Skip to main content

Granada - Cordoba - Marchena (Sevilla)

- på egen hånd

Andalucias gyldne triangel – Granada, Cordoba og Marchena(Sevilla). Imponerende og historiske byer – samtidig veldig ulike. Granada med sitt Alhambra er spektakulær, Cordoba mer intim med sitt jødiske kvarter, og Sevilla med katedralen er majestetisk. På sykkel mellom disse byene finner vi små, autentiske landsbyer med gjestfrie mennesker og flotte landskap. Bli med hit hvor den arabiske kulturinnflytelsen fra maurerne lever videre!

► Les også vårt blogginnlegg; Andalucia - der kunne jeg bodd, der
► Les også vårt blogginnlegg; Sykkeltur på egen hånd - Ja, hvordan fungerer det egentlig?
Fulltekstsøk

Priser

Priser 2024:
Kr 16 400,- per person fra 2 personer

Tillegg for høysesong 10.03-25.05 & 25.08-31.11 kr. 600,- pr person

Kr 2 300,- i enkeltromstillegg
Kr 1 500,- leie av el-sykkel
 

Prisen inkluderer:

 • 7 overnattinger på gode og sjarmerende små hoteller.
 • 7 frokost 
 • Sykkel med utstyr
 • Rutebeskrivelse og kart
 • Bagasjetransport
 • Telefonassistanse
 • Transfer fra Granada til Tozar dag 2


  Ikke inkludert:
 • Besøk/innganger
 • Fly og transfer
 • Middager

 

Transport og fly

Fly og transport tur/retur hotellet er ikke inkludert i reisens grunnpris, men kan bestilles som et tillegg.

FLY:
Vi anbefaler fly til Malaga (AGP). Sjekk bl.a. KLM, SAS, Norwegian og Lufthansa.
Oliven Reiser tilbyr å booke din flyreise fra kr 4 900, -. Vi tar forbehold om ledige billetter.

TRANSPORT:
Fra Malaga til Granada er det enkelt med buss/tog (ca. 2 timer).
Privat transfer fra flyplassen til hotellet kan bestilles på forhånd. Ta kontakt for tilbud.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en moderat rute

Disse rutene er litt mer kuperte, men bør også passe de aller fleste. Det vil si noe mer kupert enn enkleste

Dagsprogram

 • Målet er vakre Sevilla - byen kjent for sine solmodne appelsiner. Hva med en fortausrestaurant, et glass med noe kaldt og tapas laget med stolthet og sans for den gode smak?

 • Dag 1: Ankomst Granada

  Innlosjering på hotellet i Granada. Hotellet ligger i den historiske delen av byen. Ta dere gjerne tid til en spasertur rundt katedralen, silkemarkedet, eller besøk en tapasbar. Mulighet for å få med seg et flamencoshow. Har dere tid arrangeres det også kveldsbesøk i de magiske palassene Alhambra.

 • Dag 2: Granada – transfer til Tozar – Alcala la Real, 26-28km

  I dag kan dere utforske Granada og vi anbefaler et besøk i Alhambra (NB – Billetter må bestilles i god tid på forhånd). Et symbol på estetikken og skaperkraften under det mauriske kongedømmet i Granada, som omfattet det meste av det østlige Andalucia. Det står slik det opprinnelig ble bygget for 600 år siden. På formiddagen blir dere hentet på hotellet for privat transfer til den lille byen Tozar (ca. 45min). Her får dere utdelt sykler og en orientering om resten av sykkelturen, før dere har en kort sykkeltur til Alcala la Real. Først sykler dere til Limones og videre til Casillas de Gumiel. Landskapet forandrer seg og dere sykler forbi kornåkre som på våren er fulle av valmuer. Dere bor enten i Fuente del Rey (The Kings’ fountain) eller Alcala som ligger 2km unna.

 • Dag 3: Fuente del Rey/Alcala – Alcaudete - Zuheros, 30/60km

  Alcala la Real er et historisk knutepunkt på strekningen mellom Cordoba og Granada, beliggende på vel 1000m med sin borg og hovedkirke viden kjent i hele Spania. I Alcala er det mulig å besøke den gamle mauriske borgen som kan fortelle oss mye om kampene mellom de kristne og maurerne. Lettere kupert sykling mot Castillo Locubin. En herlig nedoverbakke bringer dere til elven San Juan. Denne følger dere videre. Vel fremme i Alcaudete kan det passe med en lunsj. Så sykler dere nedover til gamle jernbanelinjer, som i relativt flatt terreng tar dere til Luque (også et godt alternativ for lunsj), før dere sykler videre til Zuheros. Om dere velger å starte å sykle fra Alcala blir turen på 60km. Eventuelt velger dere transfer og starter i Alcaudete.

 • Dag 4: Zuheros – Baena – Espejo, 47km

  I dag har dere enkel sykling via Baena og Castro til Espejo. Først vender dere tilbake til de gamle jernbanelinjene til stasjonen i Luque. Så over broen til Baena hvor dere kan ha frokost nummer to. Spanjolene tar gjerne denne rundt kl. 11.00, og den består typisk av brød med tomater og olivenolje. Så fortsetter dere på en vei som nesten ikke er i bruk av biler til Castro del Rio, en by berømt for sin gode olivenolje og møbler laget av oliventrær. 

 • Dag 5: Espejo – Cordoba, 47km

  Etter frokost sykler dere på veier nesten uten trafikk. Det er noe klatring (totalt 530m) for å komme til Cordobas romerske bro. Videre herfra til hotellet. Besøk gjerne Cordobas fantastiske moske (La Mesquita) fra Kalifattida og nyt en spasertur i det gamle jødiske kvartalet.

 • Dag 6: Cordoba – Ecija, 59km

  På sykkel ut fra Cordoba mot Ecija. Byen er en vakker liten by, også kalt «Byen med de mange tårn». De er erklært historisk, med bakhager som imponerer deg, kirker og museer. Man kan si at Ecija er som et stort og åpent museum.

 • Dag 7: Ecija – Marchena, 49km

  Lettsyklet terreng til Marchena omgitt av kornåkre og olivenlunder. Marchena er en sjarmerende landsby med restaurerte portåpninger, som f.eks. Puerta de Moron. Denne porten med sitt Almohad tårn er fra første halvdel av det 13. århundre. Nå finner dere turistinformasjonen her.

 • Dag 8: Avreise Marchena/Sevilla

  Avreise fra Marchena eller forlengelse av oppholdet i f.eks. Sevilla. Sevilla er kun 45 min unna med tog. Eventuelt ta toget til Malaga (2 timer).

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien