Skip to main content

Dolomittene - Venezia på egen hånd -NYHET!

Fra de mektige fjellkjedene Dolomittene i Alpene, gjennom kjente Prosecco og Grappa områder, og til slutt når vi «la Serenissima», der Venezia troner ved Adriaterhavet. Vi ønsker dere velkommen til sykkelturen vår fra Toblach i Sør-Tyrol til Venezia/Mestre i Veneto-regionen.

Fulltekstsøk

Priser

2024 Pris for turen:

Kr 11 900,- per person fra 2 personer
Kr 1 500,- tillegg høysesong fra 15.06-13.09.2022

Kr 2 500,- i enkeltromstillegg

Kr 2 100,- leie av elsykkel

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på gode 3* og 4* hoteller med frokost
 • Turinformasjon ved ankomst per video
 • Bagasjetransport fra hotell til hotell
 • NavigasjonsAPP, kart og utførlige rutebeskrivelse på engelsk
 • 21 gir sykler med utstyr
 • Servicetelefon

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Hjelm (kan leies på forespørsel, kr 200,-)
 • Turistskatt

 

Ankomstdag: lørdager og onsdager fra 04.05 til 28.09.
Fra 5 pers. valgfri ankomstdag.
Det er ikke mulig å booke turen fra 10.08 – 17.08.2024

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:
Vi anbefaler fly tur/retur Venezia (VRN).
Sjekk bl.a. Norwegian, Lufthansa, KLM. Eventuelt fly til Innsbruck (INN)
Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 4.000, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

TRANSPORT ANKOMST:
Fra flyplassen i Venezia går det direkte buss til Cortina d’Ampezza, 2 timer (1 til 3 ganger per dag)
Fra Cortina går det lokalbuss til Toblach (45 min) eller 30 min med taxi.

Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Tilbakemeldinger

Vi har hatt ein strålande tur. Mykje å sjå og oppleva. Været her vore varierande, men det kan vi ikkje styre.

Vi har ingenting å anmerke ang. turen eller hotella, og ser ikkje bort ifrå tur med Dykk også seinare.

Med venleg helsing to Gudbrandsdøler😀

Dagsprogram

 • Dag 1: Toblach

  Turen starter i Toblach, kjent for «Tour de Ski» og vintersport, rett ved de mektige Dolomittene. Her har det vært turister helt fra 1850-tallet. Vi er nå i regionen Sør-Tyrol, på italiensk Alto Adige Over 70% av befolkningen snakker tysk og er fremdeles mer påvirket av østerriksk kultur.

 • Dag 2: Toblach – Cortina d’Ampezzo ca 30 - 35 km

  På den første sykkeldag følger vi sykkelstien på tog-traseen til den tidligere «Dolomitten Bahn». Ta en pause og smak på Apfelstrudel underveis. Snart får vi panoramautsikt over fjellformasjonen «Drei Zinnen – Three Peaks», selve symbolet for Dolomittene (på UNESCOs verdensarvliste siden 2009). Dalen åpner seg opp mot sør når vi kommer inn til Cortina d'Ampezzo. OL-byen fra 1956 ligger på 1200 moh og er langt mer enn bare et elegant vintersportssted. I området finner du mer enn 400 km med tur-stier og 13 heiser/taubaner som fører opp til fantastisk panoramautsikt. Cortina hører inn under regionen Veneto (ikke Sør-Tyrol) og er sterkt preget av italiensk kultur.

 • Dag 3: Cortina d’Ampezzo – Belluno ca 75 km

  Sykkelstien går jevnt nedover og vi holder oss på den tidligere jernbanelinjen, med utsikt til høye fjellsider. Nær Pieve di Cadore følger vi en fin utbygd sykkelvei til landsbyen Longarone. Byen ble gjenreist på kort tid etter at den ble tatt av en flodbølge i 1963, forårsaket av et ras. I lett kupert terreng når vi dagens destinasjon, Belluno, som blir kalt "Little Venice in the Mountains". Vi er nå nede på 390 moh.

 • Dag 4: Belluno – Feltre ca 40 km

  Fra Belluno nyter vi sykling i bølgete landskap langs Piave-elven. Her sykler vi på skyggefulle småveier gjennm løvskog og pittoreske landsbyer frem til Feltre. Den historiske delen i Feltre er verdt å se. Viner i området inkluderer selvfølgelig Prosecco.

 • Dag 5: Feltre – Bassano del Grappa ca 55 km

  På sykkelturen i dag legger vi Dolomittene bak oss. Vi sykler på rolige veier lett nedover Brentadalen til Bassano del Grappa. Selv om det er noen Grappa-destillerier i regionen, kommer navnet ikke fra dem, men fra Monte Grappa-fjellet (1775 moh). I vakre Bassano del Grappa er den 58 meter lange trebroen Ponte Vecchio, første gang bygget i 1559, over Brentaelven spesielt verdt å se.

 • Dag 6: Bassano del Grappa – Treviso ca 55 km

  Vi reiser videre gjennom Prosecco-området med vakre vingårder hvor den sprudlende vinen kan smakes. Regionen er også rik på gastronomi og viner samt for sjarmerende historiske byer. Underveis kan vi beundre vakre palass fra 1500­talls arkitekten Andrea Palladio. Vi anbefaler en pause i åsbyen Asolo, middelalderbyen som tiden glemte og kjent som perlen i Treviso-provinsen.

  Kvelden nyter vi den avslappende atmosfæren i byen Treviso, kjent for mote, Prosecco og den søte desserten Tiramsu. Byen er flott gjenoppbygget og restaurert etter bombingen under 2. verdenskrig, og er i dag en livlig by med fargerike hus og elver som går tvers igjennom det historiske sentrum.

 • Dag 7: Treviso – Venice/Mestre ca 45 km

  På sykkelstien langs Sile-elven fortsetter vi mot Adriaterhavet til Venezias fastland/Mestre, for å beundre Venezia, tradisjonelt kjent under navnet "Serenissima", med alle sine praktfulle bygninger. Byen Venezia er lett tilgjengelig med buss/tog/båt fra hotellet. Venezia er satt sammen av 117 øyer, koblet sammen med over 400 broer. Når det gjelder Venezia, kan man virkelig bruke ordet «unik». Den er fortsatt sterkt preget av sin glansperiode i middelalderen. Millioner av besøkende kommer hvert år til en by med kun 60.000 innbyggere.

 • Dag 8: Venice/Mestre

  Individuell avreise fra Venezias fastland/Mestre eller mulighet for forlengelse.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien