Skip to main content

Kjekke apper på reisen

Men trenger jeg dette, da? 

Telefonen er på mange måter blitt vår høyre hånd når vi er ute på reise. Den hjelper oss å finne veien til restauranter, hoteller og severdigheter (som du mest sannsynlig har sjekket opp på mobilen på forhånd). Den kan oversette både språk og valuta for oss, den foreviger hyggelige minner og den kan hjelpe oss å betale for tjenester. Men i en digital jungel av apper, kan det være vanskelig å finne ut hvilke en faktisk bør ha med på reisen.

Vi har valgt ut noen kjekke apper til sykkel- eller vandreturen din - og de er gratis! 
(OBS!  Kan forekomme kjøp og tilleggsfunksjoner i app.)Ride With GPS
Denne appen er for tiden vår største favoritt. Den gjør det lett, trygt og gøy for syklister å ferdes ute på tur. Et trykk og du kan sette av gårde. Vi bruker blant annet appen på sykkelturene våre på egen hånd, i Italia. Her får du tilgang til løyper, hoteller og mye annen informasjon du har behov for å vite, både i forkant og underveis. Ride with GPS kan også oppdateres mens du er på reise med f.eks. endring av ruter, hoteller osv. Innlogging og informasjon om ruter mottar du gratis fra Oliven Reiser.

Besøk: www.ridewithgps.com
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play


 

Strava
Her kan du kartlegge sykkelturen din og analysere økten. Sjekk distanse, høydemeter, kaloriforbruk og fart. Vel hjemme igjen kan du skryte til vennegjengen om hvilken atlet du er, du har jo solide bevis!

Besøk: www.strava.com
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play


 

Duolingo
Med denne appen kan du lære deg et nytt språk. De fleste av oss forstår engelsk ganske godt. Verre er det kanskje med et glemt tredjespråk fra skolen, som fransk, tysk eller spansk. Med Duolingo blir språklæringen nesten som en lek.

Besøk: www.duolingo.com
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play


 

Windy Maps
Om du skal på vandre- sykkel eller skitur vil du like Windy Maps. Er du godt forberedt laster du ned kart i forveien og bruker appen offline ute på reien. Detaljert kartvisning av både turstier, sykkeltraseer og skiløyper.

Besøk: www.windy.com
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play 


 

Vivino
Hvor ofte har du ikke sittet under en Oliven Reiser-lunsj å tenkt «Jøss, det var jaggu en god vin!» Med denne appen kan du gjennkjenne etiketter på flasker og du får både informasjon om navn, årganger og priser.

Besøk: www.vivino.com
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play


 

Valuta+ (Valutakalkulator)
en superenkel og gratis valuta-kalkulator. Lar deg konvertere valutakurser veldig enkelt, uansett hvor du er i verden. 170+ valutaer for deg som alltid liker å være oppdatert.

Besøk: www.valutaomregneren.dk
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play


 

TripAdvisor
..sammenligner priser, tilbake-meldinger og anbefalinger fra over 200 bestillingsnettsteder som f.eks hoteller, restauranter og aktiviteter for å hjelpe deg med å finne den laveste prisen eller riktige kvaliteten.

Besøk: www.tripadvisor.com
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play


 

Nødnummer (Sjømannskirken) 
Hvis ulykke eller sykdom rammer, gir Sjømannskirken App deg raskt og enkelt nødnummere til medisinsk hjelp, brann og politi i det land du er. I akutte situasjoner er vi gjerne stresset og tenker ikke like klart som ellers. Da er det viktig å ha sentrale telefonnummer lett tilgjengelig..

Besøk: www.sjomannskirken.no
Kan lastes ned fra: App Store / Google Play


NB: Noen land opererer med andre priser på data, tale, SMS og MMS både i- og utenfor EU/EØS. Du står selv ansvarlig for å sjekke mobildata og priser for det landet du besøker. 

 

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien