Skip to main content

Langs Elbe til Praha

Opplev tysk gjestfrihet og «Gemütlichkeit»! Vi ønsker dere velkommen til å sykle deler av «Elberadweg» med oss, Tysklands mest populære sykkelrute. Reisen langs Elbe er vakker og historisk; dere sykler gjennom gamle Sachsen med sine unike vinslott, vinterasser og perler av byer som Meissen og Dresden. På begge sider av die Elbe ruller du uforstyrret gjennom frodig landskap og lune små landsbyer. Labe, Moldau eller Vltava heter Elbe når dere sykler inn i gamle ærverdige Böhmen i Tsjekkia. Dette er annerledes. Med en flott avslutning i Praha som uten tvil er en av Europas vakreste og mest spennende byer.

Fulltekstsøk

Transport og fly

Vi flyr til Berlin BER og retur fra Praha.
Flytider kommer.

Priser

Pris for turen kommer.

Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
Ta kontakt for tilbud om dere ønsker å endre dato for flyreisen (f.eks. forlenge reisen).

Prisen inkluderer:
All transfer som nevnt i program
7 netter på gode hoteller med frokost
6 piknik/lunsjer med vin/øl/vann/kaffe
6 middager med drikke
3 vingårdsbesøk/vinsmakinger
4 omvisninger m/lokale guider
Bagasjetransport
Sykkel med utstyr (uten hjelm)
Bok m/rutebeskrivelse og kart (engelsk)
Turistskatt
Sykkelguider

Enkeltromstillegg kr 3000,-
Pris for leie av El-sykkel kr 1 500,-

Dagsprogram

 • Dag 1: Berlin - Meissen

  Ankomst Berlin BER og bussen tar oss ca 2 timer sørover til porselen- og vinbyen Meissen. En guidet ettermiddagsvandring gjør oss bedre kjent i det historiske sentrum med brosteinsbelagte gater og smug, pent restaurerte bygårder og hyggelige vinstuer. Byens gotiske domkirke er synlig på lang avstand. Meissen er dessuten verdenskjent for sitt Meissenerporselen. Middag på hyggelig Gasthaus.

 • Dag 2: Meissen rundtur, ca 30 km

  Den første sykkeldagen går behagelig nordover på begge sider av Elbe forbi små landsbyer og fjellsider dekket med vinranker. Vi er midt i Sachsens tradisjonsrike vinområde og stopper for lunsj med vinsmaking. En stolt vinkultur byr i dag på det absolutt beste av tysk hvitvin. På vei tilbake sykler vi innom Schloss Proschwitz, får høre om slottsherrens, Prinz von der Lippe, interessante historie og nyter et glass vin. Denne helgen er i Meissen «Tage des offenen Weingutes» som betyr at alle omliggende vingårder er åpne og tilbyr gjester smaksprøver på deres vin. Vi tilbringer kvelden på en vingård, nyter levende musikk, middag og vin. Transport tilbake til hotellet.

 • Dag 3: Meissen-Dresden, 35 km

  I dag sykler vi til Dresden. Halvveis, i Radebeul, hopper vi på et historisk damplokomotiv. I Moritzburg beundrer vi jaktslottet fra 1500-tallet, bedre kjent som kongeslottet i filmen «Tre nøtter til Askepott». Vi tar et stopp på museet i huset der Käte Kolwitz (kunstner) bodde til april 1945. Vi nyter lunsj i Biergarten. På sykkel tilbake til «Elberadweg» og et stopp i hyggelige Altkötzschenbroda. Herfra til Dresden og det er en fryd å innta denne vakre byen på to hjul. Hvilken historie Dresden bærer på! Vi sjekker inn på hotellet og vandrer samlet til restaurant i Dresden Neustadt for middag.

 • Dag 4: Dresden, 25 km

  Vår lokale guide tar oss med til fots og på sykkel til de viktigste severdighetene på begge sider av elven. Ikke minst den berømte Frauenkirche, Zwinger, Semperoper og parkanlegget Grosser Garten. Byens dramatiske historie, kunstnernes by i «Firenze ved Elbe» trer klarere frem. En uvanlig effektiv og opplevelsesrik måte å se byen og bli kjent med historien! Hyggelig lunsj i Biergarten. Ettermiddag og kveld på egen hånd.

 • Dag 5: Dresden-Schmilka, 50 km

  Først sykler vi 20 km til Pirna, en liten idyllisk by med en kontrastfylt historie. En kaffestopp her for å få et innblikk i historien. Så sykler vi inn i nasjonalparken Sächsische Schweiz, fremdeles en ukjent perle for oss nordmenn. Syklene parkeres, og vi går opp til Bastei (ca 30 min) og har en herlig utsikt over de særegne og høye sandsteinsklippene. Besøket toppes med pikniklunsj og lokal vin. Tilbake gjennom «die Schwedenlöcher» - en fin rundtur. Videre sykler vi forbi Königstein og Bad Schandau (kjent kursted og har tiltrukket seg helseturister helt fra 1730-tallet) for så å ende på biohotellet Helvetia i vesle Schmilka, på grensen til Tsjekkia. Idyllisk sted rett ved elven.

 • Dag 6: Schmilka-Litomerice, 65 km

  Vi krysser elven med båt og sykler inn i Tsjekkia og gamle ærverdige Böhmen. En lokal guide sykler med oss og forteller bl.a. om Decins svært tankevekkende historie og sudettyskernes fordrivelse etter krigen. Pikniklunsj underveis og vi smaker på det fremragende tsjekkiske ølet. Videre langs Labe som elven heter nå og til Litomerice, en av de vakreste byene i Tsjekkia. De fargerike gotiske, renessanse- og barokkbygningene er fortryllende. Middag på restaurant.

 • Dag 7: Litomerice-Melnik-Praha, 45 km

  Gjennom frodige «Bøhmens hage» med stopp for lunsj og vinsmaking underveis. Derfra til Melnik, en vandretur rundt i byen og opp til slottet til adelsfamilien Lobkowicz. Herfra en times busstur til hotellet i Praha. Felles middag på restaurant i den stemningsfulle gamlebyen. En norsk guide som bor i Praha tar oss med på en liten gåtur i Praha før middag.

 • Dag 8: Praha-Oslo

  Kort transfer til flyplassen for avreise til Oslo.

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

August 2023

25/8TysklandLangs Elbe til Praha 25.08-01.09.2023Mer enn 8Pris kommer
Kontakt oss