Skip to main content

Vandretur Spania til Frankrike

Vi skal vandre i hjertet av et usedvanlig vakkert område, og lar oss oppdage historien og livet til artistene Picasso, Dalí, Matisse og mange andre kunstnere som ble tiltrukket av disse landskapene og den spanske levemåten. De følte seg tiltrukket av landet av en god grunn .......den vakre naturen og den gode atmosfæren!

Vi lander i Barcelona og kjører direkte til Roses, hvor vandreturen starter dagen etter. Derfra vandrer vi langs den spektakulære kysten på Cap Creus – til foten av Pyreneene og videre til den vakre kystlandsbyen Collioure i Frankrike der turen avsluttes.

Fulltekstsøk

Priser

Pris pr person i dobbeltrom kr. 27 100,-

Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer:

7 overnattinger på hotell/gjestehus med frokost
Transfer fra og til flyplassen i Barcelona
Fly Oslo-Barcelona t/r
7 middager
6 pikniklunsj
Båttaxi fra Roses Bay til Cala Montjoi
Transfer som i program
Div inngangsbilletter som i program
Bagasjetransport
Lokal vandreguide
Norsk reiseleder v/fler enn 12 deltakere
Snacks og drikke underveis på vandredagene
1 vinsmaking

Enkeltromstillegg kr3 500,-

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo.Vår tanke er å lage turer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det vandres mellom 10km til 20km på disse turene,  vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Denne turen er moderat.

Moderate ruter

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si litt mer høydemeter enn enkleste kategori. Her har enkelte dager noen flere og lengre bakker som du tar i ditt eget tempo.

Denne turen har dager med fra 12km til 17km. Mellom 300 til 500 høydemeter pr dag. En dag har en klatreetappe på 1,5km. Terrenget er ikke spesielt teknisk, men på gode stier.

Transport og fly

FLYTIDER:

2024:

16.05.2024  
OSLO  
  BARCELONA   0635 1000 SK4621
23.05.2024   BARCELONA   OSLO   1050 1415 SK4622

Dagsprogram

 • Dag 1: Ankomst Barcelona - Roses

  Møte med guiden på Barcelona lufthavn og transport til Roses - ca. 2 timer. Tid på egen hånd før felles velkomstmiddag på kvelden.

 • Dag 2: Roses - Cadaqués, 10km

  Om morgenen, transfer med båttaxifra havnen i Roses til Cala Montjoi, hvor vi starter vandringen. En dag med kontraster. Vi går gjennom den sørlige delen av naturparken Cap de Creus helt til vi kommer til Cadaqués. Cadaqués er en sjarmerende gammel middelhavsfiskerlandsby omgitt av fjell og var et av favorittstedene til både Picasso og Salvador Dali. Her har de blitt tiltrukket og inspirert av lyset, fargen og skjønnheten på dette spesielle stedet. I 1920 uttalte Dali « I have spent a delightful summer, as always, in the perfect and dreamy town of Cadaqués. There, alongside the Latin sea, I have been quenched by light and colour”. 

 • Dag 3: Cadaqués - Cap de Creus - Cadaqués 10km

  Etter frokost vandrer vi på «Cap de Creus» det østligste punktet på fastlandet i Spania med spektakulær utsikt over kysten, naturparken og klippene med sine kompliserte og vakre former. På klippene kan vi se «bilder» av ekte eller mytiske dyr som løver, drager, kameler, ørner eller katter til tross for at det er vinden og sjøen, og ikke gudene, som har formet det geologiske landskapet i Cap Creus. 

 • Dag 4: Cadaqués - Port de la Selva, 12km

  Vi forlater Cadaqués og beveger oss nordover i hjertet av Cap de Creus nasjonalpark. Vi følger en øde sti med flott utsikt over den katalanske landsbygda. Før vi ankommer Port de Selva for vi storslagen utsikt mot Pyreneene og den franske/spanske-grensen.

 • Dag 5: Port de la Selva - Llancà, 6 eller 14km

  Om dere velger den lengste turen i dag starter vi oppover mot Sant Pere de Rodes klosteret. Det kan dateres helt til det første århundre etter Kristus og er et av de viktigste klosterne i Spania. Vi går opp til ruinene av slottet Sant Salvador, som gir oss nydelig utsikt over Alt Emporda, over Alberafjellene og langt innover i Pyreneene. I tillegg har vi flott utsikt over Bay of Roses og hele Cap de Creus. Nedover til Llancà. En liten fiskelandsby ved grensen mot Frankrike.

 • Dag 6: Llancà - Portobou - Banyuls-sur-mer, 15km

  Transfer til Portbou, hvor vi starter dagens tur. Videre nordover med utsikt over Pyreneene og den berømte fjelltoppen; Canigou. Vi fortsetter oppover de katalanske åsene, krysser grensen til Frankrike og fortsetter til vi når den franske kystbyen Banyuls-sur-mer. 

 • Dag 7: Banyuls sur mer - Colliure, 17km

  Vi følger rolige stier rundt Cap Bear med muligheter for å stoppe for en svømmetur før vi vandrer forbi vingårdene som produserer områdets vin før vi når  Colliure. En pittoresk liten katalansk fiskerlandsby med beliggenhet rundt en stor bukt, som igjen består av 3 mindre lune bukter med badestrender. Over den vesle småbåthavna troner en vakker middelalderborg, og langs havnen er det koselige murhus malt i både pastell og knallfarger på rekke og rad.

 • Dag 8: Avreise

  Frokost på hotellet før transfer til flyplassen i Barcelona for hjemreise.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien