Skip to main content

Kreta på egen hånd

Kreta sjarmerer oss i senk med sin sjelden frodige natur og deilige klima. I møtet med kreterne og deres genuine gjestfrihet, vil du føle deg som den viktigste personen på øya. Vi beveger oss mellom syd- og nordkysten, fra landsby til landsby i faunarik fjellheim, gjennom et kystnært øylandskap osende av tradisjoner og stolthet. Daglige transfer sørger for å holde sykkelløypa moderat, gir dere de beste strekka og muligheten til å ta dukkerten morgen og kveld.

Fulltekstsøk

Priser

2024

Prisen for turen kr 14 200,- per person fra 2 personer

Prisen inkluderer:

 • Velkomstmøte
 • 7 overnattinger på gode mellomklassehotell med frokost
 • Bagasjetransport
 • Leie av sykkel med utstyr
 • Info om severdigheter/mulige besøk på engelsk
 • Transfer til sykkelstart, samt transfer tilbake til hotell
 • 24 timers telefonassistanse

Ikke inkludert

 • Transfer fra/til flyplass
 • Fly

Kr 2 800,- i enkeltromstillegg
Kr 2 800,- leie av elsykkel.

Denne turen kan sykles fra 15.03.2024 til 30.11.2024

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Transport og fly

Både Norwegian og SAS har direkteflygninger til Chania.

Fra Chania er det ca 1 time til Rethymnon hvor dere bor første natten.

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo – Chania – Rethymno

  Transfer på egen hånd til Rethymno, hvor vi bor ved stranda i tre netter.

 • Dag 2: Transfer til Anogia. Sykle Anogia – Agridia – Perama/ Panormos, 47km

  Fra høydene over Anogia ruller vi nedover i frodig natur gjennom olivenlunder og små landsbyer til Agridia. Lunsjstopp. Videre følger vi gamleveien, som var eneste forbindelse mellom Heraklion og vest-Kreta i fordums tider. Sykkelstopp i Perama og transfer til hotellet i Réthymno. Eventuelt sykle ned til Panormos for bad og transfer derfra.

 • Dag 3: Rethymno – Margarites, 39km

  Transfer til Charkia og derfra lett sykling til klosteret i Arkadi. Det har en særstilling på Kreta grunnet sin viktige rolle under opprøret mot den tyrkiske hær i 1866. Videre i lett kupert terreng til lille Margarites; Kretas keramikklandsby nr. 1. Lunsj her. Dagens sykkeltur avsluttes med et par motbakker retning Rethymno. Kort transfer tilbake til hotellet

 • Dag 4: Apostoli – Spili – Plakias, 39km

  Transfer til landsbyen Apostoli, hvor setter vi oss på syklene og starter ferden i vakre Amari-dalen; frodig og fruktbar med mange blomstringer i løpet av året. Mot Spili, en liten, koselig by. Her kan vi leske oss med kildevann som strømmer ut fra 19 løvehoder som ble formet av venetianerne for 500 år siden. Gjennom et imponerende juv som kan ta pusten fra enhver, åpenbares utsikten til det østlige Middelhavet. Plakias og Souda beach venter med krystallklart vann og flotte strender.

 • Dag 5: Armeni – Frangokastello, 50km

  Herlig dag! Først transfer til Armeni, som var et sentralt sted i den minoiske kulturen for 3500 år siden. Med utsyn til Idafjellet, øyas høyeste, bærer det nedover og oppover i variert landskap. Bar og bademulighet i Polirizos. Med havbris i håret avslutter vi sykkeldagen på idyllisk trasé langs sjøen, delvis på grusvei. Det store festningsverket i Frangokastello fra 1371 vitner om øyas 400-årige historie under Venezia. Transfer til hotellet ved Souda beach.

 • Dag 6: Plakias–Georgioupolis–Rethymno, 56km

  Transfer 40 min. På sykkel fra Myriokefala. Liten stopp i Argiroupoli, som kan friste med avokado og småkaker. Så går det nedover langs skrenter med fossefall. Vi tar en avstikker til Kretas eneste, naturlige ferskvannsinnsjø, Lake Kournas, og fortsetter mot nordkysten. Gjennom små landsbyer i kupert terreng før vi ender i Atsipopoulo. Transfer til hotellet i Rethymno med kort vei til stranden.

 • Dag 7: Rethymno

  Dagen til fri disposisjon. Badestrender og gode shoppingmuligheter er tett på! Réthymno er øyas tredje største by. Strandpromenaden leder oss til den gamle bydelen. Her finner du stort utvalg av restauranter og butikker. På motsatt side av sentrum ligger Fortezza, en stor borg fra venetiansk tid. 

 • Dag 8: Chania – Oslo

  Frokost på hotellet. Transfer på egen hånd til flyplassen.

   

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien