Skip to main content

Langs Elbe til Praha

Opplev tysk gjestfrihet og «Gemütlichkeit»! Vi ønsker dere velkommen til å sykle deler av «Elberadweg» med oss, Tysklands mest populære sykkelrute. Reisen langs Elbe er vakker og historisk; dere sykler gjennom gamle Sachsen med sine unike vinslott, vinterasser og perler av byer som Meissen og Dresden. På begge sider av die Elbe ruller du uforstyrret gjennom frodig landskap og lune små landsbyer. Labe, Moldau eller Vltava heter Elbe når dere sykler inn i gamle ærverdige Böhmen i Tsjekkia. Dette er annerledes. Med en flott avslutning i Praha som uten tvil er en av Europas vakreste og mest spennende byer.

Fulltekstsøk

Transport og fly


 

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:
Fly t/Oslo-Berlin  r/Praha-Oslo
All transfer som nevnt i program
7 netter på gode hoteller med frokost
6 piknik/lunsjer med vin/øl/vann/kaffe
5 middager (drikke er ikke inkludert)
Flere vingårdsbesøk/vinsmakinger
4 omvisninger m/lokale guider
Bagasjetransport
Sykkel med utstyr (uten hjelm)
Bok m/rutebeskrivelse og kart (engelsk)

Enkeltromstillegg kr 2 700,-
Pris for leie av El-sykkel kr 1 500,-

Dagsprogram

 • På denne turen er vi så heldige og får oppleve «Tage des offenen Weingutes». Denne helgen er alle i Meissen ute på vinsmaking. Alle omliggende vingårder er åpne og tilbyr gjester smaksprøver på egen vin og lokal mat. Ikke mange turister får med seg denne unike vinhelgen. Saksiske viner er sjeldne og har god kvalitet, de fås i svært begrenset mengde, og nesten alle vinene konsumeres lokalt.

 • Dag 1: Berlin - Meissen

  Ankomst Berlin BER og bussen tar oss ca 2 timer sørover (drikke og saltkringle serveres i bussen) til porselen- og vinbyen Meissen. En velkomstdrink og guidet ettermiddagsvandring gjør oss bedre kjent i det historiske sentrum med brosteinsbelagte gater og smug, pent restaurerte bygårder og hyggelige vinstuer. Byens gotiske domkirke er synlig på lang avstand. Meissen er dessuten verdenskjent for sitt Meissenerporselen. Vi bor de første tre nettene på Hotel Goldener Löwe, et ærverdig 4* hotell midt i sentrum av Meissen. Middag på hyggelig og vakker vingård med flott utsikt som åpner for gjester kun under vinfestivaler.

 • Dag 2: Meissen rundtur/ Seußlitz - Proschwitz - Meissen, ca 30 km

  Den første sykkeldagen går behagelig nordover på begge sider av Elbe forbi små landsbyer og fjellsider dekket med vinranker. Vi er midt i Sachsens tradisjonsrike vinområde og stopper for lunsj med vinsmaking. En stolt vinkultur byr i dag på det absolutt beste av tysk hvitvin. På vei tilbake sykler vi innom Schloss Proschwitz, får høre om slottsherrens, Prinz von der Lippe, interessante historie og nyter et glass sprudlende vin. Vi tilbringer kvelden i Spaargebirge litt utenfor Meissen, vandrer innom flere vingårder, nyter stemningen, vin og mat. Middag ikke inkludert, det er enklere å selv kjøpe vin og småretter etter egen smak.

 • Dag 3: Meissen rundtur /Oberau – Moritzburg – Radebeul - Meissen, 53 km

  Vi starter sykkelturen i retning Moritzburg. Et lite vingårdsstopp i Oberau. Her får dere oppleve en tradisjonel «Besenschänke». Videre litt opp og ned før vi når Moritzburg og beundrer jaktslottet fra 1500-tallet, bedre kjent som kongeslottet i filmen «Tre nøtter til Askepott».  Vi tar først et lite stopp på museet i huset der Käte Kolwitz (kunstner) bodde til april 1945. Lunsjen nyter vi i Biergarten i Fasanenschlösschen. Tilbake på sykkel til den vakre vinbyen Radebeul, her bruker vi en time eller to til å slentre rundt fra vingård til vingård som alle tilbyr sin egen vin og lokale småretter. En times sykling og vi er tilbake på hotellet, litt fritid før vi tilbringer kvelden på vingården «Rothes Gut», transport tur/retur (ca 10 min). Her spilles levende musikk, og et stort utvalg av vin og lokal mat sørger for god stemning.

  Mat/vin er ikke inkludert, da det er enklere å selv kjøpe vin og småretter etter egen smak.

 • Dag 4: Meissen - Dresden, 35 km

  I dag sykler vi på «Elberadweg» sørover til Dresden. Vi stopper for lunsj på kjent Brauhaus (fra slutten av 1800-tallet) som brygger sitt eget øl. Det er en fryd å innta denne vakre byen på to hjul. Hvilken historie Dresden bærer på! Vi treffer Carola, vår lokale guide, som tar oss med til fots og på sykkel til de viktigste severdighetene på begge sider av elven. Ikke minst den berømte Frauenkirche, Zwinger, Semperoper og parkanlegget Grosser Garten. Byens dramatiske historie, kunstnernes by i «Firenze ved Elbe» trer klarere frem. En uvanlig effektiv og opplevelsesrik måte å se byen og bli kjent med historien! Vi avslutter med middag på restaurant «Lila Sauce» i Dresden Neustadt.

 • Dag 5: Dresden-Schmilka, 50 km

  Først sykler vi 20 km til Pirna, en liten idyllisk by med en kontrastfylt historie. En kaffestopp her for å få et innblikk i historien. Så sykler vi inn i nasjonalparken Sächsische Schweiz, fremdeles en ukjent perle for oss nordmenn. Syklene parkeres, og vi går opp til Bastei (ca 30 min) og har en herlig utsikt over de særegne og høye sandsteinsklippene. Besøket toppes med pikniklunsj og lokal vin. Tilbake gjennom «die Schwedenlöcher» - en fin rundtur. Videre sykler vi forbi Königstein og Bad Schandau (kjent kursted og har tiltrukket seg helseturister helt fra 1730-tallet) for så å ende på biohotellet Helvetia 4* i vesle Schmilka, på grensen til Tsjekkia. Idyllisk sted rett ved elven. Vi nyter et fabelaktig måltid på hotellet.

 • Dag 6: Schmilka-Litomerice, 65 km

  Vi krysser elven med ferje og sykler inn i Tsjekkia og gamle ærverdige Böhmen. En lokal guide sykler med oss og forteller bl.a. om Decins svært tankevekkende historie og sudettyskernes fordrivelse etter krigen. Lunsj på restaurant i Decin og vi smaker på god tsjekkisk mat og det fremragende tsjekkiske ølet. Videre langs Labe som elven heter nå og til Litomerice, en av de vakreste byene i Tsjekkia. De fargerike gotiske, renessanse- og barokkbygningene er fortryllende. Middag på restaurant.

 • Dag 7: Litomerice-Melnik-Praha, 45 km

  Gjennom frodige «Bøhmens hage» med stopp for lunsj underveis. Derfra til Melnik, en vandretur rundt i byen og opp til slottet til adelsfamilien Lobkowicz. Herfra en times busstur til hotellet i Praha.  Felles middag på restaurant i den stemningsfulle gamlebyen. En norsk guide som bor i Praha, tar oss med på en liten gåtur i Praha før middag.

 • Dag 8: Praha-Oslo

  Kort transfer til flyplassen for avreise til Oslo.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien