Skip to main content

Teresa og Portugal Best Cycling

 

Om du tidligere har reist med oss i Portugal, har du helt sikkert hilst på Teresa. 
Teresa Vila Boas er daglig leder og guide i det som heter Portugal Best Cycling og Turaventur - og har vært drivkraften og sjelen til de to selskapene de siste 20 åra.
 

De første eventyrene Teresa kan erindre, var når hun som fem-åring ble med faren sin på vandreturer i fjellandskapet i Gerês. Hun har drevet med flere utendørs idretter, men elsker mest av alt å reise omkring på sykkel. 

I to år reiste hun blant annet i Australia, New Zealand, Thailand, Laos, India og Nepal. Vel hjemme i Portugal startet hun opp i «familiebedriften» og i 2003 med våre Portugal-sykkelturer. Med kunnskap, lidenskap og energi liker Teresa å vise sykkelgruppene våre omkring i Alentejo-regionen - og alltid med sitt gjenkjennelige gledelige humør.

Helt siden 1994 har Portugal Best Cycling og Turaventur skreddersydd aktive turopplevelser for å hjelpe turister med å oppdage underverkene i Alentejo-region.

I 2007 åpnet de gjestehuset; Monte do Serrado de Baixo, et vakkert restaurert tradisjonelt gårdshus som ligger i et naturlig paradis, kun 8 km fra verdensarvstedet Évora. For fire år siden (2018) åpnet de også sitt første hus for utleie, Casa dos Apostolos i samme område - og det påfølgende året det sjarmerende boutiquehuset Casa da Padaria. Her får du et ekte og personlig møte med det portugisiske landsbylivet og møter lidenskapelige guider med høy kunnskap om regionens kultur og arv.

«Sykling er hvordan vi liker å reise selv. Så, det er ikke så rart at vi etter en stund fant oss selv i å organisere sykkelturer i Portugal. Etter å ha utforsket verden, fikk vi lyst til å dele det vi vet best: Sykkelturene våre dekker Alentejo og Algarve. To regioner med mer enn 300 soldager i året.» - sier Teresa.

Selve firma ble grunnlagt i 1990 og har organisert sykkelturer kontinuerlig siden den gang! Teresas største ønske er å trygt guide deg som besøkende omkring på sykkel mens du fordyper deg i hverdagen til den lokale kulturen, tradisjoner, kunst, håndverk og historie til kanskje det eldste landet i Europa.

«Vi innser at hver person er et individ, og derfor har vi designet Bike Tours for å imøtekomme syklister som har forskjellige mål og kondisjonsnivåer. Reis, slapp av og nyt. Alt er tatt vare på. Alt. Fra bagasjetransport til gode måltider, besøk til steder du kanskje ikke ville funnet frem til selv, alt vil være tilgjengelig til rett tid... det er magi!» - legger en entusiastisk Teresa til, med et stor smil.

Det er en underdrivelse å si at du kan stole på vår portugisiske samarbeidspartner. Du kan være trygg på deres berømte gourmet-luksuspiknik i kjent Olivenstil, den internasjonalt prisbelønte Alentejo-vinen og middelhavsgastronomien som holder ganen din glad. Men antakeligvis er den beste delen av en sykkeltur langs Portugal kyst, nemlig guidene. 

Hiv deg på hjul i 2022, møt dem og se selv!


Har du lenge vurdert å reise til Portugal? Se program og sykkelturene våre, her; 
Portugal langs kysten - Gruppetur
Portugal langs kysten - På egen hånd


Redigert og skrevet av: Thomas Gilberto Pedersen
Markedsansvarlig i Oliven Reiser

Fulltekstsøk
Kontakt oss
Adresse:
Oliven Reiser AS
Ulefossvegen 4
3730 Skien