Skip to main content

En vennegjeng på sykkeltur - Tilbakemelding.

En vennegjeng på sykkeltur ut i verden med Oliven Reiser!      
Skrevet av: Tore Løberg (kunde).      Syklet: Piemonte, Italia


Som heldig medlem av en vennegjeng fra Skien har jeg hatt gleden av å reise ut i verden med Oliven Reiser. For egen del har omkretsen dreid seg om Europa, men reiseoperatøren har også den videre verden som nedslagsfelt. Om andre vennegjenger skulle ha lyst til å se verden utenfor Norge sammen, har ønsker om en aktiv ferie på et bærekraftig sykkelsete, tett på vakre og interessante omgivelser og har diskutert muligheten for dette, kan jeg lette den videre diskusjonen og planleggingen ved å anbefale vårt valg, Oliven Reiser.

 

Grunnene for dette er mange. La oss ta sykkelen først, som dette reiseselskapet har som sitt spesiale.
Denne over hundre år gamle oppfinnelsen, med rette i ferd med å bli gjenoppdaget og erobre verden, for hvilke kombinerte effekter av bare fordeler er det ikke den kan tilby! Her sitter man altså og tråkker på setet hvil i en syklisk bevegelse som likevel driver oss målrettet framover, i sol og stille, vind og regn (men alltid mest sol), trillende mot nye steder og begivenheter, gjennom landskap som stadig skifter.

"På et sykkelsete er man tettere på lukter, lyder og syn enn fra andre framkomstmidler, og aktiviteten mellom målene sørger alltid for at fysikk og humør vedlikeholdes".
 

 

Blikket er fritt, om ikke ryggen er like rak, og det blir stål i ben og armer. Appetitten for mat og drikke holdes evig fornybar, og tørsten etter kulturelle opplevelser likeså.

 

Når en reiseoperatør som Oliven spesialiserer seg på et framkomstmiddel som åpenbarer verden for oss på en slik måte – og bevarer den gjennom vårt eget (nesten) utslippsfrie mekanisk arbeid – gir valget seg selv, for turoperatøren er til det ytterste profesjonell og solid i alle ledd. Oliven har førstehånds kjennskap til de steder som tilbys og vet å benytte seg av lokale guider som alltid er kunnskapsrike og oppdaterte om den kultur vi inviteres inn i.

Det kan være å ta oss med på sykkelhjul gjennom idylliske landskap i Piemonte, Italia, smakende på himmelske resultat av druer i de solfylte skråningene, gjerne i skyggen av en landsbykatedral eller en vinfarm ute i terrenget.

 

Eller det er sykkelhjulene under oss som i fjor dreide seg om å ta oss med til engelske landsbyer mellom Oxford og Bath, det vel bevarte Cotswold-distriktet. Her var det som å rulle gjennom scener i engelske filmer med pastoral idyll og ro i bakgrunnen, med roser opp langs hus og murvegger, men hvor vi aner et passende engelsk mord i skyggene innenfor a la Agatha Christie. Dette og mer til får vi venner anledning til å utdype ved første og beste landsbypub, som det er mange av, over styrkende glass av ulike øl fra stedets eget bryggeri.

 

"Poenget er dette, venner: turoperatør og guider er alltid fleksible innenfor den kulturelle rammen som hver dag innbyr til".
 

Om syklistene trenger stopp utenfor programmet, sluses dette sømløst inn. Det gir større appetitt for neste dags sykling, og tilbake til utgangs – eller fram til ankomstpunkt kommer en alltids, enten det er hotellet man startet fra, eller det nye som venter.

Storbyer, av en mer dramatisk og fortettet historie, styres vi også sikkert igjennom, det være seg Berlin eller Hamburg i Tyskland, Warszawa i Polen. En ting er at guidene i front så trygt sykkelslanger oss på kryss og tvers gjennom disse storbyene. En annen fordel er hvor effektiv sykkelen
viser seg å være i å ta oss på raskest mulig vis fra severdighet til severdighet, og på det mest opplevelsesrike vis, så tett på bygninger, folk, scener og begivenheter som det er mulig å komme.

"Overraskelser dukker alltid opp og beriker det planlagte opplegget".
 

Det utfordrer og sammensveiser en vennegjeng ute på eventyr, vel vitende om at de aldri er helt «lost in translation» eller tapt bak en vogn eller sin sykkel, for guidene improviserer ut fra solid erfaring, og turoperatøren sikrer alltid i bakkant. Til dags dato har vi ikke opplevd ulykker og brysomme hendelser av noen betydelig art, enda vi er gamle gutter femti pluss og oppover. Kanskje det også er derfor. Glemmes skal heller ikke den oppofrelsen som turoperatøren gjør når det gjelder å demonstrere hvor farlig det for eksempel kan være å sette fart i en utforbakke eller bremse på vått underlag. Vi satt lenge ved hans forstuede fot i tiden etterpå, på diverse tavernaer og hvilesteder i vakre Piemonte, og lærte mye om det å ta risiko. Innimellom er det godt lederskap i å sykle foran som et dårlig eksempel.

"Til neste sommer reiser vi forhåpentligvis til Spania og hiver vi oss på sykkelen i Madrid".
 

Kjære, ukjente venner som leser dette – hvor, med Oliven Reiser, tar dere veien og sykkelen fatt?


Tilbakemelding og tekst av: Tore Løberg
(Fornøyd) Kunde.

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien