Skip to main content

Japan - NYHET

Gjør deg klar – Japan på to hjul venter på deg!

En av verdens mest gjenkjennelige kulturer er fortsatt en av de mest mystiske. På sykkel gjennom gamle byer, forbi tusen års gamle helligdommer og mellom rismarker. Slik opplever du Japans rike historie og kultur på nært hold.

Vi tar deg med til Kyotos travle gater, den avsidesliggende Noto-halvøya og Hida Furukawa i de japanske alper, bor på tradisjonelle Ryokans og besøker herlige Onsen (varme kilder).

Et besøk i Japan er en reiseopplevelse av en helt annen verden.

Fulltekstsøk

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene stort sett i flatt terreng, men med endel kuperte partier. Bør passe for de aller fleste i grei fysisk form.

Transport og fly

Flytider:

16.05.2024     OSLO   DUBAI 14:35 23:25 EK160
17.05.2024     DUBAI   OSAKA 03:00 17:15 EK316
                 
30.05.2024     OSAKA   DUBAI 23:45 05:15+1 EK317
31.05.2024     DUBAI   OSLO 07:30 12:35 EK159

 

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer

 • Fly t/r Oslo - Osaka
 • Flyskatt
 • 12 overnattinger på gode hotell
 • 1 overnatting på nattferge
 • Lunsj og middag bortsett fra dag 8 & 9 (Kyoto)
 • Engelsktalende japansk sykkelguide
 • Norsk reiseleder
 • Følgebil med sjåfør
 • All transfer som nevnt i program
 • Innganger/omvisninger som i program
 • Gode sykler

Tillegg for enkeltrom kr.  - kommer

Leie av el-sykkel kr.  - kommer

Dagsprogram

 • Dag 1: Avreise Gardermoen

  Avreise fra Gardermoen kl. 14:35, mellomlanding i Dubai før dere setter dere på flyet som tar dere til Osaka.

 • Dag 2: Ankomst Osaka

  Ankomst Osaka kl. 17.15. Transfer til hotellet som ligger i sentrum av byen. En liten spasertur før felles velkomstmiddag på restaurant.

 • Dag 3: Osaka - Onomichi - Ikuchi Island 35km

  Etter frokost tar vi lyntoget Shinkansen til Onomichi i Hiroshima. (Ca. 2 timer). Her blir det lett lunsj på et hyggelig gjestehus som er populært blant syklister, før vi starter sykkelturen på Shimanami Kaido. Setouchi Shimanami Kaido er en 70km lang sykkelsti som krysser sundet mellom Onomichi og Imabari. Vi nyter syklingen samtidig som vi skuer utover de vakre øyene nedenfor. Målet vårt i dag er øya Ikuchijima, omtrent midtveis på Shimanami Kaido. Denne regionen er svært solrik og dermed blitt et av de mest produktive sitrusområdene i Seto-innlandshavet. Her kan du slappe av på en strand i solnedgangen og nyte fersk sjømat. Overnatting på en japansk Sento, tradisjonelt badehus.

 • Dag 4: Ikuchi Island - Imabari - Osaka (med nattferge) 45km

   

  Videre sørover på Shimanami Kaido. Fra øy til øy, over det rolige vannet i Innlandshavet, tar vi sikte på å nå Imabari, via Omishima og Oshima, som en gang var hjemsted for pirater. Vi sykler også over øya Hakata, der saltindustrien lenge har blomstret. Lunsjpause på en restaurant med lokale sitrusfrukter, salt og sjømat.

  Når vi ankommer Imabari etter en lang dag, slapper vi av ved en varm kilde i nærheten av togstasjonen. Etter middagen i Imabari blir vi kjørt til havnen (Toyo Port) for å ta en behagelig nattferge til Osaka. Vi ankommer Osaka havn tidlig neste morgen.

 • Dag 5: Osaka - Kamaoka - Tamba Sasayama, 45km

  Når fergen ankommer Osaka, reiser vi til Kameoka i Kyoto med tog. Så blir det frokost ved et historisk tempel. Sykkelturen starter i Kameoka, en tidligere borgby. Vi sykler langs Sasayama Kaido Road, som fører til Tamba Sasayama. Langs veien nyter vi det gamle bybildet og det rolige og avslappende landskapet. Tamba Sasayama var en borgby som ble bygget rundt Sasayama Slott, og steinmurene fra den gamle tiden står fortsatt igjen. Bybildet og kulturen er sterkt påvirket av Kyoto. Etter ankomst Tamba Sasayama tar vi en spasertur rundt i byen. Denne kvelden overnatter vi på et vertshus som er ombygd fra et gammelt privat-hus.

 • Dag 6: Tamba Sasayama - Wadayama - Izushi - Kinosaki Onsen, 50km

  Etter frokost tar vi toget fra Sasayamaguchi til Wadayama for å starte dagens sykkeltur. Veien fra Wadayama til målet vårt, Izushi, er også en historisk vei som fører til slottsbyen. Izushi er kjent for sine bokhvetenudler som serveres på små tallerkener (Izushi soba), og det finnes rundt 50 bokhvetenudelbutikker i den lille byen. Etter å ha ladet batteriene med en lunsj bestående av nykokt soba, setter vi kursen nordover mot Kinosaki Onsen, nær Japanhavet. 

  Kinosaki Onsen er et av de eldste kurstedene med varme kilder i Japan. De ble nevnt i litteraturen allerede på 700-tallet. Syv offentlige badehus ligger i det pittoreske bybildet, som har vært elsket av forfattere og kunstnere siden antikken.

 • Dag 7: Kinosaki Onsen - Tango Halvøya - Ine, 65km

  Etter frokost i Kinosaki Onsen tar vi toget til Amino. Dagens tur fortsetter langs kysten av Tango-halvøya. Underveis kan vi nyte naturens vakre formasjoner, som stupbratte fjellvegger, søyleformet basalt, det asurblå Japanhavet og rene, hvite sandstrender. Overnatting i Ine, et område som er omkranset av karakteristiske naust. Til middag spiser vi fersk sjømat fra Ine-bukten.

 • Dag 8: Ine - Amanohashidate - Kyoto

  Vi setter kursen mot fiskehavnen i Ine og spiser frokost i ro og mak. Vi forlater Ine havn med båt og seiler langs Miyazu-bukten til Amanohashidate. Amanohashidate har et uvanlig geografisk særpreg med 6700 furutrær som vokser på en 3,6km lang sandbanke.

  Etter et måltid på en restaurant med utsikt over Amanohashidate tar vi toget til Kyoto. Etter innsjekk på hotellet har dere dagen på egen hånd.

 • Dag 9: Kyoto

  Denne dagen har dere tid på egen hånd til å utforske Kyoto.

  Tidligere hovedstad i Japan og et kulturelt episenter er byen et levende museum hav japansk tradisjon og historie. Byen er full av praktfulle hager, historiske templer, og tradisjonelle geisha-kvarterer, samtidig som du opplever det moderne bylivet.

  Lunsj og middag er på egen hånd.

 • Dag 10: Kyoto - Noto halvøya - Wakura Onsen, 45km

  Fra Kyoto reiser vi til Ishikawa Prefecture med tog. Vi sykler på sandstrendene langs Nagisa Driveway og kjenner havbrisen. Målet er østkysten av Noto-halvøya. Vi sykler tvers over halvøya, gjennom landskapet til Wakura Onsen. Wakura Onsen har en historie som strekker seg 1200 år tilbake i tid, og er kjent for sine varme kilder.  Vi overnatter på en tradisjonell Ryokan (her får dere mulighet til å sove på Futon på gulvet) med varme kilder og nyter sjømat fra Noto-bukten.

 • Dag 11: Wakura Onsen - Nanao - Takaoka, 50km

  Med tog til Nanao, utgangspunktet for dagens sykkeltur. Bak Toyama-bukten kan du se de snødekte toppene i Tateyamafjellkjeden. Vi sykler videre østover langs kysten, med utsikt over Japanhavet og de nordlige Alpene, mot målet Takaoka. Takaoka er en historisk by som utviklet seg som en slottsby for Maeda-klanen i Kaga-domenet. Produksjonen av støpegods, et tradisjonelt håndverk, blomstrer i området.

 • Dag 12: Takaoka - Shirakawago - Takayama - Hida Furukawa, 20km

  I dag reiser vi med buss til Hida-regionen. På veien dit stopper vi ved eventyrlandsbyen Shirakawa-go, hus med karakteristiske stråtak som kalles gassho-zukuri. Shirakawawa-go er på UNESCOs Verdensarvliste. Videre til Takayama før vi etter en kort sykkeltur når Hida Furukawa, hjemstedet til våre gode samarbeidspartnere SATOYAMA EXPERIENCE. Nyt naturen i vakre Furukawa, et fjellandskap som står i kontrast til kysten. Vi overnatter på SATOYAMA STAY.

 • Dag 13: Hida Furukawa

  I Hida Furukawa, får dere mulighet til å velge mellom ulike aktiviteter. Bli med på en sykkeltur i området eller hvorfor ikke en vandretur i dag. Eller bli kjent med hemmelighetene i japansk matlaging. Hida Furukawa er en rolig liten landsby beliggende ved elven, hyggelige gater og gammel trehusbebyggelse.

 • Dag 14: Hida Furukawa - Hikone, 10km

  Vi forlater Hida Furukawa og reiser til Hikone med tog. I Hikone sykler vi gjennom byen, besøker nasjonalskatten Hikone Castle og smaker på matcha (grønn te i pulverform). Vi overnatter på et hotell med utsikt over Biwa-sjøen og slottet.

 • Dag 15: Hikone - Kobe - Osaka

  Så er det tid for turens siste dag. Denne dagen reiser vi til Kobe med tog etter frokost. Du har tid på egen hånd til å utforske byen Kobe. Vi samles alle sammen til en avslutnings middag i byen. Fra havnen i Kobe tar vi fergen til Kansai internasjonale lufthavn i Oskaka. Med kveldsflyet er denne sykkelturen i Japan over...

 • Dag 16: Ankomst Oslo

  Ankomst Oslo kl. 12:35

Kart

Avganger & priser

UtgåendeLandReisemålLedige plasserFra pris

Mai 2024

16/5JapanJapan 16.05 - 31.05.2024 - NYHET789 900,-Bestill
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien