Skip to main content

Vietnam & Kambodsja

Et streif av storbyene Hanoi, Saigon og Phnom Penh, samt det unike tempelområdet Angkor Wat og den tilhørende hyggelige byen Siem Reap.  Vi sykler ute på landsbygda i Vietnam og Kambodsja og møter gjestfrie, vennlige mennesker. Vi kjenner på dagliglivet til disse hardt prøvede folkene, opplever kulturforskjeller og får et innblikk i landenes sjel og historie.

 

Fulltekstsøk

Transport og fly

Flytider:

13.01.2024     OSL HAN DXB 1410 1240+1 EK394
27.01.2024     REP OSL BKK/DXB 1935 1200+1 PG908

 

01.11.2024

    OSL HAN DXB 1410 1240+1 EK394
15.11.2024     REP OSL BKK/DXB 1935 1200+1 PG908

Tilbakemeldinger

Tilbakemeldinger 2023:

 

" Hei,

Dette har vært en fantastisk tur fra a til å.

Begynte allerede på Gardermoen, hvor vi møtte Egil og resten av en veldig hyggelig gruppe. Flyturen gikk bra og henting i Hanoi av en veldig flink guide,  Vic. Han hadde sydd sammen en fantastisk sykkeltur i Hanoi og fortalte historie om områder(for oss som har opplevd krigen i Vietnam ), var det godt å få høre hvordan folk levde der nede. Syklene var supre og crewet han hadde med som hjalp til med sykler og lunsj og vannstopp, helt topp. Stiene vi syklet på og dagliglivet der var bra å se. Serverdigheter også, og det samme gjentok seg i Saigon, båtturene og Kambodsja , lokalguider, hotellovernatting, transportetapper med buss og båt, alt i alt en fantastisk tur, som kan anbefales på det sterkeste.

Nå sitter jeg her tilbake med masse minner og inntrykk og en masse bilder, som vi gruppen deler med hverandre, vi laget en egen gruppe i Messenger.

Som skrevet, alt i alt en fantastisk tur.

Hilsen Walborg " 

" Heisann -

Joda - vel hjemme litt stykkevis og delt - vi først, og bagasjen litt over et døgn senere.

Men det gjør jo ingen ting når man reiser hjemover.

Dette var vår fjerde Oliven-reise, og den var like vellykket som de tre første.

Vi sitter igjen med hodet og kameraet fullt av inntrykk og opplevelser som det naturligvis tar tid å fordøye. Men vi kan si her og nå, at turen så absolutt svarte til forventningene - gode hoteller, et gjestmild folk, fantastisk mat, spennende sykkeletapper med god service og interessante avbrekk. Og hvilken guide! Kunnskapsrik, levende opptatt av oppgaven og morsom med glimt i øyet!

Kanskje det ble litt mye templer på slutten. Fasinerende å sykle i Cambodias «tempel-land», men Ikke nødvendig å stoppe å gå innom for mange, for de er jo ganske like…. Ankor Wat og «Jungel-tempelet» var nok de to som fenget mest.

Oppsummering: Vi tror nok ikke dette er vår siste Oliven-tur!

🔆Hilde & Kjell"

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Guide

Guide
Egil Heggen

Har bakgrunn som samfunnsinteressert journalist og jobbet tidligere som økonomisk journalist i avisen Valdres.

Egil møter andre kulturer med åpent sinn og liker å “backe opp” din reiseglede. Han omtales som en positiv og sosial person. Snakker spansk og engelsk.

Forbehold om endring av guide.

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

 

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo-Hanoi/Siem Reap-Oslo
 • Flyskatt
 • 12 overnattinger på gode hotell
 • Godt og vel halvpensjon
 • Syklende Olivenguide og engelsktalende vietnamesisk sykkelguide
 • Følgebil med sjåfør
 • En innenriks flygning
 • All transfer
 • 3 båtturer
 • Mekongcruise til Phnom Penh
 • Innganger/omvisninger som i program
 • Gode sykler

 

Tillegg for enkeltrom kr. 5 000,-

Leie av el-sykkel kr. 2 300,-

Dagsprogram

 • Et streif av storbyene Hanoi, Saigon og Phnom Penh, samt det unike tempelområdet Angkor Wat og den tilhørende hyggelige byen Siem Reap. Vi sykler ute på landsbygda i Vietnam og Kambodsja og møter gjestfrie, vennlige mennesker. Vi kjenner på dagliglivet til disse hardt prøvede folkene, opplever kulturforskjeller og får et innblikk i landenes sjel og historie.

 • Dag 1: Oslo – Hanoi

  Avreise fra Oslo med mellomlanding og ankomst Hanoi dagen etter.

 • Dag 2: Ankomst Hanoi

  Ankomst Hanoi hvor vi ønskes velkommen av vår lokale guide. Guidet gåtur i den gamle delen av Hanoi. Vi snirkler oss forbi små fortauskafeer, får innblikk i hektisk storbyliv, vietnamesisk dagligliv og lokale trafikkregler. Ekte vietnamesisk velkomstmiddag på restaurant.

 • Dag 3: Red River Delta – Hanoi ca 45km

  Vi forlater Hanoi for 1,5 times kjøretur til Bac Ninh, hjembyen til den berømte folkemusikken Quan Ho, som har blitt sunget av lokalbefolkningen i nærmere tusen år. Vi sykler gjennom rismarkene og lokale landsbyer. Første stopp er Tho Ha, en av de få tradisjonelle landsbyene i Vietnam som fortsatt er godt bevart. Vi besøker en familie og opplever litt av deres hverdag. Får en liten innføring i den lokale folkemusikken, smaker lokal vin og opplever tradisjonell folkemusikk Quan Ho. Vi fortsetter sykkelturen og krysser elven med lokal båt. Piknik på veien. Mer sykling på den vietnamesiske landsbygda før vi møter bussen som tar oss med tilbake til hotellet.

 • Dag 4: Hanoi – Ninh Binh 54km

  Idag kjører vi sørover til broen Doan Vy i Ninh Binh, hvor vi sykler gjennom det fantastiske landskapet i Van Long-reservatet. Man får virkelig oppleve naturen i Vietnam. Lett lunsj på vei til landsbyen Kenh Ga, og herfra til bredden av en liten elv, hvor vi får oppleve tradisjonelt landsbyliv i Vietnam. Buss til hotellet i Ninh Binh.

 • Dag 5: Ninh Binh – Hanoi 40km

  Etter frokost sykler vi gjennom lokale landsbyer og gårder til Hoa Lu, Vietnams hovedstad før den ble flyttet til Hanoi i 1010. Her besøker vi tempelet til de to konger. Videre sykler vi til Tam Coc som betyr ”tre grotter” .Området kalles ”Halong Bay på land”.Lunsj på en lokal restaurant og transfer videre til Cãu Khuãt. Mer sykling på diker i spennende omgivelser.

 • Dag 6: Hanoi – Ho Chi Minh (Saigon) (Sykkelfri dag)

  Morgenflyet til Ho Chi Minh City. Lunsj ved ankomst. Innsjekking på hotellet og tid til å nyte det pulserende livet i Ho Chi Minh City eller Saigon som mange lokale fortsatt kaller byen. Vi besøker Notre Dame-katedralen, det gamle postkontoret og krigsminnemuseet, som viser kolonitiden. Ettermiddagen fri til å utforske Saigon på egen hånd.

 • Dag 7: Ho Chi Minh (Saigon) (Sykkelfri dag)

  Etter frokost tar bussen oss til de berømte Cu Chi-tunnellene. Et fascinerende nettverk av underjordiske tunneller som den vietnamesiske frigjøringsfronten FNL benyttet til å kjempe mot amerikanerne under Vietnamkrigen. Resten av dagen på egenhånd.

 • Dag 8: Saigon – Can Tho 49km

  Bussen tar oss til Xa Vinh Kim. På sykkel langs smale landsbyveier hvor vi kommer tett innpå det fascinerende landskapet og folkelivet på Mekongdeltaet – veldig forskjellig fra det vi opplevde på sykkelturene i Nord-Vietnam. Vi stopper i nærheten av Cai Lay, hvor det blir pikniklunsj på lokal kafe. Deretter på sykkelen et par timer gjennom rismarker og mange avsidesliggende landsbyer til Cai Be ved elven. Busstransfer til Can Tho. Vi går fra hotellet til en lokal restaurant på kvelden. Etter middagen kan de som ønsker ta en tur langs byhavnen.

 • Dag 9: Can Tho – Chau Doc 33km

  Vi spaserer til elven hvor vi går ombord i en liten båt som tar oss med til Cai Rangs flytende marked og landsby. Sykling videre på landsbygda hvor vi nyter det vakre deltalandskapet. Pikniklunsj underveis. Transfer til Chau Doc.

 • Dag 10: Chau Doc – Phnom Penh (Sykkelfri dag)

  Etter tidlig frokost går vi ombord i en hurtigbåt for en behagelig og interessant tur til Pnom Penh. Vi ankommer Pnom Penh etter ca. 5 timer på Mekongdeltaet. Lunsj ved ankomst Phonm Penh. Etter lunsj besøker vi Toul Sleng Prison museum. Det er et dystert vitnesbyrd om Kambodsjas blodige år under Pol Pot(1975-1979). Vi prøver også å rekke et besøk i Kongepalasset og Sølvpagodaen.

 • Dag 11: Phnom Penh til Siem Reap

  Turen går til Siem Reap. Avhengig av årstid går dette med buss eller båt. Stopp i «edderkoppbyen» hvor det finnes svært interessante ting på menyen. Etter innsjekk på hotellet, mulighet for spasertur i Siem Reap. Besøker byens livlige markeder samt en pagode.

 • Dag 12: Siem Reap 30km

  I dag sykler vi til det arkeologiske området og besøker Angkor Wat, det mest berømte tempelet på Angkor sletten. Videre til Bayontempelet og Ta Prom tempelet, gjennom lokale landsbyer før lunsj på lokal restuarant. På ettermiddagen besøker vi Neak Pean, en kilde bygget i midten av et basseng, som forestiller en paradisisk innsjø i Himalaya. Vi besøker den nordre porten til Angkor Thom, Elephant Terrance og Bayon tempelet, kjent for sine 54 tårn dekorert med 200 smilende ansikt.

 • Dag 13: Siem Reap 40 eller 57km

  Frokost på hotellet før vi sykler vekk fra turistområdene rundt Siem Reap. På avsides veier til det gjemte og mosedekte tempelet Beng Mealea som ble bygget tidlig på 1200 tallet. Lunsj på campen til et utviklingsprosjekt i området. Transfer tilbake til Siem Reap. Tid på egenhånd før vi spiser avskjedsmiddag på hotellet.

 • Dag 14: Siem Reap – Bangkok

  Tid på egenhånd før transfer til Siem Reap flyplass for avreise.

 • Dag 15: Ankomst Oslo

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

November 2024

1/11Vietnam & KambodsjaVietnam & Kambodsja 01.11-15.11.2024
Turen er bekreftet
Fullt46 900,-Fullt

Februar 2025

22/2Vietnam & KambodsjaVietnam & Kambodsja 22.02 - 08.03.2025Mer enn 847 500,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien