Skip to main content

Sicilia Kyst på egen hånd

Opplev det ekte Sicilia på sykkel sammen med oss – i god avstand fra masseturismen. Inn i det vakre innlandet med vinmarker og olivenlunder, for så å vende ut mot kysten med de vakreste strendene og småhavnene. 

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger 2023

Hei,

Takk som spør! Vi hadde en fin tur. Vi har vært på lignende sykkelturer før, og det fungerte sånn som vi er vant til. Den lokale operatøren var flinke og hjelpsomme. Mye å oppleve, så vi er veldig fornøyde!

Mvh,

-Jan-

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris. 

 

FLY:
Vi anbefaler fly til Catania (CTA). Sjekk bl.a. KLM, Lufthansa, SAS + Alitalia, Norwegian.
 

TRANSPORT:
Ankomst: Privat transfer fra flyplassen i Catania til første hotell i Palazzolo kan bestilles på forhånd og betales kontant ved ankomst, ca 90 km – ca litt over 1 time
Pris per person: 65,- Euro
Ta kontakt for pris fra 4 personer.
Avreise: Fra Syracuse til flyplassen i Catania går det flybusser regelmessig til ca 8 euro (ca 64 km/ca 70 min)

Priser

Pris for 2024

Kr 11 200,- per person fra 2 personer i dobbeltrom
Kr 1 500,- i tillegg for høysesong juli/august
Kr 2 700,- i enkeltromstillegg
Kr 1 500,- leie av elsykkel

Kr 900,- per person i dobbeltrom for 1 ekstra overnatting i Syracuse på samme hotell
Kr 700,- per person i dobbeltrom for 1 ekstra overnatting i Marzamemi (etter Dag 4)på samme agritursmo
Kr 200,- leie av sykkel for en ekstra dag
Kr 400,- leie av el-sykkel for en ekstra dag

Prisen inkluderer:

 • 6 netter på sjarmerende hoteller m/frokost
 • Sykkel med hjelm og utstyr
 • Kart og rutebeskrivelse
 • En Gps pr gruppe
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Turistskatt

Ankomstdag: Valgfri. Kan sykles fra februar til november.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder - til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute, første dag er moderat

Når vi kaller disse rutene for enkle, betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Opplev det ekte Sicilia på sykkel sammen med oss – i god avstand fra masseturismen. Inn i det vakre innlandet med vinmarker og olivenlunder, for så å vende ut mot kysten med de vakreste strendene og småhavnene. Barokkbyer som reine operascener; Gjenreist etter jordskjelvet i 1693, Noto Sicli og Modica samt middelhavets perle Siracusa, med bydelen Ortigia. Dette unike, gamle, greske maktsenteret. Makan til bydel!

 • Dag 1: Palazzolo Acreide

  Til Palazzolo Acreide (1,5 time fra Catania) for overnatting. Spør om tilbud på transfer. Her får dere utdelt sykkel med utstyr og rutebeskrivelser/mappe med kart.

 • Dag 2: Palazzolo - Ragusa Ibla - Modica 58 km

  Et kort besøk i den historiske gamlebyen er å anbefale før sykkeldagen starter.

  Fra høyeste punkt på 700 m.o.h gjennom fjellområdet Monti Iblei triller dere nedover i dalføret med spektakulær utsikt. Sykkelløypa er moderat denne dagen og har noen bakker. Ta en stopp i Ragusa Ibla, en av de vakreste barokkbyene. Flott nedstigning mot Modica. En av de vakre barokkbyene som ble reist etter det katastrofale jordskjelvet i 1693. Det utraderte flere av byene i Ragusa-regionen. Opp av disse ruinene reiste det såkalte barokktriangelet seg. Unikt i Europa. Modica er også Italias sjokoladeby. Bør testes!

 • Dag 3: Modica - Pozzallo 42 km

  Mot Scicli i frisk, svinget nedoverbakke. En liten vandring i vakre barokke Scicli sentrum. Historien om Commissario Montalbano, kirkene, borgområdene på tre topper over byen, samt arkitekturen er varemerkene her. Videre mot Sampieri i flatt og idyllisk slettelandskap, fargelagt med blomster, beitende dyr og brått en herlig utsikt til havet. Videre langs havet i lett kupert, bølget landskap. Inn til Pozzallo havneby for stand, bar og hotellet.

 • Dag 4: Pozzallo - Marzamemi 57 km

  På flate veier gjennom åkerland, nær havet. Patano Longarini og Patano Cuba er kjente våtmarksområder og yndet sted for fuglekikkere og ornitologer. Her mellomlander utallige fuglearter på sin ferd mellom Afrika og Europa. Du holder deg langs kysten fram til Sicilias sydligste punkt (på høyde med Tunis); Isola delle Correnti, hvor Middelhavet og Det Joniske hav møtes. Videre nordover langs kysten gjennom Portopalo di Capo Passero og til vakre Marzamemi, en gammel fiskerlandsby. Tunfisking, foredling og eksport i hundrevis, ja tusenvis av år her. Helt siden grekerne for 2500 år siden. En ettermiddag på torvet her er noe helt spesielt. Overnatting på agroturismo (bondegård) i San Lorenzo.

 • Dag 5: Marzamemi - Noto 34 km

  Fra hotellet nordover langs kysten. Ut på småveier langs vinranker med Nero d’Avola-drua, landbruksområder, dyrehold og små vakre steinhus. Vingårder. Lett bølget mot Vendicari naturreservat for bading; vakker og endeløs havblå horisont med utsyn til Isola di Capo Passero i sør. Fuglene mellomlander her på vei til Afrika, så dette er ennå et eldorado for fugletittere. Så gjennom frodig, vakkert område med appelsintrær og olivenlunder til Villa Romania de Tellaro for de som vil se vakker mosaikk i en gammel romersk villa.

  Videre langs sitruslunder mot Noto som ligger der som en operascene. Makan til arkitektur og estetikk. Vandring i byen er et must. Overnatting på hotell i sentrum.

 • Dag 6: Noto - Siracusa 58/41 km

  Dere holder dere nær kyststripa mot Avola, på deilige småveier og med lukta av salt sjø i nesa. Videre via Fontane Bianche, Ognina båthavn, og ved Aranella-stranden er det fint for bading. Langs bilvei med liten trafikk videre mot Siracusa.

  Ortigia, en av de vakreste bydeler i Italia, dukker vakkert opp på høyre front. Denne landtungen som lokket grekerne til bosetting og seinere erobring og dominans, har akkurat det man ønsker seg. Og scorer full pott i samtlige av de mest prestisjefylte reiseguider. For en historie denne byen har! Blant annet det største og vakreste greske teater utenfor Hellas. Samt piazzaen i gamlebyen – du verden! Og katedralen som er bygd inn i gamle doriske greske tempelsøyler fra 2500 år f. Kr. – må oppleves på nært hold.

 • Dag 7: Siracusa

  Avreise. Til Catania flyplass eller forlengelse av turen. (Vi har mange gode forslag.)

  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien