Skip to main content

Ni gode grunner til å besøke Katalonia


Mens de fleste pleier å dra rett til den katalanske hovedstaden Barcelona, har resten av Katalonia like mye (om ikke mer!) å tilby oss besøkende. Du har de spektakulære strendene langs kysten, en gastronomi i verdensklasse og verkene til kjente kunstnere som Gaudí og Dalí.. Kort sagt, det er lett å forstå hva som gjør denne regionen til en av Spanias mest populære reisemål. 

Med et velde av interessante og kulturelle landemerker og med så mye å tilby, ønsker vi derfor veldig kort å oppsummere hvorfor Katalonia er det perfekte stedet å besøke - for en god sykkel- eller vandreferie.

 

► 1. KYSTSTIER
Å følge kyststiene langs Costa Brava er hva en turferie virkelig er laget for; sol, klart blått hav, hvitkalkede byer og skjulte viker. Katalonia er det perfekte stedet for å sette hverdagen på pause og heller nyte dager med fottur - toppet med kvelder hvor god mat og vin står i fokus så klart.


► 2. FJELLANDSBYER
Bort fra folkemengdene og opp i høyden får du det uberørt landskapet, og landsbyer som Peratallada, Ripoll og Olot, som ligger nære eller i de katalanske Pyreneene, vel verdt et besøk - her kan du reise tilbake i tid og beundre de slående romerske kirkene og gamle klostrene. (Bildet: Sant Pere de Rodes klosteret).


► 3. EVENTYR
Fra Barcelonas travle gater og andre sentrale deler i provinshovedstaden, er det nok av aktiviteter å fordrive for å holde deg opptatt. Men, og dette er et stort men.. Dersom du virkelig vil se noe av det ekte Katalonia - ja, da bør du virkelig hoppe på sykkelen for å ta inn enda mer av regionen.


► 4. GAUDÍ
En av hovedtrekkplastrene til den katalanske regionen er jo som kjent; Gaudí - og kunstverkene hans kan jo betraktes i flere mesterverk rundtom i Barcelona. Stopp for en piknik i den fargerike Parc Güell eller stå i forundring mens du gleder deg over den storslåtte Sagrada Família, som visstnok skal stå ferdig i 2026.


► 5. DALÍ
Fans av Dalí kan besøke Dalí Theatre-Museum i Figueres, som er en surrealistisk hyllest til den fortsatt eksentriske katalanske kunstneren. Med sine egne ord ønsket han "et helt teatralsk museum...folket som kommer for å se det vil forlate det med følelsen av å ha hatt en teatralsk drøm", som er akkurat sånn det føles ut som når du kommer på utsiden igjen og er tilbake i virkeligheten.


► 6. MAT
Mens du finner tradisjonelle spanske retter som paella og tortilla på tilbud, har Katalonia noen egne godbiter for glade og aktive mat-vandrere. Escudella i carn d'olla, en solid gryterett med mye kjøtt og grønnsaker, er perfekt for å fylle opp energi-lageret etter en lang dag til fots (eller på hjul), mens pa amb tomàquet (litt ristet brød gnidd inn med ferske tomater, olivenolje og salt) er et hovedtilbehør til enhver katalansk rett. Og til dessert bør du absolutt prøve en crema catalana, som er den deilige katalanske varianten på en crème brûlée.


► 7. VIN
Selv om svært få av oss trenger særlig mye overbevisning for å nippe til et glass med kald, katalansk cava en varm sommernatt, er det nok av andre viner å oppdage i denne populære vinregionen. For dere som elsker rødvin, prøv Priorat - en rik, mørk og kraftig vin - perfekt til de katalanske svinerettene. Salut!


► 8. VÆRET
"Regnet i Spania faller vanligvis på slettene." - sies det. Heldigvis skuffer heller ikke Katalonia på værfronten. Her kan du forvente mye solskinn og varme om sommerene, med juli og august som ofte overstiger 30 grader. For mer komfortabelt sykkel- og vandrevær er mai og september vanligvis solfylte med behagelige temperaturer på omkringliggende tjuetallet.


► 9. HISTORIE
Reis til middelalderens Girona, gå nedover de trange brosteinsbelagte gatene og besøk bymurene som ble bygget i det første århundre f.Kr. for å beskytte mot inntrengere. Alternativt kan du dra nordvest for Barcelona til det gamle Montserrat-klosteret for å nyte en fantastisk utsikt dypt inn i hjertet av Katalonia.


Skrevet: 17.03.2022


Om du lenge har vurdert å besøke Katalonia, kan du jo ta en titt på hva vi har å tilby av aktive ferieopplevelser, her; 

Sykkeltur Pyreneene til Costa Brava  |  ◉ Vandretur Costa Brava på egen hånd  
◉ Løpetur Spania til Frankrike

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien