale vinen "Bernkasteler Doctor". En båttur kan by på vakker utsikt over de omkringliggende vingårdene (ikke inkludert). Resten av sykkelturen tar deg gjennom vinregionen "Kröver Nacktarsch" før du ankommer Traben-Trarbach. Din neste overnatting er i Enkirch med sine vakre bindingsverkshus eller Burg. Her bor du på et hyggelig hotell med egen vingård.

 • Dag 4: Enkirch/Burg – Treis-Karden ca 60 km

  På begge sider av idylliske Mosel ligger vingårdene på rad og rekke.  "Zeller Schwarze Katz" er et kjent vindistrikt som du passerer. Et stopp i eventyrlig Beilstein og i Cochem, enda en sjarmerende middelalderby med slottet som troner på toppen av åsen før du ankommer Treis-Karden og vingårdhotellet.

 • Dag 5: Treis-Karden – Koblenz ca 40 km

  Middelalderborgen Eltz, utvilsomt et av de vakreste og best bevarte slottene i Tyskland, er verdt et besøk. Tilbake på Mosel-sykkelstien kommer du innom flere sjarmerende vinlandsbyer, før du når Koblenz. Sentrum ligger ved sammenløpet av elvene Mosel og Rhinen og innbyr til en spasertur.

 • Dag 6: Avreise eller forlengelse

  Det er mye å oppdage i Koblenz som allerede i 1992 feiret sitt 2000 års jubileum. Om du ønsker en ekstra natt i Koblenz, kommer vi gjerne med forslag.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien