Skip to main content

Informasjon til fullvaksinerte

Mange er kanskje ikke klar over det, men dersom du er fullvaksinert kan du reise til bl.a. Italia og Spania uten å måtte sitte i karantene ved ut/innreise.

 

Du trenger kun å fremlegge vaksinepass, i papir- og/eller digitalversjon, men utenom det – er du “fri som fuglen” og kan hive deg på hjul i lag med oss.

Borgere og innbyggere i EU-land og Schengen-området kan reise inn i Italia og Spania uten forpliktelse til karantene, forutsatt at:
1. De fyller ut passasjersøknadsskjemaet før de ankommer f.eks. Italia.
2. De presenterer EUs digitale COVID-sertifikat ved ankomst. Ikke-EU-borgere kan presentere et grønt COVID-19-sertifikat, i papir eller digitalt, utstedt av helsemyndighetene i hjemlandet, som bekrefter at de ikke er smittet, har blitt friske eller er vaksinert med dose(r) godkjent av; European Medicines Agency (EMA).

Et EU digitalt COVID-sertifikat er et bevis på at en person:

• har blitt vaksinert mot COVID-19 minst 14 dager på forhånd.
• har fått et negativt testresultat.
• har blitt friskmeldt etter COVID-19.

Den digitale versjonen kan lagres på en mobil enhet. Borgere kan også be om en trykt versjon. Begge versjonene vil ha en QR-kode som inneholder viktig informasjon og en digital signatur som sikrer at de er ekte. EUs digitale COVID-sertifikat er gyldig i alle EU-land og Schengen-området.

NB: Husk at dette er en generell forklaring. Vi oppfordrer deg til å sjekke ut mer informasjon på nettsidene til bl.a. Helsenorge.no

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien