Skip to main content

Marokko

Marokko, navnet klinger som et eventyr – og det er nettopp det det er! Så annerledes, så sjarmerende, så spennende og så uendelig vakkert. Vi skal oppleve både de stolte og prektige Atlasfjellene, små berberlandsbyer, vakre kystbyer – og for ikke å glemme eventyrlige Marrakech. Med sin souk hvor man finner alt fra lokalt håndverk til krydderbasarer og slangetemmere. Lukten, stemningen, atmosfæren - dette kan vanskelig beskrives, men bør oppleves. Vi tilbyr en reise med store kontraster, og en opplevelse du forhåpentligvis vil bære med deg for alltid. 

Fulltekstsøk

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Sjekk flytider under «Transport og fly»
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.
 

* Fly t/r Oslo–Marrakech
* Transfer fra/til flyplass
* 7 overnattinger m/frokost
* 4 middager
* 6 piknik/lunsj
* sykkel med utstyr
* Syklende guider
* Følgebil
* Bagasjetransport
* Guidet omvisning i Marrakech

Leie av El-sykkel kr 3600

Enkeltrom kr 3900,-

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Transport og fly

Flytider: 

02.03.2023     OSL RAK   13.00 17.50 DY1698
09.03.2024     RAK OSL   18.40 23.40 DY1699

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo- Marrakech 

  Ankomst Marrakech og transfer til Imlil (1800m.o.h), en liten landsby i Atlasfjellene og et godt utgangspunkt for turen.  Middag og overnatting på gjestehus. 

 • Dag 2: Imlil – Asni – Ouirgane ,33 km 

  På sykkel fra Imlil mot Ouirganedalen. Først triller vi på asfalterte veier ned til Asni, en liten berberlandsby. Deretter i bølgende landskap på små veier til Ouirganedalen med sin vakre demning. Middag og overnatting på hyggelig gjestehus.  

 • Dag 3: Ouirgane – Tizi n’Test pass – Taroudant, 32 km  

  I dag skal vi sykle over fjellpasset Tizi n`Test, 2100 m.o.h. Vi starter med transfer og besøk i moskeen Tinmel, en arkitektonisk perle. Herfra på sykkel til toppen hvor vi blir belønnet med spektakulær utsikt over Atlasfjellene og en velfortjent lunsj. De som vil kan fortsette syklingen ned til Oulad Berhil. Derfra transfer til Taroudant for overnatting på Riad.  

 • Dag 4: Taroudant – Taghazout, 35 km 

  Vi skal sykle mot sjøen. Underveis passeres små landsbyer og store områder med argantrær, som kun vokser her som det eneste stedet i verden, og som produserer den berømte arganoljen. Besøk på et arganoljekooperativ underveis. Når vi ankommer Agadir, tar vi veien mot Tagahazout, en hyggelig, liten kystby. 

 • Dag 5: Taghazout – Imsouane – Smimou – Sidi Kaouki – Essaouira ,40 km  

  Transfer til Imsouane. Herfra sykler vi på smale veier og passerer skog med argantrær som leder oss til Sidi Kaouki, der vi stopper ved en deilig strand. Videre til den eksotiske kystbyen Essaouira.  

 • Dag 6: Essaouira – Ghzaoua – Irhalen – Ounagha – Essaouria, 28 km  

  Kort transfer før vi kan sette oss på sykkelsetet. I dag triller vi rundt på landsbygda og passerer små autentiske tettsteder før vi blir plukket opp for transport tilbake til Essaouira. 

 • Dag 7: Essaouria – Marrakech  

  Transfer til Marrakech (ca.3 timer). Vi sjekker inn på Riad og får en guidet tur i byen som virker som den er tatt rett ut fra 1001 natt. Avskjedsmiddag og overnatting på Riad. 

 • Dag 8: Marrakech–Oslo 

  Dagen til fri disposisjon. Dersom tiden tillater det kan vi oppleve den travle og sjarmerende souken en gang til, kanskje finne noe å ta med hjem eller bare nyte den eventyrlige atmosfæren. Transfer til flyplass for hjemreise til Norge. 

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien