Skip to main content

Sykkelweekend Prosecco

- med guide

Velkommen til en sprudlende tur ! Prosecco, den ukompliserte, fruktige musserende vinen fra Veneto-området har tatt verden med storm. Veneto mellom Venezia og Dolomittene er Italias mest produktive vinregion.

► Les også vårt blogginnlegg med; Fem artige fakta om Prosecco, her.
Fulltekstsøk

Transport og fly

FLY:
På denne turen anbefaler vi å fly tur/retur Venecia (VCE)
 

 

 

Priser

2023

Prisen for turen

Gruppe 8 personer: Kr. 12.900, - per person i dobbeltrom

Gruppe 10 personer: Kr. 11.900, - per person i dobbeltrom

Gruppe 12 personer: Kr. 10.900, - per person i dobbeltrom

Er dere en større gruppe som ønsker å reise, ta kontakt så lager vi et tilbud til dere!


Kr 1 700,- i enkeltromstillegg

Kr 1100,- tillegg for el-sykkel

 

Prisen inkluderer:

 • Transfer til/fra flyplassen i Venezia
 • 3 overnattinger med frokost
 • 3 middager m/vin og vann
 • 2 lunsjer m/vin og vann
 • 2 prosecco smaking
 • Sykler m/utstyr
 • Bagasje transport
 • Transport dag 3
 • Lokal turistskatt
 • 1 syklende Olivenguide

 

Ikke inkludert

 • Flyreisen
 • Følgebil

 

 

Våre sykler i Italia

I Italia har vi sykler som er produsert spesielt for oss. Vi er opptatt av at din opplevelse skal være så bra som overhodet mulig, og da er en driftssikker sykkel en helt essensiell del av det. Det får man nødvendigvis ikke av å kjøpe nye sykler i tide og utide. Og det er ikke bærekraftig heller. Vi tror på å ta vare på det vi har, og at din opplevelse av det vakre landet er viktigere enn fargen på sykkelen (selv om vi er ganske fornøyd med at de er grønne). Vi bruker derfor mange timer og penger på å sørge for at kritiske deler som gir, bremser og kvalitetsdekk er noe av det beste man kan få, og i god stand til enhver tid.

Syklene har som oftest enten sideveske eller bagasjebrett, og noen ganger frontveske / kartholder. De fleste syklene har flaskeholder. Mange tar med gel/tempursete for ekstra komfort.

Syklene er moderne offroad/hybridsykler. Følgebil har nødvendig utstyr og reservesykler. På de fleste destinasjoner er en av guidene sykkelteknisk ansvarlig, ellers bruker vi reservesykler og reparerer om kvelden. Standard sykkelhjelm fås utdelt, med mindre du ønsker å ta med egen.

Har du ytterligere spørsmål ang. syklene våre i Italia, er det bare å spørre oss.

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Dagsprogram

 • Landskapet, arkitekturen og historien er i seg selv en egen attraksjon. Vi er midt i det beste Grappa og Prosecco-området i Italia, drikker som er kjent over hele verden.

 • Dag 1: Venezia – Castelfranco Veneto

  Ankomst flyplassen i Venezia og transport (45 min) til Castelfranco Veneto, en liten og sjarmerende middelalderby. Dere starter med en kort sykkeltur til første Prosecco-smaking. På vingården Manera, en liten Prosecco produsent, får dere en omvisning og innføring i produksjonen før dere smaker på gårdens produkter. Sen ettermiddag rekker dere en tur rundt i gamlebyen og en Spritz på torget før middag på restaurant rett rundt hjørnet fra hotellet.

 • Dag 2: Castelfranco Veneto - Treviso ca 45 km

  Ut av byen i lett terreng langs vinmarker og gjennom vakre landsbyer. Lunsj underveis før dere starter syklingen mot Treviso, hovedstaden i Prosecco-området. Byen, kjent for mote, Prosecco og den søte desserten Tiramsu er vel verdt en stopp! Flott gjenoppbygget og restaurert etter bombingen i 2. verdenskrig, er den i dag en livlig by med sine fargerike hus og elvene som går tvers igjennom det historiske sentrum.
  De siste nettene bor dere på et storslått landlig spahotell utenfor sentrum (ca 7 km fra Treviso), en restaurert venetiansk villa fra 19. århundre med utendørsbasseng og en stor omliggende park.

 • Dag 3: Treviso – Montello ca 37 km

  På siste sykkeldag tar guiden dere med på en rundtur i området og sykler opp på åsryggen Montello. Lunsj på hyggelig Osteria med god lokal mat. Dere kommer til den kjente og elegante vingården «Villa Sandi» som har tilhørt Moretti Polegato familien i flere generasjoner. Her får dere en omvisning og innføring i historien og produksjonen og får smake på kanskje verdens beste Prosecco. Transport tilbake til hotellet for felles middag.

 • Dag 4: Treviso – Venezia

  Transfer (ca 40 km) til flyplassen og avreise.

  Vi kommer gjerne med forslag til å forlenge oppholdet.
  En ekstra overnatting på hotellet med transport til Treviso /Venezia for bybesøk
  En dag ekstra sykkeldag til Lido de Jesolo med en avslutningskveld ved havet.


  Vi tar forbehold om skrivefeil/endringer i program og hotell.

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien