Skip to main content

Sykkelguide med lidenskap for italia!


Basert på artikkel i avisa Folkebladet, 12. august 2023.


Fra sykkelturer til hagearbeid. Heidi Karine Hanssen har nylig skiftet ut sykkelhjelm og sykkelhansker med en gressklipper og arbeidshansker. Etter å ha ledet seks sykkelturer som sykkelguide i Italia, er hun nå klar for en måned med hagearbeid og vedlikehold i barndomshjemmet sitt på Tennevoll i Lavangen. Til tross for å ha bodd i Roma, i 35 år, har hennes kjærlighet for hjemstedet alltid trukket henne tilbake til Nord-Norge.

 


Livsendring og kjærlighet i Roma

Heidi vokste opp i Lavangen, i Nord-Norge, men hennes eventyrlyst som 19 åring førte henne til Paris som au pair og deretter til Roma som flyvertinne. Det var her hun møtte italieneren Bruno, og det var kjærlighet ved første blikk. Året var 1988, og elleve måneder senere giftet de seg i den vakre kirken Basilica di San Marco i Den evige stad. Etter å ha tilpasset seg det italienske livet, inkludert kulturelle forskjeller og språk, har Heidi funnet sin plass som en erfaren sykkelguide og reiseleder.


Guiding på to hjul

I 14 år (allerede) har Heidi vært en engasjert sykkel- og vandreguide for norske turister i Italia. Her har hun tråkket kilometer etter kilometer gjennom landet, ledsaget av ivrige mosjonssyklister fra hele Norge. Det å være en sykkelguide er ingen ni-til-fire jobb - og en del av jobbhverdagen går til å ta seg av gruppen fra frokost til middag, sørger for at alle er hydrert og tar vare på deres velvære under utfordrende (og noen ganger ikke fullt så utfordrende) sykkelturer i den italienske varmen.


Hjemmekjær og lidenskapelig

Selv om Heidi har funnet sin lidenskap som sykkelguide, er hun også sterkt knyttet til sitt hjemsted i Lavangen. Sommerferiene tilbringes gjerne der, med hagearbeid og omsorg for blomster. Hun jobber også i helse- og omsorgssektoren når hun er hjemme, og deler fritiden sin mellom Lavangen og Trondheim, der hennes voksne døtre og barnebarn bor.


En stemme fra sykkelturistene

Til stor glede fra oss mottar Heidi positive tilbakemeldinger fra deltakerne sine - som roser henne som en inkluderende, kunnskapsrik og omsorgsfull reiseleder. Hun er ydmyk over disse tilbakemeldingene og fortsetter å glede seg over jobben sin som sykkelguide med en lidenskap for å vise turistene fra gamlelandet den vakre siden av Italia.


Neste kapittel

Selv om Hanssen tar en pause fra turene for hagearbeid og vedlikehold, er hun allerede spent på å ta fatt på nye sykkelturer med forventningsfulle turister i september. Hennes lidenskap for å vise frem Italia fra to hjul gir henne energi til å fortsette med sitt livlige eventyr som sykkelguide - noe alle vi på olivenkontoret og vårt italienske oliven-team setter veldig stor pris på.


Les artikkelen skrevet av Kirsten Nystrand, fra avisa Folkebledet, her!


Om du vurderer å besøke Italia, enten det er på to hjul eller vandretur, kan du jo ta en titt på hva vi har å tilby av aktive ferieopplevelser, her; 

Italia - Gruppeturer   |   ◉ Italia - på egen hånd

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien