Skip to main content

Segovia på egen hånd

Pedraza, en liten festningsby på en høyde nærmest slik den sto for 500 år siden. Den prektige Plaza Mayor – som omgjøres til tyrefekterarena under festivalen i september – borger for gode ettermiddager og kvelder med historisk sus og ro. Ut på det castillanske slettelandskap for å innta den vakre klippebyen Sepulveda på sykkel. Lune torv, krokete gater, utsikt og stemning.

► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Priser

Priser 2024:

Prisen for turen kr 12 100,- per person fra 2 personer

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på sjarmerende hotell m/frokost
 • sykler med utstyr
 • tillatelse til å besøke Duraton Nasjonalpark
 • detaljert kart/rutebeskrivelse
 • telefonassistanse
 • bagasjetransport

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer

Tilleg for enkeltrom kr 4 100,-

Tillegg for leie av elsykkel kr 1 500,-

Ankomstdag: Valgfri

Transport og fly

Norwegian har direktefly til Madrid.

Segovia ligger 1 time og 15 minutter fra flyplassen i Madrid. Dere kan ta tog fra flyplassen i Madrid (terminal 4)  til Chamartin (tar ca 12 min) Herfra kan dere ta høyhastighetstog videre til Segovia. Se www.renfe.com for mer informasjon. 

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Dag 1: Segovia

  Her bor dere på et gammelt palass som er restaurert til hotell. Besøk i denne vakre byen, som er på UNESCO’s verdensarvliste. Byen ligger vakkert til mellom de to elvene Eresma og Clamores. Og den romerske akvedukten midt i byen! Uforglemmelig med sin lyssetting om kvelden. Segovia er et flott sted å starte turen.

 • Dag 2: Segovia – Sotosalbos 42km

  Den første sykkeldagen tar dere med på små landeveier ute på den ubebodde landsbygda. Muligheter til å stoppe på det Kongelige Palass, San Ildefonso for et besøk i palassets vakre hager. Palasset, som ble bygd på 1700-tallet av Philip V, kalles også Spanias Versailles. Videre til landsbyen Sotosalbos som er en stille liten by med en flott kirke fra 1100-tallet.

 • Dag 3: Rundtur i området med besøk på slottet i Turegano 36km

  I dag blir dere i området og sykler til slottet i gamle Turegano. Et gammelt slott med San Miguel kirken som en del av selve konstruksjonen. Nyt livet på ett av torgene eller spis lunsj på en av restaurantene.

 • Dag 4: Sotosalbos – Pedraza 32km

  Dere sykler gjennom små landsbyer og variert kulturlandskap til den vakre middelalderlandsbyen Pedraza. Denne byen er kjent for sin lokale og autentiske matkunst. Det er stille og fredelig og dere vil antagelig ikke møte en eneste bil i løpet av hele dagen. Deler av veien sykler dere langs elven Cega hvor det er gode muligheter for å finne en idyllisk plass for piknik.

 • Dag 5: Pedraza – Pedraza 29km

  Oppdag landsbygda rundt Pedraza. Dere vil komme over eiendommelige landsbyer hvor den rustikke stilen virkelig er gjennomført. Perfekte eksempler på romanske kirker samt et overveldende natur- og dyreliv. Enkelte mener Pedraza var fødebyen til Keiser Trajan. Romas første ikke-italienske keiser.

 • Dag 6: Pedraza – Sepulveda 31km

  Idag går turen langs solsikkeåkre ut på de castillanske sletter og til den historiske klippebyen Sepulveda. Denne byen huser den eldste romanske kirken i provinsen Segovia. Byen tilbyr akkurat den stemningen man ønsker seg etter en sykkeldag. Vi anbefaler å besøke en naturlig vannkilde bare to kilometer fra byen. Kilden er et populært badested for de lokale og har krystallklart vann.

 • Dag 7: Rundtur til Duraton dalen 37km

  Turens siste sykkeldag vil være et høydepunkt hvor dere sykler i Duraton dalen, som er et naturreservat. I skyggen av poppeltrær følger dere elven Duraton dypt innover i dalen. Høyt over dere sirkler gribber og andre rovfugler. Selve byen Sepulveda er veldig autentisk og nesten uten turister til tross for at den er svært vakker med brolagte gater , vakkert torv og vennlig gammel arkitektur, samt restauranter i toppklasse.

 • Dag 8: Sepulveda

  Frokost og hjemreise. Privat transfer/taxi Sepulveda til Segovia jernbanestasjon: kr 650,- (max 6 personer)

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien