Skip to main content

Peloponnes - essensen av Hellas

For 20 år siden arrangerte vi vår første sykkeltur til Peloponnes. Den gang den østlige og sentrale delen av halvøya. Nå kommer vi tilbake, og vil ta dere med rundt den vestligste delen- Messinia-provinsen, langs det Joniske hav og i områder vi alltid finner oss vel i; gjennom olivenlundene og langs blått hav.

I landskap, havner og stedsnavn som bærer i seg opprinnelsen til den latinske kulturen mange av oss elsker å gjenkjenne i Italia, Frankrike og Spania. Det var her det begynte. Ikke noe annet sted i Hellas er så mettet på historie og mytologisk tradisjon som Peloponnes. Den klassiske dannelsesreisen starter så definitivt her. Vi synes det er best å ta den fra sykkelsete; rullende gjennom småbyer, tettsteder og billedvakkert landskap, til daglige dukkerter, pikniker ved havet og vakre bosteder i vannkanten.

Fulltekstsøk

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste. På denne turen er det spesielt sykkeldag 2, hvor det er en ca 7km bakke.

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Athen - Oslo
 • 7 overnattinger på gode familiedrevne hoteller/ 2 av nettene på 5-stjerners hotell
 • Transfer til og fra flyplass
 • 6 middager med vin/vann
 • 6 pikniker/lunsjer med vin/vann
 • Følgebil
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr
 • Syklende guider
 • Div. inngangsbilletter

 

Enkeltromstillegg kr 3 500,- 

El-sykkel kr 1900,- 

Gjør oppmerksom på at myndighetene i Hellas har innført en tax som dere må betale på hotellene. Totalt ca 20 Euro pr person.

---------------------------------------------------------------------------------

2025

 

Enkeltromstillegg kr 3 500,- 

El-sykkel kr 2 100,- 

Transport og fly

2024

17.04.2024   OSLO ATHEN   06.00 10.45 SK4637
24.04.2024   ATHEN OSLO   11.35 14.25 SK4638

 

06.10.2024   OSLO ATHEN   06.50 11.40 SK4637
13.10.2024   ATHEN OSLO   12.30 15.20 SK4638

 

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Kalamata by

  Ankomst Athen og transfer til Kalamata. Om ankomsttidspunkt tillater tar vi en liten stopp ved Korintkanalen, før vi fortsetter til hjertet av Messiniabukta og provinsens hovedstad, Kalamata er viden kjent for sin olivenolje og bordoliven. Vi sjekker inn på et herlig spahotell like ved sjøen. Felles middag på en lokal taverna.

 • Dag 2: Kalamata - Petalidi - Agios Andreas 42km

  Nyt en deilig frokost på hotellet før første dag på sykkelsetet. Vi starter på rolige veier langs kysten før vi svinger ei lite runda inn i olivenlandskapet, gjennom byen Messini. Gjennom småsteder som preges av et variert jordbruk. Småprodusenter tilbyr sine ferske produkter og lokale vin fra små boder langs veien. Vårt første stopp gjør vi i Petalidi, en travel liten  fiskelandsby med sitt eget fiskemarked. Et passende sted for lunsj nede ved landsbyens idylliske havn.
  Videre langs havet, gjennom blomsterrike vesle Chrani og Episkopi før vi når Agios Andreas. Her blir det tid til både bad og vandring før felles middag på hotellet.

 • Dag 3: Agios Andreas - Koroni - Finikounda 44km

  Dagens etappe start litt oppover før vi triller nedover mot vakre Koroni, grunnlagt av bysantinerne på 500 tallet og siden preget av veneziansk innflytelse fra tidlig 1200 tallet og framover. På et tidspunkt var den et politisk og militært sentrum i det østlige Middelhavet. Den vakre middelalderbyen med sine kirker, festningsverk, hager, smale stred, herskapshus og vennlig fordums arkitektur virker urørt av tiden. Kombinert med de vakreste strender og et yrende tavernaliv ved havna forlanger denne byen et lengre stopp. Så svinger vi et par km opp i olivenlandskapet til landsbyen Vasilitsi, hvor Koroneiki olivenolje produseres. Topp kvalitet! Videre jevnt oppover ca 7km, hvor vi til slutt blir belønnet med en fantastisk utsikt og herlig lang utfor til den sjarmerende eldgamle fiskelandsbyen Finikounda, grunnlagt av fønikerne lenge før vår tidsregning. Hit kommer man både for hav og fjell. Et av de vakreste valg i det sydlige Peloponnes. Her overnatter vi og nyter middag på en taverna.

   

 • Dag 4: Finikounda - Methoni - Pylos - Voidikillia - Marathopoli 54km

  Etter frokost sykler vi mot Det Joniske hav med utsikt mot øyene Sapienza og Schiza syd for oss, mot Methoni, nok en gammel befestet veneziansk havneby. Den blei et viktig senter for Østhandelen og Det Hellige land. Enkel skjønnhet betar, og hint av antikken stikker fram. Vi sykler net til Methonislottet for en omvisning. Videre triller vi ned til havnen i Pylos. Kanskje tid til en kaffestopp i havnen før vi sykler videre oppover og får en unik utsikt over Navarinobukta.
  De 2400 innbyggerne her bor ikke i hvilket som helst by! Her snakker vi et betydelig kongedømme under mykensk tid for 3000 år siden-bronsealder; tidlig gresk sivilisasjon med skrivesystemer og byorganisasjon, stimulert av den minoiske kultur på Kreta.
  Navarino-bukta er symbolet på den endelige frigjøringen fra tyrkerne og opprettelsen av det selvstendige moderne Hellas. Sjøslaget her i 1827 bør du vite om før du ruller inn på havna og lurer på hvem disse tre admiralene er; den franske, engelske og russiske i alliansen med grekerne som knuste den ottomanske flåten. Derfra bygges også det moderne Pylos og en av de sikreste havner i Middelhavet, samt alle de vakre franskinspirerte 1800 tallets villaer med sine arker, hager og bakgårder.

  De første 6 km langs Navarinobukta i le av den strategisk viktige Sphaktiraøya, til vesle Gialova. En landsby med småskalaturisme og lange tradisjoner for vinproduksjon. Og ikke minst for den ettertrakta Voidokilia stranda i enden av lagunen. Vi tar et stopp her med mulighet for et bad. 
  Afrikanske kameleoner, som romerne hentet fra Afrika, er også en liten overraskelse i denne helt spesielle lagunen. For ikke å glemme Paliocastro-festningen fra 1200 tallet som troner ved innløpet til lagunen, bygget oppå det antikke Pylos.
  Videre gjennom småstedene Petrochori og Romanos, hver med sine silkegyldne strender, olivenlunder og små strandbarer blant stranddynene. Overnatting i Marathopoli og middag på egen hånd.
   

 • Dag 5: Marothopoli - Nestors Palace - Marathopoli 39km

  Marathopoli med sine 800 innbyggere var for fem år siden en søvnig liten fiskelandsby. De klassiske tavernaene og den tradisjonelle sjarmen gir oss akkurat den godfølelsen vi søker i dette olivenriket.

  De første 18km på sykkel idag er lette før vi får noen stigninger opp mot Nestor-palasset, som er det best bevarte fra mykensk tid i Hellas. En liten omvisning her før vi sykler videre til Chora for en kaffestopp. Før vi når Pyrgos besker vi en lokal liten vinprodusent. Her får vi mulighet til å smake og lære litt om vinproduksjonen i dette området. 

  Tilbake til Marathopoli hvor vi idag spiser middag som de lokale. Tradisjonell souvlaki og gyros på en populær taverna.

 • Dag 6: Marathopoli - Filiatra - Farakláda - Armeni - Kyparissia ca 40km

  Langs det Joniske hav gjennom et par fredelige tettsteder før vi når større Filiatra med sine 7000 innbyggere, på en liten høyde over stranda. Grunnlagt på 1200 tallet nær antikke Erana. Vi styrer litt inn i olivenlandskapet, gjennom beskjedne Exochiko, videre til Farakláda og Spilla, begge ved foten av 1200 meter høye Kyparissia-fjellene. Mot havet ot til Armeni. Her får vi servert hjemmelaget lunsj av Babis og hans kone. Før vi også får mulighet til å smake på deres egenproduserte olivenolje. Etterpå inn til Kyparissia by ved lunsjtider.
  Sykkel, vandring og strand anbefales i denne gamle antikke havnebyen, nevnt allerede i Homers tid 800 f.kr. Frankere, venezianere og tyrkere har styrt havna her inntil den greske frigjøringa fra ottomanerne på 1820 tallet. I gamlebyen på åsene over den travle havna finner dere igjen den vakre gamle arkitekturen, de trange gatene og de sjarmerende kafeene. Og stranda er aldri langt unna.

 • Dag 7: Kyparissia - Kalo Nero - Meligalas - Valira - Thouria - Kalamata 72km

  Siste sykkeldag vender vekk fra blått hav og historiske havner, for å rulle behagelig og uanstrengt langs gamle jernbanespor gjennom variert jordbrukslandskap og små greske innlandsbyer. Dog-den tusenårige olivenkulturen dominerer, men kombineres med sitrusfrukter og andre nyttige buskvekster.
  Først gjør vi unna de siste 6 km langs kysten opp til Kalo Nero, et nedlagt jernbaneknutepunkt mellom Kalamata i sør og gamle Pyrgos i nord, for ikke å glemme selve Olympia få km østafor, hvor de første klassiske olympiske leker fant sted i år 776 f.kr.
  I Kalo dreier vi inn i landet og når Meligalas midtveis inne i Messinia-provinsen. Nok en by med en dramatisk krigshistorie fra høsten 1944.
  I Meligalas nyter vi turens aller siste lunsj. Mellom Meligalas og Valira finner vi fram til eldgamle Messene, hvor det allerede i 1829 blei foretatt de første arkeologiske utgravninger av den 2400 år gamle byen, som et ledd i den greske frigjøringsprosessen fra tyrkerne. 
  10 km. fra Kalamata ruller vi inn til Thouria, et unikt arkeologisk fenomen; først i 2017 blei den antikke byens teater gravd fram, reist 400 f.kr. Stedet er idag et arnested for internasjonalt arkeologisk arbeid. Det er en liten landsby, med 3000 innbyggere, som binder sammen tusenvis av år med gresk og europeisk historie, midt i det vakreste sydgreske landskap syder stedet av nysgjerrig vitebegjær.
  Ringen er sluttet og Kalamata blir turens avrunding, med siste greske samling rundt bordet og natta i Messinia-bukta.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost på hotellet og hjemreise.

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2024

6/10HellasPeloponnes - Essensen av Hellas 06.10-13.10.2024
Fullbooket
Fullt33 800,-Fullt

Mai 2025

12/5HellasPeloponnes - essensen av Hellas 12.05-19.05.2025Mer enn 8Pris kommer
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien