Skip to main content

Bulgaria

Landet er rikt på historie og å sykle her gir oss følelsen av å gå tilbake i tid. Vi besøker Europas eldste by – Plovdiv, Koprivshtitsa, - et utendørs museum i arkitektur og historie. Tempelet Starosel, gravene i Kazanlak og Shipka gir oss innblikk i den eldgamle kulturen til trakerene som bodde her. Vi nyter det vakre landskapet i de balkanske fjell, drikker Mavrud, Europas første vin og besøker den berømte Rosedalen.

Dette er kun noen av hemmelighetene vi og vår gode samarbeidspartner vil vise deg...

Fulltekstsøk

Transport og fly

Flytidene:

25.05.2023   OSL SOF MUC 1135 1835 LH2453
01.06.2023   SOF OSL FRA 1150 1800

LH1457

 

06.09.2023   OSL SOF   0745 1150 DY1576
13.09.2023   SOF OSL   1230 1435 DY1577

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Prisen inkluderer:

 • Fly t/r Oslo-Sofia
 • Overnatting med frokost på gode hotell
 • Lunsj med drikke (bortsett fra dag 6)
 • Alle middager med drikke
 • Snacks under sykkeldagene
 • Transfer som nevnt i program
 • Leie av sykkel med utstyr
 • Engelsktalende sykkelguide
 • Norsk reiseleder (v/12 personer eller mer)
 • Følgebil
 • Inngangsbilletter til museum etc. som nevnt i program

Tillegg for enkeltrom kr. 2 000,-
Tillegg for leie av el-sykkel kr.
1 500,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Denne turen er moderat/kupert tur.

Moderate ruter

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Sofia

  Ankomst flyplassen i Sofia. Her møter dere guiden og får en kort transfer inn til hovedstaden og hotellet. Hvis flytidene tillater blir et en guidet omvisning i sentrum før middag på lokal restaurant.

 • Dag 2: Sofia – Bunovo – Koprivshtitsa 56km

  Etter frokost blir det kort transfer til Bunovo. En liten landsby som ligger klemt mellom den balkanske fjellkjeden. Her starter sykkelturen vår østover til den historiske byen Koprivshtitsa. Piknik på veien. Denne lille byen er nærmest som et utendørs museum. Og fødestedet til noen av de mest kjente revolusjonære, som kjempet for landets frihet fra det ottomanske riket. Vi bor på et gammelt og hyggelig hotell. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Koprivshtitsa – Hisarya 61km

  Opp på sykkelen igjen og mot Strelcha. I nærheten ligger det trakiske tempelet Starosel, som vi besøker. Lunsj på en tradisjonell restaurant hvor vi også får mulighet til å smake på noen av de lokale vinene. Videre til Hisarya, hvor vi bor på et hyggelig familiedrevet hotell. Byen er en av de aller mest kjente spa-byene i landet og hit kom romerske keisere for litt helsebringende tid i de termiske bassengene. Man ser fremdeles rester etter de gamle romerske bymurene. Overnatting på familiedrevet hotell.

 • Dag 4: Hisarya – Pavel Banya 54km

  I dag sykler vi til det nordlige Trakia og besøker Rosenes dal. Første stopp er Kalofer, en vakker by beliggende rett ved fjellene. Her spiser vi lunsj hos en lokal familie. Videre til Skobelevo for et besøk på Damascena rosedestilleri. Roseolje er en av Bulgarias aller mest kjente eksportartikler og vi får mulighet til å se hele prosessen. Videre til Pavel Banya for overnatting på et lite og koselig hotell. Middag på hotellet.

 • Dag 5: Pavel Banya – Plovdiv 34km

  I dag er sykkelturen vår kortere; den vil ta oss til den lille, historiske byen Shipka. Videre nedover til Kazanlak; hovedstaden i Rosenes dal. Besøk i en av de aller best bevarte trakiske graver. Graven er på UNESCOS verdensarvliste og inneholder godt bevarte fresker. Lunsj på restaurant, før det blir transfer til Plovdiv. Overnatting på hotell beliggende i den gamle delen og tradisjonell middag på restaurant.

 • Dag 6: Plovdiv

  I dag kan vi sove litt lenger og det er på tide å utforske denne svært spesielle byen. Plovdiv – kanskje en av de mest spennende byene i Bulgaria. Her finnes godt bevarte kulturminner fra romertiden, en gammel bydel med vakre fargerike hus i bulgarsk renessansestil, utallige museer, kunstgallerier og alt hva turister måtte ønske seg av barer, restauranter og kafeer. Det er ikke uten grunn at Plovdiv ble valgt ut som europeisk kulturhovedstad i 2019. Middag på en moderne restaurant i den gamle bydelen.

 • Dag 7: Plovdiv – rundtur 52km

  I dag er vår siste sykkeldag og vi starter fra hotellet. Gjennom de trakiske enger drar vi sørvestover, mot den imponerende Rhodope fjellkjeden. Vi sykler på veiene mellom landsbyene i Plovdiv-området – midt i hjertet av den bulgarske landbruksindustrien. Reiseleder vil kjøpe frisk frukt og grønnsaker til vår piknik lunsj. Vi passerer gjennom den historiske byen Perushtitsa. Neste er landsbyen Ustina (navngitt etter den bysantinske keiseren Ustiniyan), hvor vi vil besøke en vingård og smake på flere lokalt dyrkede viner, inkludert den legendariske Mavrud. På vei tilbake til Plovdiv besøker vi restene av den "røde kirken" - et utrolig kunstmonument, hvor man kan se noen av de tidligste kristne ikonmalerier i Europa. Tilbake til hotellet og avslutningsmiddag på restaurant.

 • Dag 8: Hjemreise

  Frokost og transfer til flyplassen for hjemreisen.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien