Skip to main content

Portugal langs kysten

Portugal deler raust av sitt vakre landskap, sine karakteristiske klippeformasjoner, fantastiske laguner, idylliske små fiskelandsbyer og masser av gammel, interessant historie.

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.

► Les også vårt blogginnlegg om Teresa og Portugal Best Cycling, her.
Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

 

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 • Fly Oslo - Lisboa t/r
 • Transfer til og fra flyplass
 • 7 overnattinger på gode hoteller/gjestehus
 • 7 frokost
 • 6 piknik med vin/vann
 • 5 middag med vin/vann
 • Følgebil – er på enkelte tidspunkt opptatt med å gjøre klar piknik
 • Syklende guider
 • Bagasjetransport
 • Sykkel med utstyr

 

Enkeltromstillegg kr 3 800,-
Pris for leie av El-sykkel kr 1 500,-

2024:
Enkeltromstillegg kr 4 200,-
Pris for leie av El-sykkel kr 1 900,-

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

18.10.2024   OSL LIS   1845 2200 TP765
25.10.2024   LIS OSL   1250 1750 TP764

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute, med to dager som er moderate. 

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Vi sykler langs kysten og finner de deiligste pikniksteder, hvor de gjestfrie portugiserne gjerne byr på sine gode viner og hjemmelagede spesialiteter. Havet dominerer det portugisiske ikke bare fysisk, men også mentalt, historisk og kulturelt.

 • Dag 1: Sesimbra

 • Dag 2: Sesimbra–Setubal, 40 km

  Transfer opp til borgen i Sesimbra som har en spektakulær utsikt over området. På sykkel videre gjennom Arrabida nasjonalpark. Vinsmaking før piknik og et bad ved havet. Deretter mot Setubal og hotellet. Setubal oser av fordums sjøfartsnasjon med sine krumme gater og snev av karibisk stemning. Vi forbereder oss på en del bakker denne dagen før vi triller inn til Setubal og har ettermiddag og kveld her.

 • Dag 3: Setubal–Santo André, 35 km

  Gjennom gamlebyen før vi ruller inn på bilferja som tar oss til halvøya Troia. Bademuligheter. Vingårdsbesøk før vi sykler gjennom rismarkene som har et yrende fugleliv. Etter lunsj sykler vi videre blant sandynene før vi stopper for en drink. Transfer til hotellet i Santo André.

 • Dag 4: Santo André–Santiago do Cacém, 36 km

  Et lite morgenbad? Sykling ut til kysten med sine vakre laguner; Santo André og Melides er to av de fineste. Piknik under et korktre før stigningen mot idylliske Santiago; en liten provinsby med et hyggelig historisk sentrum, et vakkert festningsverk fra arabisk tid og en kirke som bør besøkes. Denne sykkeldagen betegnes som medium.

 • Dag 5: Santiago do Cacém–Porto Covo, 35 km

  På sykkel til en gammel restaurert vindmølle som fortsatt maler korn og mais. Videre til de romerske ruinene i Mirobriga, før vi ender ute ved klippene og kysten. Barstopp i Paiola og piknik på stranda ved Sines. Relativt tidlig ankomst til Porto Covo, en nydelig fiskerlandsby. Tid til strandliv for de som ønsker det.

 • Dag 6: Porto Covo–Vila Nova de Mil Fontes, 24 km

  Vi starter med å sykle ut til festningen som beskyttet området mot pirater. Videre flatt sydover mot Vila Nova de Mil Fontes som ligger ved munningen av elva Mira. Her, ved noen imponerende sanddyner har vi vår lunsj. Etter lunsj har du tid på egenhånd til å utforske den vakre lille byen Vila Nova eller slappe av på stranden.

 • Dag 7: Vila Nova– rundtur, ca 50 km

  På fine sykkelveier rundt Mila Nova denne dagen. Vi sykler på rolige veier til Cape Sardao og Zambujeiro do Mar. Mange små idylliske, strender og vi slapper av med deilig pikniklunsj underveis og et bad. Kysten er uvanlig vill og vakker. Vi avslutter turen på hyggelige Zambujeiro .

 • Dag 8: Vila Nove de Milfontes

  Avreise

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Oktober 2024

18/10PortugalPortugal Kyst 18.10-25.10.2024Mer enn 833 900,-Bestill

Portugal langs kysten på egen hånd

Portugal langs kysten på egen hånd

Sykkeltur Portugal langs kysten med Oliven Reiser. At havet dominerer det portugisiske har vi lært. Ikke bare fysisk, men mentalt, historisk og kulturelt også. Dere starter en time syd for Lisboa. Fra Sesimbra via Setubal går ferden hele tida så nær kysten som overhodet mulig.

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien