Skip to main content

En aktiv ferie er fortsatt mulig i år.

Italia er kjent for sine unike landsbyer, med landskap bestående av vingårder og olivenlunder som gir fantastiske sykkelmuligheter. Denne høsten kan du fortsatt dra på aktiv ferie med Oliven Reiser til Roma-Amalfikysten, Puglia, Piemonte og Sicilia. Også Spanias Costa de la Luz står på listen over våre siste turer for 2021. Men hva er en aktiv ferie, egentlig?

 

Mange av oss har reflektert over hvor spesielt det er å være på reise og oppleve nye steder og kulturer. Alt dette har blitt satt på vent, lenge, og nå begynner vi heldigvis å gå forsiktig tilbake til normaliteten. 

Nylig hadde vi en fullbooket dagstur på sykkel i Telemark i forbindelse med matfestivalen Mersmak i Skien. Flere av deltakerne hadde vært på sykkeltur med oss til forskjellige destinasjoner. Det er naturligvis en stor forskjell mellom en to ukers transatlantisk tur til Argentina, Vietnam eller Chile, og en dagstur utenfor Skien, men sykkelgleden, forventningene og nysgjerrigheten var likevel de samme da reiselederen Helge Pedersen fortalte om regionens høydepunkter – alt fra historie, geografi og politikk.

Etter et godt og trivelig måltid med lokale spesialiteter på Århus Gård dro deltakerne hjem med den sedvanlige 'på gjensyn' – vi sees igjen, på sykkeltur, et annet sted, snarest. Mens vi syklet hjem, spurte vi Helge om sine tanker om folks interesse for aktive ferier. Hvorfor er denne form for ferie så populær blant nordmenn, tror du?

— Det er ikke uten grunn våre reisende alltid kommer smilende hjem, at de danner Facebook-grupper hvor de deler bilder og erfaringer, at de spesielt om høsten har 'tema-kvelder' om turen de har vært med på, at de reiser igjen med oss, enten på sykkel- eller fottur. De synes lykkelige, sier Helge. — Enten det er snakk om en rolig tur i flatt terreng på landlige veier, eller noen middels krevende etapper på kuperte destinasjoner, er en aktiv ferie bra for sjelen og bidrar til vår fysiske, mentale og følelsesmessige kondisjon.

Han legger til at å tilbringe tid utendørs reduserer stress.  — Stress forsvinner når vi sykler i flott landskap, når vi lar oss imponere av majestetisk natur.

— Og i tillegg kommer den fysiske utfoldelsen, sier Helge, og nevner en forskningsartikkel han leste en gang, om at trening føles lettere når man ser på fargen grønn, for eksempel på trær, gress og vegetasjon.  

— Ja, og selvfølgelig gir gjennomførte etapper en følelse av mestring, av personlig prestasjon. Dere vet hvor godt det føles når gruppen er tilbake på hotellet etter en hel dags sykling, og en deilig dusj, middag og god vin venter. 

Da har vi fått en god definisjon av begrepet aktiv ferie fra en reiselivsentreprenør med 20 års erfaring i bransjen. 

Plutselig har vi kommet til Skien sentrum og vi må sykle i forskjellige retninger. Da sier Helge — Og ikke glem at vi knytter nye vennskap i en aktiv ferie. Å sykle sammen med andre mennesker i flere dager gjør noe med oss; det oppstår en spesiell dynamikk når vi sitter ved langbordet til de fleste måltider, når vi hjelper hverandre som gruppe, deler, prater, skåler og ler. Notér det – vennskap


Skrevet av: Hector Pizarro 
Reiseleder i Oliven Reiser


Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien