Skip to main content

Provence til Carmague på egen hånd

Pittoreske Provence – denne historiske provinsen sørøst i Frankrike – byr på alt fra overdådig natur til middelalderarkitektur, spennende kunst, kultur og gastronomiske opplevelser. Velkjent er også provinsens dufter av lavendel, urter og blomster.

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris.

FLY:
Vi anbefaler fly tur/retur Marseille (MRS) eller LYON (LYS), eventuelt tog fra Paris.
Sjekk bl.a. KLM, Lufthansa, Air France, Norwegian.
 

TRANSPORT:
Tur/retur Marseille eller Lyon: gode muligheter med tog.
Privat transfer fra/til flyplassen kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Priser

2024

Prisen for turen fra Kr 16 900,- per person fra 2 personer i dobbeltrom

Prisen inkluderer: 
*7 overnattinger på små gode hoteller eller gjestehus m/ frokost
*Sykkel med utstyr
*GPX filer
*Telefonassistanse
*Bagasjetransport

 

El-sykkel kr 1900,-

Enkeltromstillegg kr 4500,- 

Elsykkel: Depositum på € 250 blir reservert på kredittkortet deres når sykkelen blir levert ut.

 

Ankomstdag fredag, lørdag eller søndag. Ønsker dere andre dager koster dette kr 450,- ekstra pr person. 

Dagsprogram

 • Blant Provence sine hundretalls landsbyer, alle med hver sine særpreg og sjarmerende atmosfære, har vi her plukket et rikholdig utvalg til deg.

 • Dag 1: Orange

  Ankomst Orange på egen hånd

 • Dag 2: Organge- Uzes 54 km

  Første sykkeldag går gjennom vakkert landskap med fruktproduksjon og vinmarker. Vinmarker i Cote du Rhone (Lirac, Laudan) fram til St Laurant. Vesle Uzes med sine 8000 innbyggere er en idyllisk liten perle med sin restaurerte renessansearkitektur, krokete gågater og hyggelige små torv. Place aux Herb f. eks, er en oase for ankomne syklister. For ikke å glemme markedsplassen og det imponerende Dukepalasset.

 • Dag 3: Uzes - Pont du Gard - Avignon 49 km

  Fredelige landeveier vil føre dere til et av antikkens underverker, Pont du Gard, ca 15 km fra Uzes. Den høyeste av alle romerske akvedukter med sine 50 høydemeter. Akveduktens formål var å føre vann over elven Gardon til den romerske garnisjonsbyen Nimes. Videre forbi lavendelåkre mot Avignon. Avignon ligger ved elven og har rundt 100 000 innbyggere.

 • Dag 4: Avignon - St Remy 32 eller 56 km

  Morgenen kan settes av til besøk i Pavepalasset og de romerske monumenter. Avignon var sete for totalt ni paver. Dere forlater byen på små veier i retning St.Remy. Landskapet rundt består av vinranker og olivenlunder, men det som gjør et stort inntrykk er den blålilla blomsterprakt hos lavendelen gjennom sommermånedene. Også denne gamle byen har en rik historie, Van Gogh oppholdt seg her og det er fødebyen til Nostradamus.

 • Dag 5: St Remy - Les Baux - St Remy 40 km

  Ut fra St. Remy på fredelige og sykkelvennlige veier. På veien kan dere svinge innom en liten vingård for smak/kjøp av vin og olivenolje. Navnet er Mas Gourgonniers og ligger rett ved veien. Behagelige stigninger opp til populære og vakre Les Baux. Med Apillesfjellene som bakteppe og fascinerende landskap er denne byen verdt en lang rast og helt sikkert en lunsj. Klassifisert som en av de vakreste landsbyer i Frankrike og med storslått utsikt mot Camargue og havet. Dere svinger ned igjen til slettelandet og inn i St. Remy.

 • Dag 6: St. Remy - Arles 32 km

  Dere forlater byen i sydlig retning - mot Arles og Middelhavet. Ved å ta en liten avstikker (ca 2km) kan dere besøke en uvanlig vakker vingård, Chateau d’Estoublon (www.estoublon.com), for smaksprøver av vin og olivenolje. Slottet er viden kjent i området. På veien mot Fontvielle, rett ved slottet ligger Bistrot Mogador, som er et populært spisested.

  Arles er dagens premie, en av de eldste og historisk mest interessante byene i Provence. Den gamle bydelen er liten og full av attraksjoner for de historie- og kulturinteresserte. Den antikke romertida i Cesars glansperiode er sentral og et velbevart Romersk amfiteater er absolutt den største turistattraksjonen i Arles. Den gang ble byen det politiske maktsenter i området etter at Marseilles var knust. Dermed ble Arles også den sentrale havnebyen i provinsen. Og dessuten knyttes Arles til Van Gogh. Han malte mange av sine mest kjente malerier i og rundt byen.

 • Dag 7: Arles - Saint Marie de la Mer - Arles 37 km

  I dag har dere valget mellom en rolig dag i Arles eller på sykkel sydover i deltaområdet Camargue mot havet og til badebyen Saint Marie de la Mer. Et våtmarksområde svært forskjellig fra landskapet forøvrig. Flatt, øde og berømt for sitt fugleliv, sine hvite hester, svarte okser, rismarker, områdets ettertraktede havsaltdepoter (Sel de la mer), og flamingoer. Den mest kjente byen i Camargues er den pittoreske Saintes-Maria de la Mer, med de smale gatene mellom den lave hvitkalkede bebyggelsen. En livlig by med flere fine badestrender rett nedenfor sentrum.

  Transfer tilbake til Arles med buss. Dette er reisens siste sykkeldag. Husk å få med dere alt fra syklene, da disse blir hentet på hotellet.

 • Dag 8: Arles - Orange

  Frokost og avreise fra Arles. Det er inkludert togbillett tilbake til Orange. Ønsker dere ikke denne, kan den ombookes mot et tillegg i pris. Si ifra i god tid hvis dere ønsker dette.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien