Skip to main content

Roma & Amalfikysten kombinert

Vandreturer i vakre områder ved Amalfikysten og sykling til eventyrlige Roma. Perfekt kombinasjon av historie, arkitektur, kultur og natur gjør denne turen til en svært god og minnerik opplevelse.  

 

✓ Husk! Denne turen kan også settes opp til vennegrupper etter din/deres ønsket avreisedato.
► Les også vårt blogginnlegg; Skidardamene i Italia
Fulltekstsøk

Tilbakemeldinger

Tilbakemelding fra Roma & Amalfikysten kombinert 2024

Hei.

Takk for en fantastisk tur sammen med deg og dere i Oliven reiser. Vi er fortsatt litt euforiske når vi tenker tilbake på den opplevelsesrike uka vi hadde sammen i april. Alt var perfekt etter vår vurdering. Fra informasjonene vi fikk i forkant, til mottakelsen i Napoli, og videre med turopplegget, restaurantbesøk, guider, valg av ruter og så videre. Til og med været fikset dere på en utmerket måte. Gruppen vi reiste sammen med var også perfekt for oss. Passe stor og veldig ålreite folk alle sammen. Takk igjen og vi kommer nok tilbake til dere ved en senere anledning, vi anbefaler dere i Oliven reiser på det varmeste til alle vi snakker med om denne turen.

Transport og fly

Her er flytidene til turene våre:

14.04.2024     OSLO NAPOLI København 0600 1105 SK1461/2681
21.04.2024     ROMA OSLO   1320 1630 SK4714

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

 

 • Fly t/r Oslo-Roma
 • Transfer til og fra flyplass
 • 7 netter på hoteller m/frokost
 • 5 middager med vin/vann
 • 5 pikniker/lunsjer med vin/vann
 • 1 vingårdslunsj
 • Sykkel med utstyr
 • Båtbillett Capri
 • Bagasjetransport
 • Engelsktalende/norsktalende Oliven sykkel/fotguide

 

Enkeltromstillegg kr 5 900,-

Elsykkel kr 1100,-

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Vi starter turen med tre dagers vandretur i områdene Agerola, Pompei, Positano og Sorrento. Deretter på sykkel fra Terracinas kyst opp til den 900 år gamle og sjarmerende festningsbyen Sermoneta. Herfra til Castel Gandolfo og avslutningsvis følger vi den sagnomsuste 2300 år gamle antikke veien Via Appia til Roma.

 • Dag 1: Sorrento

  Dere blir kjørt til hotellet i Sorrento, blir ett stopp underveis.
  Middag på hotellet.

 • Dag 2: Sorrento – Agerola – Positano – Sorrento, ca. 10km

  Transfer til Agerola og vandretur Agerola – Positano, mellom hav og himmel på den kjente “Gudestien”. Panoramautsikt over havet og øya Capri mens man går ned over tusen trappetrinn til vakre Positano. Vi avslutter med en rusletur i byen, her er det også muligheter for et bad i sjøen om noen ønsker det. Transfer tilbake til Sorrento for middag og overnatting.

 • Dag 3: Sorrento – Capri – Sorrento, 8-10km

  Båttur til Capri og vandring på denne vakre, kjente øya med sine naturskjønne veier og praktfulle utsikt. Flotte strender og sjøgrønt hav gjør det hele til en minnerik opplevelse. Vi vandrer på rolige veier opp til borgen Villa Jovis, med sin enestående utsikt til Napoli og Vesuv. Pizzalunsj underveis. Vi er på øya noen timer og tar båt tilbake til Sorrento på ettermiddagen.

 • Dag 4: Sorrento – Pompei – Terracina, ca 3km

  Transfer til Pompei, oldtidsbyen som ble fullstendig begravet under aske i år 79 e.kr. Byen ble gjenoppdaget i 1748, og man begynte etter noen år en systematisk utgravning av byen. Vi får en guidet omvisning i de historiske områdene i Pompei og Herculanum. Inngang inkludert. Lunsj på en resturant. Transfer til Terracina. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Terracina – Sermoneta 59 km

  Vi sykler gjennom “Agro Pontina”-slettene; området Mussolini forandret fra sump til et rikt jordbruksområde, og kjent for blant annet Mozarellaproduksjon. Videre opp til den vakre, lille klippelandsbyen Sermoneta med sin praktfulle utsikt. Lunsj underveis. Vi bor på hotell i den 900 år gamle borgen. Middag på restaurant Al Castello.

 • Dag 6: Sermoneta – Castel Gandolfo 37 km

  Fra Sermoneta til det vakre klosteret Valvisciolo som fortsatt huser 11 munker. Stopp for vinsmaking og lett lunsj på lokal vingård, før vi sykler videre til Castro Ginnetti. Heretter transfer til Castel Gandolfo, en sjarmerende, liten by beliggende ved Albano-sjøen. Middag og overnatting. 

 • Dag 7: Castel Gandolfo – Via Appia – Roma 43 km

  I dag skal vi sykle til Roma. Først til S.Maria delle Mole og videre inn i Via Appia Antica for å følge denne over 2 300 år gamle veien bilfritt 15 km, fram til Roma. Dette er en opplevelse! Tid til en liten vandretur i sentrum og avskjedsmiddag på en hyggelig resturant i “Den evige stad”.

 • Dag 8: Roma

  Avreise eller kan vi friste med flere netter i Roma?

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien