Skip to main content

Matera & Puglia

Vi har lenge ønsket å ha Matera som destinasjon, og nå kombinerer vi nydelige Puglia med denne unike byen. Når vi spør våre Italienske venner om hvor de helst vil reise, svarer de ofte at helen på Italia er den aller beste! Her lar vi oss sjarmere av den historiske miksen, kulturen, tradisjonene, det azurblåe havet, de vakre småbyene, strendene - og så klart, den gode maten.

Fulltekstsøk

Transport og fly

 Flyreisen:

21.05.2024     OSL BRI MUC 1135 1730 EN8220|
28.05.2024     BRI OSL MUC 1300 1755 EN8219

 

09.10.2024     OSL BDS ZRH 1400 1935 LX1720
16.10.2024     BRI OSL MUC 1300 1755 EN8219

 

Løypekategori

Våre turer passer for dere som liker en aktiv ferie. Som oftest er det antallet og lengden på bakker som avgjør vanskelighetsgraden. Bakkene tar du i eget tempo. Vår tanke er å lage sykkelturer for folk flest uansett alder- til nytelse og glede. Det sykles fra ca. 35 km til 65 km pr dag (se spesifikasjoner på hver enkelt tur), vanligvis fra kl. 09.00 til 17.00, ispedd mange stopp/besøk og lang piknik/lunsj.

Dette er en enkel rute, med to moderate dager

Når vi kaller disse rutene for enkle betyr det ikke at turen er uten bakker – de er ikke til å unngå. Disse rutene mener vi passer de aller, aller fleste. Svært få krevende bakker, stort sett lettsyklet terreng og uten besvær for en vanlig mosjonist.

Priser

Prisen for turen ser du under på datoen for turen. 


Sjekk flytider under «Transport og fly»

Ta kontakt med oss for pris uten fly. 
Ta kontakt for tilbud om tilslutning fra en annen flyplass enn Oslo.

Prisen inkluderer

Fly fra Oslo - Bari eller Brindisi
Transfer til og fra flyplass
7 overnattinger på gode hoteller m/frokost
5 middager med vin/vann
6 piknik/lunsj med vin/vann
Vinsmaking
Oljesmaking
Sykkel med hjelm og sideveske
Følgebil
Bagasjetransport
Guider
Syklende guider

Enkeltromstillegg kr 3 300,-

Pris for leie av El-sykkel kr 1 900,- 

Dagsprogram

 • Dag 1: Oslo- Bari-Lecce

  Dere som kommer med gruppeflighten blir hentet og kjørt til Lecce. Velkomstmiddag på en restaurant i byen. 

 • Dag 2: Lecce-Acai-San Foca-Torre Dell`Orso-Otranto-Uggiano La Chiesa 58 km

  Tilpassning av sykler før vi starter første sykkeldag. Piknik underveis.

  Etter hvert når vi Otranto, grunnlagt i antikken. Byen er Italias østligste punkt. Mye av historien dreier seg om tyrkernes totale nedslakting av befolkningen i 1480. En del av levningene ligger utstilt i den romerske katedralen. Den har Sør-Italias vakreste gulvmosaikk, fra 1160, som i sitt hovedtema skildrer ”Livets tre”. Det er fra 1160. Vi overnatter på hotell Resort Mulino a Vento i Uggiano La Chiesa. Middag på hotellet.

 • Dag 3: Uggiano La Chiesa- S Cesarea-Marina di Tricase-Santa Maria di Leuca 44km

  Vi sykler langs Adriaterhavet på kystveier langs den ugjestmilde revne klippekysten. Dagen har noen bakker og svært behagelig utsikt.

  På dette strekket føler du deg virkelig fjernt fra det turistifiserte Italia. I noen av landsbyene her snakkes det fortsatt gresk.

  Vi skal ned på enden av hælen til Santa Maria di Leuca, hvor grensa mellom det Joniske hav og Adriaterhavet går. Vi sykler på asfalt langs havet gjennom flere små landsbyer. 

 • Dag 4: Santa Maria di Leuca-Torre S Giovanni-Gallipoli 52 km

  Vi sykler på asfalt langs havet gjennom flere små landsbyer. I nærheten av Torre San Giovanni diskes det opp med piknik på stranda. Bading og avslapping. Rett før vi kommer fram til sydspissen svinger vi opp åsen for bedre utsikt over havet.

  Deretter Gallipoli, denne idylliske gamlebyen som i virkeligheten er ei øy knyttet til fastlandet via en bro. Opprinnelig var det grekerne som grunnla ”Kali-polis” (den vakre byen). Gamlebyen bestående av krokete smågater langs hvite husfasader innbyr til en spasertur. Middag på egen hånd i kveld.

 • Dag 5: Gallipoli- S Caterina-Porto Cesareo-Punta Colimena-Aventrana 58 km

  Vi skal gjennom småbyer langs kysten som Santa Caterina, Porto Cesario.. Stopp ved et av tårna langs kysten, som alle representerte en rekke av forsvarsverk mot tyrkisk invasjonsfare. Pikniklunch før vi fortsetter. 

  Deretter ut mot ved havet, eller direkte til Masseria Bosco. Her kan vi nyte svømmebassenget i nydelige omgivelser blant tusenvis av oliventrær. Middag på Masseria.

 • Dag 6: Aventrana- CampMarino-Marina Di Pulsano 37 km + buss til Matera

  I dag er det en kort sykkeldag mot kysten. Lunsj underveis. 

  Busstur (100km) til Matera, innsjekking på hotell før middag på restaurant. 

 • Dag 7: Matera rundtur vandre

  Etter frokost blir det en rundtur rundt i byen Matera. Byen ligger i regionen Basilicata langt sør i Italia, nesten ved der hælen på Italias støvel starter. Dette er en ukjent region med gamle byer, rik kulturhistorie, olivenlunder, vinmarker, øde natur og fantastiske kyststrekninger.

  Det blir vinsmaking og lunsj underveis på sykkleturen i dag. Etter sykkelturen tar vi beina fatt og får med oss en lokalguide med mye kunnskap. Guiden viser oss rundt og lærer oss om denne spennende byen.

  Middag ute i kveld. 

 • Dag 8: Matera-Bari

  Etter frokost avreise til flyplass. 

   

  Takk for denne gang! 

Kart

Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien