Skip to main content

Hva er det som skjer?

Hva er det egentlig som skjer med Oliven? Er de aktive eller er de konk? Klarer de seg i covid-tida? Er det lov å reise? Har de turer i Norge og hvem i all verden er Jun? Fortsatt forvirret? Her kommer en liten oppklaring:

 

 

Det har skjedd mye det siste året, veldig mye. I mars i fjor la vi en strategi for hvordan vi skulle styre resten av året og hva vi skulle markedsføre fremover, men så kom nyheten vi alle er så godt kjent med og en smule lei av. Det ble full stopp. På alt. Hele 2020 gikk i bøtta og vi på kontoret ble permittert i ymse prosenter, med unntak av daglig leder og regnskap.

Kan det bli verre? Ja visst kan det det.

Etter sommeren, når alt virket litt mere lovende, ble vi informert om underslag og politianmeldelse. Da ble det allerede trøblete året, enda mer komplisert. Vi var blitt færre ansatte, covid’en sto fortsatt og banket på døra – og så fikk vi dette i tillegg!! 

Sommer ble til høst og det gamle kontoret føltes litt for stort. Vi hadde bedre plass en det vi var vant med. Men nettsiden vår begynte endelig å ta form takket være Camilla og undertegnede (*fanfare).  Så syklet vi inn i en ny runde med strenge anbefalinger/ tiltak fra Bent Høie og reiselivsbransjen begynte virkelig å se stusselig ut. Men vi var heldigvis ikke helt på “felgen”...ennå...

Helge skulle jo egentlig være godt inne i pensjonisttida si. Kanskje aller helst i en dyp stressless, -med et glass italiensk rødvin. Nå måtte han tilbake i sjefsstolen.

Nytt år, nye muligheter.

Meldinger om nye vaksiner kom som smøring til et rustent sykkelkjede. Vi var sultne på arbeid, turer og action. Dette gjenspeiler seg i turene vi har her hjemme og at vi ønsket å tilby olivenopplevelsen i en norsk versjon. Vi var nødt til å prøve. Heldigvis har vi folk i Oliven som elsker å sykle/løpe omkring i fjell- og skog – og som vet hva som er gøy å oppleve. Tonje, på kontoret, driver med ultraløp på fritida og har vært ute ei sumarnatt (eller to) før. Marit, også på kontoret, har vært i kontakt med et flust av hotellkjeder i Trøndelag, Møre og Romsdal - og verker etter å sende kunder på tur igjen. Vår eminente sykkel-guide, Egil, er godt kjent ute i fjellheimen og spesielt Valdresområdet. Mange av våre trofaste sykkelvenner har kommet med tips, forslag og fine ideer – det setter vi utrolig stor pris på.

Som et resultat var det gøy å kunne tilby Storestølen med Rallarvegen, Telemark, Valdres, Vesterålen og Atlanterhavsveien som våre turer i Norge – helt til den triste beskjeden om oppbud kom.

«Det er i motbakker det går oppover», sa Rune Gokstad, og på sykkeltur hender det at vi må opp en og annen slitsom bakke, en real kneik du virkelig kjenner i beina. 

 

I en vanlig oppbudsprosess blir firmaer lagt ut til anbud. Det likte pappa (Helge) svært dårlig. Oliven Reiser er hans tredje barn, nærmest. «Jeg kan jo ikke bare gi meg nå», sa han. Som gammel Odd’er, hadde han kanskje tenkt å kjøre overstegs-finte på hele denne prosessen og starte opp på nytt. Det var her Jun kom inn i bildet. Jun har blitt medeier i Oliven Reiser og sammen skal vi nå sykle inn i en ny og spennende fremtid. 

Fra før av eier og driver Jun to reiseselskap, i Skien. Hun selger flotte turer til bl.a. Maldivene med Blixen Tours og gruppeturer for Håndballens Venner med Let’s Travel. Litt forskjellige type konsepter, begge veldig spennende- og la meg bare si det: Jun er helt rå!

Jun og Helge er to ulike typer, men begge brenner for flotte reiser, gode opplevelser, herlig mat, historie og spennende kulturer. Dessuten er konseptene til Jun såpass annerledes at de ikke tråkker på tærne til oss i Oliven- og vice versa.

 

Med fartstid som butikksjef fra klesbransjen, oppgraderes Camilla til daglig leder. Hun er den yngste på kontoret, men har likevel syv års erfaring som reisekonsulent. Med et snev av tvangstanker er hun et ordensmenneske av rang og kunne like gjerne hatt jobb som profesjonell ryddehjelp. Vi liker henne best som leder. 

Vi flyttet altså inn hos Blixen og Let’s Travel og er i dag tre reiseselskap under samme tak. Et reisevarehus, om du vil. Tre forskjellige konsepter/ måter å reise på. Vi heter heldigvis ikke Let’s Oliven Blixen Tours, men er fortsatt Oliven Reiser med de samme gamle fargene, nettside, samarbeidspartnere og destinasjoner – det er vi veldig stolte av. Nå venter vi «bare» på Bent Høie, UDs reiseråd, covid-pass og anbefalingene til FHI. Så håper vi snart å kunne sende dere laaaangt avgårde for gode sykkelopplevelser - enten ved Middelhavet, i Asia eller Sør-Amerika.

Det har kommet litt forskjellig informasjon om oss i det siste og derfor tenkte jeg det var lurt med en oppklaring! Nå håper vi på mer stabilitet, flere henvendelser og bookinger. 

Og dere kan være helt sikre på at vi fortsatt vil friste med sykkelturer, gode møter mellom mennesker, pikniker i det fri, sol, varme og latter.


Skrevet av: Thomas Gilberto Pedersen
Markedsansvarlig i Oliven Reiser


Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien