Skip to main content

Sicilia

- langs det joniske hav på egen hånd

Sammen med tre av våre eminente guider i Italiateamet har vi jobbet fram ei ny Sicilialøype. Sykling langs havet kombinert med et par dager i kremen av siciliansk vinproduksjon i områdene rundt vinhovedstaden Randazzo. Langs foten av Etna og ut til det Joniske hav og Giardino Naxos, Acireale, Aci Trezza og ned til barokkvakre og upolerte Catania. En blanding av gårdshotell (agriturismo) og byhotell, frodig og variert natur, og ikke minst det ekte syd-italienske i all sin vennlighet og smakfullhet.

Fulltekstsøk

Priser

Priser 2024

Kr 13 700,- per person fra 2 personer i dobbeltrom
Kr 1 600,- i tillegg for høysesong fra 15. juni til 15. september

Kr 1 600,- i enkeltromstillegg
Kr 1 500,- leie av elsykkel

Kr 900,- per pers i dobbeltrom for 1 ekstra overnatting i Catania på samme hotell
Kr 1 100,- per pers i dobbeltrom for 1 ekstra overnatting i Giardini Naxos på samme hotell 4*
Kr 400,- leie av sykkel for en ekstra dag
Kr 500,- leie av el-sykkel for en ekstra dag

Turen inkluderer:

 • 6 netter m/frokost på hyggelige hoteller/agriturismo
 • Bagasjetransport mellom hotellene 
 • Leie av sykkel med vesker 
 • Digital rutebeskrivelse, kart og GPS-filer
 • Telefonassistanse 

 

Ikke inkludert

 • Fly
 • Transfer
 • Turistskatt

Ankomstdag: Valgfri. Kan sykles fra februar til november.

Transfer fra Catania Airport CTA til første hotell:
 1-3 personer kr. 1 200,- pr bil
4-8 personer kr. 1 800,- pr bil

 

Transport og fly

FLY:
Vi anbefaler fly til Catania (CTA). Sjekk bl.a. KLM, Lufthansa, SAS + Alitalia, Norwegian.
 

TRANSPORT:
Ankomst: Privat transfer fra flyplassen i Catania til første hotell i Ragalna kan bestilles på forhånd, ca 30 km.

Avreise: 
Privat transfer fra sentrum av Catania til flyplassen kan bookes på forhånd. 
Eller med Alibus fra Piazza Alcala - bussbillett ca 4 Euro
Taxi tar ca 10 min.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute, 2 dager er moderat

Første sykkeldagen er lett moderat, dag 2 er moderat. Mens resten av sykkeldagene er enkle. 

Dagsprogram

 • Sykling langs havet kombinert med et par dager i kremen av siciliansk vinproduksjon i områdene rundt vinhovedstaden Randazzo. Langs foten av Etna og ut til det Joniske hav og Giardino Naxos, Acireale, Aci Trezza og ned til barokkvakre og upolerte Catania.

 • Dag 1: Ankomst

  Første overnatting er på hyggelig agroturismo Villa Casina d’Etna. Ragalna er en liten by med 4000 innbyggere som ligger 13 km nord for Paterno.  Transfer fra flyplass med privatarrangert taxi er lurt. Personlig velkomstmøte med tilpassing av sykler og god informasjon. Vi anbefaler middag her.

   

 • Dag 2: Ragalna – Bronte, 50km

  Du ruller ned et par hundre høydemeter til fruktbare, grønne vulkanske områder, hvor produkter dyrket i tusenvis av år har lagt grunnlaget for menneskers liv, tradisjoner og kultur lenge før vår tidsregning. Langs Simeto-elva krysser du både gamle romerske og arabiske broer på fredelige småveier 5-600 m.o.h. Før Bronte sykler du inn i Pistasjnøtt-land. Et enestående område i Europa for kultiveringen av dette spesielle treet, som genererer typer av sauser, kaker, kremer, is, smør, pasta, etc. Dette er det «grønne gullet», og Sicilia er alene i Italia om dette produktet. Et besøk og smak på en pistasjgård kan anbefales. Overnatting på gård (agriturismo) med basseng og gode middagsmuligheter i vakre omgivelser.

   

 • Dag 3: Bronte – Randazzo, 38km

  Idag sykles det nær Nebrodifjellene langs foten av Etna, østover mot havet. Ta gjerne en sving innom landsbyen Maniace få km fra hotellet før du fortsetter på landeveier blant beitende sauer og rural stemning, i svak stigning retning Randazzo. Før vesle Murazzorotto svinges det ned på småveier til et sjeldent vakkert sted for lunsj, få km. syd for Randazzo; Gården Etna Quota Mille. Bare vakkert! Muligheter for et bad i bassenget. Deretter få km. til middelalderbyen Randazzo, ved den nordlige foten av Etna. En spektakulær beliggenhet, tettpakket av historie og vakker arkitektur, som inviterer til byvandring og smakfull avslutning på dagen.

   

 • Dag 4: Randazzo – Giardino Naxos, 37km

  Randazzo på 800 m.o.h. er vinhovedstaden for Etna DOC viner. Dermed passeres flere vingårder på din ferd mot havet. En av mange, Cantina Cottanera åpner vanligvis for besøk og smak. Her er det druen Nerello Mascalese som utmerker seg. Passer det dårlig, ligger både mindre og større gårder pent strødd ut rundt neste sving.

  Dette sykkelstrekket er en rein fornøyelse, pakket inn i de vakreste omgivelser og langs de mest sykkelvennlige traseer tohjulingen kan ta deg til havet på. Men før nedstigning innom vesle Castiglione di Sicilia, på åsryggen over Alcantara -elva. Byen troner i ordets rette forstand på listen over «Borghi Piu Belli d’Italia». Historien, borgen med enoteket, basilikaen, smågatene, utsikten og lunsjstedene borger for en skikkelig stopp. 

  Videre sørøstover ruller du langs Alcantara-elva i dalen med samme navn. Nasjonalparken Gola d’Alcantara er et yndet sted for utflukter av forskjellige slag. Like før du når havet dukker byen Calatabiano opp, en gammel arabisk festningsby, hvorfra inntrengerne inntok Taormina for 1100 år siden.

   Noen få km seinere inntas Giardini Naxos med sine forlokkende strender. Dette er ukas turistmagnet, men dog, utenom juli og august et svært godt sted å være; svært overkommelig i størrelse, utsøkt sjømat (spagetti alla vongole!), herlige bademuligheter hele året og en hyggelig kveldsatmosfære.

  NB: Her kan man eventuelt forlenge turen med et ekstra døgn. Dagen kan brukes til sol og bad, båttur ut til en av de små idylliske øyene i bukta, gå-sykle -taxi- buss opp til velkjente Taormina med sitt greske teater m.m. eller sykle i baklandet vestover fra kysten. Byen har en rekke gode restauranter.

 • Dag 5: Giardini Naxos – Acireale, 35km

  Dette er dagen for sykkel langs det Joniske hav, havet som brakte de første grekere nettopp til byen du forlater; Naxos, i år 734 f.Kr. Den første greske bystaten på Sicilia, 500 år før romerne erobret øya.

  Strender, bad og vannhull uten begrensning. Dette er dagen du kan senke skuldrene under styret og innta det genuine sicilianske kysten i fullt mon. Etter et par km på SS 114 for å krysse elva Alcantara, tar du inn på strandleden.

  Strendene, barene, restaurantene, småhavnene og kystlandsbyene ligger på rekke og rad, for pur glede; San Marco, Fondachello, Mascali, Riposto, Giarra, Santa Tecla og endelig Santa Maria La Scala, hvor vi styrer opp mot vakre Acireale over havet. En hyggelig småby med sjarmerende plasser, arkitektur i barokkstil, den imponerende basilikaen og et yrende lite samfunn, der den troner mellom sitronlundene og havet. 

 • Dag 6: Acireale – Catania, 25km

  Vi forlater Acireale langs via delle Terme og sykler gjennom små forsteder ned til lille idylliske Capo Mulini, en liten tradisjonell fiskerlandsby, kun fem km fra Acireale. Denne vesle byen oser av gammel atmosfære med sine fargerike små fiskebåter og sin maleriske havn i den nordlige delen av Catania-bukta. Tettstedet byr på god sjømat for de som måtte ta formiddagen i Acireale og velger en av de tradisjonsrike restaurantene ved sjøkanten i Capo Mulini for siste lunsj langs det Joniske hav. Uansett, et lite besøk her er å anbefale. Det er ikke langt mellom de lokale herlighetene; få km syd for Mulini venter Aci Trezza, en liten sjøfartsby med 5000 innbyggere og århundrelang sjøfartshistorie og et yndet sted for italienske sommerturister. Byen har også vært åsted for innspilling av berømte filmer.

   Sett fra deg sykkelen, nyt denne sjarmerende fiskelandsbyen, de vakre klippene, den vesle båthavna, stranda og annet snadder. Dette er en av våre små yndige favoritter. 

  Et par km nærmere Catania ligger Aci Castello, storebroren til Aci Trezza med sin vakre borg fra normannertida, sine små handelsgater og de store svarte lavasteinene ved vannkanten, hvor soltilbederne ruller ut sine badehåndklær.

  De siste km tar du langs havet inn til hotellet sentralt i Catania.

  Catania er for de fleste en ukjent perle, så mangefasettert og interessant og inderlig ekte italiensk. Du kan bare glede deg til denne byen, antagelig den vakreste barokkbyen i Italia. 

 • Dag 7: Hjemreise

  Avreise til Catania flyplass eller forlengelse av turen.

   

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien